Maglajz (salát) aneb večerní pochutnání
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 3 417 kJ / 817 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,84 g |
Tuky | 61,47 g |
Vláknina | 5,76 g |
Cholesterol | 129 mg |
Sodík | 966 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 26,14 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 3. 2017 08:35
janky3: Dobrý den, jsem na tom podobně, zrovna včera jsem byl na "cukru". Maglajz ale chutnal i manželce. Majonézu téměř nepoužíváme, ani moc nesladíme. Jen malou poznámku, solit je potřeba až po "rozležení". Sýry jsou slané dost. Receptík jsem si uložil a budu občas používat, protože pokrm je částečně vitamínová bomba.
22. 3. 2017 17:29
Joska: Já musím dělat dietní verzi, neboť jsem diabetik a dost mně skáče cukr, ani játra na tom nic moc nejsou. Ale abych řekla pravdu, ani mi ta majonéza nechybí. Jsem moc ráda, že Vám chutnalo.
22. 3. 2017 16:20
Joska: prava: k večeři
22. 3. 2017 15:46
janky3 děkuji za receptík. Dělal jsem hned po zjištění, v pondělí večer. To je důvod, že jsem nepoužil stejné ingredience, jako máte vy. Snědli jsme "Maglajz" včera k večery a - balada. Místo Activie jsem dal bílý jogurt a za šunku dal zauzený šunkový salám. Náramně jsme si pochutnali a vůbec nám nevadilo jestli se píše na konci z nebo s. Také nám přišlo, že název je naprosto výstižný a na pochoutce, jakou Maglajz bezesporu je, také nikterak neovlivnil. Mám o jeden dobrý recept navíc.
Zdravím a přeji hodně pohody u kuchtění jídel. Joska.
Zdravím a přeji hodně pohody u kuchtění jídel. Joska.
22. 3. 2017 09:49
"Maglajz (salát) aneb večerní pochutnání"
To, že se název někomu nelíbí a že by ho jako takový ve vztahu s jídlem z húst ani jen nevypustil, ještě nutně neznamená, že dotyčný je přecitlivělý gurmet, že
No, platí to asi i opačně...
To, že se název někomu nelíbí a že by ho jako takový ve vztahu s jídlem z húst ani jen nevypustil, ještě nutně neznamená, že dotyčný je přecitlivělý gurmet, že
No, platí to asi i opačně...
22. 3. 2017 06:54
janky3: My říkáme také maglajz a nikdo se nad tím nepozastaví.Jinak receptík ukládám
21. 3. 2017 06:22
janky3: To jsme si špatně rozuměly. Znám význam toho slova, připadalo mi poměrně pejorativní pro jídlo. Ale respektuji to
21. 3. 2017 06:07
"Maglajz ( salát) aneb večerní pochutnání"
janky3:
No, Wiki píše, že "maglajz" je synonymum pro: zmatek, bordel, nepříjemnost, polízanice, rvačka, mazec
janky3:
No, Wiki píše, že "maglajz" je synonymum pro: zmatek, bordel, nepříjemnost, polízanice, rvačka, mazec
20. 3. 2017 23:34
Sudet:
20. 3. 2017 23:33
ivulinka: To právě znamená všechno smíchané dohromady a byl to náš rodinný název. Nikoho neuráží a jsme zvyklí toto slovo používat pouze a jedině pro tento pokrm. Opravdu nevím, jestli znamená něco hanlivého, ale snad byli rodiče natolik soudní, že by nás něco neslušného neučili. Podívejte se třeba na bramborák-kramfleky-vošouchy- sejkory-cmunda. A právě ta cmunda mně připadala kdysi neslušná. Zkrátka, u nás je maglajs zažitý. Podle obrázku jde o salát a netuším, že by toto slovo mag. znamenalo něco jiného. Ani jsem to nezkoumala. Ani se nechci chlubit, že je to jídlo s cizím názvem, jak mě podezřívá zizala. Ale tento salát si udělejte, možná pak vezmete maglajs na milost. Nic ve zlém. Zdravím.
Marie Svarcova:
Marie Svarcova:
20. 3. 2017 21:02
Mě se název maglajz líbí
20. 3. 2017 20:24
"Maglajs aneb večerní pochutnání"
No, ten název mi nakonec přijde jako docela výstižný, že
No, ten název mi nakonec přijde jako docela výstižný, že
20. 3. 2017 20:16
zizala: Toto je maglajs, říkali jsme tomu tak doma, jako že je to smíchané všechno dohromady. Já jen místo majonézy používám sýry a jogurt a místo buřtů šunku a sýr. Jinak je to samozřejmě salát, ale pro nás to je a zůstane maglajsem.
20. 3. 2017 17:11
takový sýrový mls - dala bych si ale spíš ke svačině než večer ( ale to je můj problém)
20. 3. 2017 16:47
Když už, tak se to píše se "z" na konci. Ono je asi moc srozumitelné použít normální slovo salát
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 4 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 5 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 28 minutami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 1 hodinou
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 1 hodinou
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 2 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 3 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Nepovedla se vám domácí majonéza? Zkuste ji podle našich rad, bude to pochoutka!
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Další recepty
Tématické fráze: maglajs salát k večeři maglajz recepty z rajčat a paprik dobrý salát k večeři dietní večerní saláty camembert v pražské šunce recept zobání k večeři maglejs dobré pochutnání recept maglajs salát k večeři recept dietní recepty vecerni saláty recepty rajčata a papriky recepty žlutá rajčata recepty camembert recepty maglajz z rajčat co k večeři recepty buřty v maglajz
Suroviny: sýr, activia, olej olivový, sýr camembert, šunka, sýr gouda, citron, cibulka jarní, rajče, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, okurka čerstvá, tyčinky, sůl, pepř
Maglajz (salát) aneb večerní pochutnání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mW5A
16 názorů