Žampionové rizoto
Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Energie | 455 kJ / 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,51 g |
Tuky | 0,78 g |
Vláknina | 6,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 53 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 19,55 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 3. 2017 23:54
casino: Uponka mi připadá vhodnější název, on se fakt upíná k lecčemus. Jak vznikl kondrhel, to je mi záhadou. Beru to, jak to je.
24. 3. 2017 19:52
No, u nás se popenci https://cs.wikipedia.org/wiki/Popenec_obecn%C3%BD říká "uponka" a také to málokdo zná
M.j. jej dávám takřka celoročně do bílé polévky z uzeného masa
M.j. jej dávám takřka celoročně do bílé polévky z uzeného masa
24. 3. 2017 19:20
janky3: Tak to by ma nebolo napadlo. Ale super, že si si spomenula.
24. 3. 2017 19:17
tejaja: Hurá, vzpomněla jsem si a už doplnila. Zelená petrželka to byla!
24. 3. 2017 17:20
1974andrea: Moje obě babičky žily i narodily se v jižních Čechách. Jedna v Hošticích u Volyně a pak od jednadvaceti v Ražicích. Druhá zase v Písku. Vzpomínám si, že jsme na zahradě v Písku o Velikonocích hledaly se sestrou kondrhel do nádivky. Že je to popenec, jsem si našla až jako dospělá v atlasu rostlin. Kde kdo si myslil, když jsem mu řekla, že do velik nádivky dávám kondrhel, že tam dávám kontryhel, což je sice také léčivka, ale kondrhelovou chuť nenahradí. Babička do nádivky strouhala citronovou kůru a jednou jsem ji tam nedala a nebylo to ono. Také už tahám očima z hlíny kopřivy, aby bylo dost do nádivky. A snad do té doby vyroste i kondrhel. Jedny Velikonoce dokonce už kvetl. Tak šel do nádivky i s kvítky.
A když už jsem u kvítků, dosela pěkné je natrhat do rýže květenství pažitky, roztrhat je na jednotlivé kvítky a společně s petrželkou a kouskem másla zamíchat do rýže. Nebo jen ozdobit talíř. Laďka
A když už jsem u kvítků, dosela pěkné je natrhat do rýže květenství pažitky, roztrhat je na jednotlivé kvítky a společně s petrželkou a kouskem másla zamíchat do rýže. Nebo jen ozdobit talíř. Laďka
24. 3. 2017 15:34
janky3: Konečně někdo, kdo zná kondrhel . U nás se mu tak taky říká a málokdo zná popenec pod tímto názvem a vždycky na mě kouká, co že to tam dávám. Díky
24. 3. 2017 06:11
janky3: Tiež mám rada bylinky. Na balkóne pestujem pažitku, cesnakovú pažitku, tymián, bazalku, majorán, šalviu, saturejku, mätu. V záhrade petržlen, estragon a mätu. A nemám rada presne to, čo ty.
24. 3. 2017 01:28
Také rádi používáte do vaření bylinky a koření? Já ano. Takový čerstvě umletý pepř je o moc lepší, než vyčichlý mletý, jenž se prodává. A majoránka! Já si ji pěstuji na záhonu, a některé léto jsem ji stříhala 4-5x. Potřebuji jí množství, protože ani bramboračka nebo gulášovka, zabijačková či falešná zabíjačková polévka by bez majoránky byla jak tělo bez duše.
A libeček, ten ochutí každou polévku. I do brambor a rýže ho dávám. Oregáno zase do těstovin . Bazalku k mozarelle a rajským, s balzamico octem, pepřem, olivovým olejem. Když se to pěkně rozleží, je to fakt bašta . Do velikonoční nádivjy zase pažitka, mladé kopřivy a popenec ( říkáme mu Kondrhel) Na druhé straně nemám ráda zelený koriandr, římský kmín muškát.
A libeček, ten ochutí každou polévku. I do brambor a rýže ho dávám. Oregáno zase do těstovin . Bazalku k mozarelle a rajským, s balzamico octem, pepřem, olivovým olejem. Když se to pěkně rozleží, je to fakt bašta . Do velikonoční nádivjy zase pažitka, mladé kopřivy a popenec ( říkáme mu Kondrhel) Na druhé straně nemám ráda zelený koriandr, římský kmín muškát.
23. 3. 2017 19:18
janky3: Až si spomenieš, potom doplníš.
23. 3. 2017 19:07
tejaja: Tak nakonec jsem ty hrsti odstranila, neboť si myslím, že asi nejsou důležité, když mě nenapadá, co to může být. Prozkoumala jsem obrázek a slovo po slovu a nic. Kdybych já si zapsala ingredience, když něco vymyslím. Ale psala jsem to druhý den, a " ruřiho" hrsti tam asi patřily, ale vůbec nevznikne škoda, když tam nebudou. Zdraví Laďka J.
21. 3. 2017 05:54
janky3:
Jj, máte recht, blbě jsem četl
No, ač palcování nepoužívám, tak tentokrát jsem si pod ten komentář nadělil jeden
Omlouvám se
Jj, máte recht, blbě jsem četl
No, ač palcování nepoužívám, tak tentokrát jsem si pod ten komentář nadělil jeden
Omlouvám se
21. 3. 2017 00:20
tejaja: Omlouvám se, ale sama si teď nevzpomenu. Už jsem nad tím usínala a nevšimla jsem si toho. Když dvě hrsti, musí to být něco drobného. Ještě podumám, a pak to opravím. Jeden druh po druhém, podle toho, jakou dobu ta která zelenina potřebuje, aby pak byla všechna na zkus. Po šalotce mrkev, pak kapii, vodnici...poslední rajče.
21. 3. 2017 00:01
cekrops: Ano, natur rýže se může vařit nepropláchnutá.
20. 3. 2017 23:58
casino: Kdybyste četl pořádně, tak byste věděl, že natur rýže se vaří 35 minut, ale nakonec jsem jí těch 5 minut přidala, neboť byla stále nedovařená. 40 minut je akorát.
19. 3. 2017 11:54
cekrops:
No, to je otázne:
Když nepropláchnete, tak můžete tvořit risotto
...a když propláchnete, můžete mít zaděláno na rizoto
Ale avšak podle rcp: " Vaříme 40 minut. " spíše uvaříte skoro rýžovou kaši a v tom případě bych neproplachoval, že
No, to je otázne:
Když nepropláchnete, tak můžete tvořit risotto
...a když propláchnete, můžete mít zaděláno na rizoto
Ale avšak podle rcp: " Vaříme 40 minut. " spíše uvaříte skoro rýžovou kaši a v tom případě bych neproplachoval, že
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Polévka z uzeného jazyka
Petaja uvařila před 4 minutami
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Petaja uvařila před 4 minutami
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 7 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 13 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 21 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 1 hodinou
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 2 hodinami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ženy v rámci hubnutí jedí málo, překvapuje odborník na výživu Pavel Suchánek. Chce to hlavně přidat bílkoviny, radí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Pro žampiony nemusíme chodit do lesa, ale stačí vyrazit na nákup. Možná řešíme dilema - loupat či neloupat jejich hlavičky?
Další recepty
Tématické fráze: žampionové rizoto rizoto se zampiony žampionové rizoto recepty žampionove rizoto recept rizoto s žampiony recept žampionové rizoto žampionove recepty risoto zampionove risoto žampionové rizeto recept na žampionové rizoto žampionový rizoto žampionové rizito risoto se žampiony rizeto se zampiony kondrhel žampionové rozoto rizoto ze žampiony zampionove ryzoto rizoto žampionové
Suroviny: rýže lagris, olej olivový, máslo, vegeta, mrkev, cibule šalotka, žampióny, brukev řepák vodnice, celer řapíkatý, kapie, rajče, česnek, petrželka, koření houbová variace, pepř mletý, sůl, koření na grilovanou zeleninu
Žampionové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1kL3
17 názorů