Falešná ovarová polévka s kroupami
Suroviny
Porce: 2-4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 145 kJ / 991 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,13 g |
Tuky | 8,01 g |
Vláknina | 26,85 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 202 mg |
Sůl | 0,44 g |
Sacharidy | 175,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/falesna-ovarova-pole.... K přípravě využijeme vývar z vařeného uzeného masa, který nám zůstane třeba při přípravě čočky s masem, jako třeba u receptu na Bylinkovou čočku se špenátem a rajčaty http://www.mojetara.cz/recipe/bylinkova-cocka-se-s...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2017 06:05
5. 1. 2017 00:20
5. 1. 2017 00:17
5. 1. 2017 00:16
Vše se vaří v jednom kotli; troška bílé polévky se použije k ovaru do vejmrdy (název patrně z Čech), posléze se ve vývaru ovaří tlačenky, jitrnice, jelita a do vývaru se vývarem opláchne nádobí (lavory, vaničky) od prejtů. Část bílé polévky se rozdá s výslužkou a do zbytku se rozmíchá část krvavé obcházky (jelitový prejt pečený v brutvanu) povaří se to a máme velmi žádanou černou zabíjačkovou polévku
5. 1. 2017 00:11
4. 1. 2017 19:53
4. 1. 2017 18:59
Zabíjačková ovarová je pouze silný vývar z vepřového masa, bez jakékoliv zeleniny. A do vývaru jsou vloženy uvařené velké kroupy, někdy i kousky masa.
A prdelačka je zase voda, v níž se vařila jelita - její hustota záleží na tom, kolik jelit při vaření popraská.
4. 1. 2017 10:18
"vařené uzené vepřové maso," "využijeme vývar z vařeného uzeného masa,"
Mně to přijde spíše jako pravá, nefalšovaná "Polévka z uzeného" Pokud tedy slůvko "uzené" v postupu není dílem nějakého zlovolného šotka
No, možná ale je to mou pomýlenou představou o ovarové polévce
Jóóó, dát tam místo "uzeného" (a krup) kus jelita, tak to by byla polívčička, Sice falešná, ale už skoro pravá prdelačka, že
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 4 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 19 minutami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 20 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 35 minutami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 3 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 5 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 6 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: ovarová zabíjačková polévka recept falešná prdelačka veprova polevka s kroupami polévka z tlačenky ovarova polevka z jelita polévka z ovaru ovarová polévka ovarová polévka z jitrnice vepřovy vyvar s kroupami černá polévka z jelita ovarová polévka s kroupami ovarová polévka z jelit vývar z ovaru polévka z vepřového masa s kroupami bílá zabíjačková polévka recept prdelacka s kroupami polevka s kroupami pečené krvavé kroupy kroupy střední jak se vaří černá polévka s kroupami
Suroviny: maso vepřové, vývar zeleninový, maso vepřové, mrkev, petrželka kořenová, celer řapíkatý, kroupy, česnek, pepř, sůl, majoránka, pepř, bageta, máslo, petržel
Falešná ovarová polévka s kroupami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v69M
8 názorů