Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panýr - domácí sýr

Panýr, vegetariánský sýr původem z Indie, je opravdu velice snadný na přípravu. Jeho využití v kuchyni je opravdu velice rozličné, můžete jej připravit samotný na grilu, nebo ho použít do různých pokrmů.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 5 min

30 min (25 min příprava + 5 min tepelná úprava)

11. 3. 2017 21:03

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie6 460 kJ / 1 544 kcal
Bílkoviny75,90 g
Tuky85,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 322 mg
Sodík 1,13 g
Sůl2,30 g
Sacharidy118,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept jsem převzal a přepsal z Kršnovy vegetariánské kuchařky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Mourka Mourka

15. 3. 2017 22:18

Coleta: Dala jsem 1dcl octu, syrovátka byla nádherně čirá, dala jsem ji do zákvasové polévky, ;-)

evosheek evosheek

15. 3. 2017 12:42

cathleen: Syrovatku jsem okoštoval a dá se normálně pít, takže žádný problém, použít ji do těsta.

Coleta

14. 3. 2017 13:13

Kolik ml octa na toto množství mléka?

cathleen cathleen (moderátorka)

14. 3. 2017 11:15

evosheek: co potom s tou syrovátkou:-? Obyčejnou přidávám třeba do kynutého těsta místo vody, není tahle díky citronu nebo octu víc kyselá?

evosheek evosheek

14. 3. 2017 10:12

Sudet: Díky za doplnění.

evosheek evosheek

14. 3. 2017 10:12

Mourka: Díky za doplnění.

Mourka Mourka

14. 3. 2017 03:34

Vyzkoušela jsem, jako srážecí čínidlo použila dle rady ocet, který se zcela vypláchl z hmoty, a výsledek mne doslova ohromil. Ze dvou a půl litru mléka jsem dostala dva menší válečky, jeden ochutila solí a česnekem, druhý solí a čerstvými bylinkami Sýr byl za hodinku, utažený v alobalu, tvrdý a krásně šel krájet. Tento recept už u nás zůstane. :yes:

Sudet Sudet

12. 3. 2017 23:17

Panýr dělám, neosvědčilo se mi nic kromě octa, díky kterému je syrovátka úplně čirá, tzn že sýřenina se srazí všechna. Zatížit sýřeninu není třeba, stačí v cedníku rukou vymačkat syrovátku, až se začne drobit, pak buď ochutit nebo neochucenou rovnou rozložit na alobal/fólii, zarolovat a utáhnout zamotáním konců. Váleček se vloží do chladu a za 30-90 minut (podle velikosti válečků) je sýr ztuhlý, vhodný na krájení:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: panyr sýr panyr domácí sýr cottage recept panýr recept sýr ze syrovátky sýr z kyselého mléka panyr syr domácí sýr recept domaci syr panýr recepty domaci sýr z kyselého mléka co je panýr domací sýr z mleka a octa domácí sýr ocet jak ochutit domaci syr čím ochutit sýr cottage cim ochutit domaci syr domací sýr z plnotučného mléka plátýnko na sýr recept panyr

Suroviny: mléko plnotučné, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Panýr - domácí sýr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yWgV