Panýr - domácí sýr
Panýr, vegetariánský sýr původem z Indie, je opravdu velice snadný na přípravu. Jeho využití v kuchyni je opravdu velice rozličné, můžete jej připravit samotný na grilu, nebo ho použít do různých pokrmů.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 6 460 kJ / 1 544 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,90 g |
Tuky | 85,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 322 mg |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 118,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept jsem převzal a přepsal z Kršnovy vegetariánské kuchařky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 3. 2017 22:18
Coleta: Dala jsem 1dcl octu, syrovátka byla nádherně čirá, dala jsem ji do zákvasové polévky,
15. 3. 2017 12:42
cathleen: Syrovatku jsem okoštoval a dá se normálně pít, takže žádný problém, použít ji do těsta.
14. 3. 2017 13:13
Kolik ml octa na toto množství mléka?
14. 3. 2017 11:15
evosheek: co potom s tou syrovátkou Obyčejnou přidávám třeba do kynutého těsta místo vody, není tahle díky citronu nebo octu víc kyselá?
14. 3. 2017 10:12
Sudet: Díky za doplnění.
14. 3. 2017 10:12
Mourka: Díky za doplnění.
14. 3. 2017 03:34
Vyzkoušela jsem, jako srážecí čínidlo použila dle rady ocet, který se zcela vypláchl z hmoty, a výsledek mne doslova ohromil. Ze dvou a půl litru mléka jsem dostala dva menší válečky, jeden ochutila solí a česnekem, druhý solí a čerstvými bylinkami Sýr byl za hodinku, utažený v alobalu, tvrdý a krásně šel krájet. Tento recept už u nás zůstane.
12. 3. 2017 23:17
Panýr dělám, neosvědčilo se mi nic kromě octa, díky kterému je syrovátka úplně čirá, tzn že sýřenina se srazí všechna. Zatížit sýřeninu není třeba, stačí v cedníku rukou vymačkat syrovátku, až se začne drobit, pak buď ochutit nebo neochucenou rovnou rozložit na alobal/fólii, zarolovat a utáhnout zamotáním konců. Váleček se vloží do chladu a za 30-90 minut (podle velikosti válečků) je sýr ztuhlý, vhodný na krájení
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 11 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 14 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 16 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 4 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 4 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 4 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 7 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 7 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 9 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 10 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: panyr sýr panyr domácí sýr cottage recept panýr recept sýr ze syrovátky sýr z kyselého mléka panyr syr domácí sýr recept domaci syr panýr recepty domaci sýr z kyselého mléka co je panýr domací sýr z mleka a octa domácí sýr ocet jak ochutit domaci syr čím ochutit sýr cottage cim ochutit domaci syr domací sýr z plnotučného mléka plátýnko na sýr recept panyr
Suroviny: mléko plnotučné, šťáva citronová
Panýr - domácí sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yWgV
8 názorů