Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicové řezy Almoyshavena

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 3. 2017 13:06

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 983 kJ / 1 908 kcal
Bílkoviny41,79 g
Tuky117,78 g
Vláknina7,65 g
Cholesterol 905 mg
Sodík 324 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy166,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento koláč pochází ze Španělska, peče se téměř v každé domácnosti a je oblíbeným moučníkem, protože je jednoduchý, chutný a rychlý. Suroviny jsou cenově dostupné a většinou je doma najdete.

podle Takprosto.cc

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

23. 5. 2021 16:35

Eja57: milujem odpaľované cesto, z tejto dávky toho nie je veľa, musela som sa brzdiť...

Eja57 Eja57

23. 5. 2021 16:32

magdalenka: moc se ti povedl, krásná fotka. Jitka tam nahoře má určitě radost:-K

magdalenka magdalenka

23. 5. 2021 16:00

S láskou spomínam na autorku receptu...postrádam tu jej osobu, jej osobnosť. Dnes vlastne celý deň spomínam na ňu, piekla som tento múčnik. Jednoduchý a rýchly, mal úspech. Pridala som foto.

Evelyn

5. 9. 2017 13:27

Miquel: Moc děkuju za upřesnění. :yes: Taky mi to nedalo, když jsem recept s tímto názvem našla někde jinde, a hned jsem pátrala po internetu po nezvykle psaném slově ve španělštině. Naštěstí jsem hned narazila na váš komentář a ušetřila si čas. :-8

hosta hosta

5. 3. 2017 16:20

Miquel: díky Jiří za doplnění, mám radost, že tě to vyprovokovalo k pátrací aktivitě:-), v každém případě mohu doporučit. Jak jsem psala - rychlé, jednoduché, dobré;-)

Miquel Miquel

5. 3. 2017 09:16

Jelikož jsem tyto řezy neznal a svým názvem Almoyshavena (forma jakou je to napsané) mi spíš připomínal ruštinu, tak jsem zapátral na internetu, jestli to autorce nebude vadit, přidávám co jsem se dozvěděl ;-)
Tato sladkost má svůj původ v arabské kuchyni, pochází z oblasti Valencie, konkrétně z městečka Xativa. Dříve se připravoval jen o postním čtvrtku. Jeho název ve valencijštině je almoixàvena (čte se almojšávena) nebo také monjavina.

magdalenka magdalenka

5. 3. 2017 08:46

hosta: trhaciu buchtu ja poznám z kysnutého cesta...(a keby som včera podvečer nepiekla rohlíčky makové, tak už toto mám napečené tiež:-8 Komplikované veci nemá rada.)

hosta hosta

5. 3. 2017 00:07

Ivace64: Nee, nejsou to trhací řezy, je to odpalované těsto jako na "mraky" s cukrem a skořicí, chutná jako trdelník

magdalenka magdalenka

4. 3. 2017 21:38

Musí to byť perfektný múčnik!!! Ukladám si, u nás bude mať úspech zaručene. Vďaka za pridanie!

Ivace64 Ivace64

4. 3. 2017 19:41

To jsou taky takové "trhací řezy" vidˇ, dělám občas taky z jablek a skořice:-K:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: trhací buchta skořicová skoricove rezy španělský skořicový koláč skořicový koláč almoyshavena španělské řezy skořicové těsto španělsko skořicový koláč skořicové mraky odpalované těsto se skořicí španělská buchta španělská trhací buchta s jablky španělská skořicová buchta arabske řezy skořicový koláč z odpalovaného těsta kynutý skořicový chlebíček skořicovy rez rychly recept mraky řezy skořicové mraky recepty buchta skořicové mraky takprosto.cc

Suroviny: voda, máslo, olej, mouka hladká, sůl, vejce, cukr krupice, skořice mletá

TopRecepty.cz

Skořicové řezy Almoyshavena

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0jkX