Domácí tatarská omáčka
Jste vyznavači jídel, ke kterým prostě patří tatarská omáčka? Zapomeňte na kupovanou omáčku ve skleničce ze supermarketu. Ukážeme vám rychlý a jednoduchý způsob, jak si připravit lahodnou tatarku z pohodlí domova.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 318 kJ / 1 510 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,94 g |
Tuky | 162,48 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 260 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 4,23 g |
Sacharidy | 6,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dochutit můžeme i octem nebo worcestrovou omáčkou, ale to už nechám každému po libosti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 4. 2023 16:23
Uděláno od oka a musím říct, že super. Děkuji za recept.
15. 3. 2023 20:21
Kdo si pamatuje jak chutnala "socialistická,, tatarka v těch malých skleničkách? Dlouho předlouho jsem ladil recept a vyšlo mi: Doma udělaná dvoužloutková majonéza která už obsahuje sůl ,pepř a kávovou lžičku plnotučné hořčice...potom nakrájím malou cibuli na jemno ,to samé kyselou okurku , dám to do sklenice , přidám čtvrt lžičky worchesteru , malou lžičku sardelky a tři lžíce láku z okurek..celé to mixnu tyčákem na jemnou kašičku , tu zašlehám do domácí Majolky®... ta je pak bez hrudek a výtečné chuti
22. 9. 2022 19:17
Žijí v Bulharsku uz 13ty rok. Majonéza se používá především do salatu. Tatarka a tarator je něco úplně jiného. Tarator je z kyselého mléka a tatarka z vajec. Mají společné dvě věci, jsou bílé a obsahují okurku.
Když jsem bulharum položil na stůl kupovanou I dělanou tatarku, tak to nikdo nejedl. Tady jsou na stole tak dobré saláty, že se o ochucenou Majolku® nikdo nezajímá.
Tento recept jsem zkusil, ale stejně jsem ho trochu doplnil. Špetka samardely, tři špetky čubrica a malonko česneku v prášku. Okurku salatovku ze zahrady a kyselost jsem doplnil lákem z naložené kořenové zeleniny. Dovnitř jsem vmichal celerovou nať.
Když jsem bulharum položil na stůl kupovanou I dělanou tatarku, tak to nikdo nejedl. Tady jsou na stole tak dobré saláty, že se o ochucenou Majolku® nikdo nezajímá.
Tento recept jsem zkusil, ale stejně jsem ho trochu doplnil. Špetka samardely, tři špetky čubrica a malonko česneku v prášku. Okurku salatovku ze zahrady a kyselost jsem doplnil lákem z naložené kořenové zeleniny. Dovnitř jsem vmichal celerovou nať.
12. 5. 2017 19:24
Odkdy se kupovaný šmejd dáva' do čehokoliv domácího ?!
20. 12. 2015 19:47
Podravka do majonézy, to teda musí být mňamka :) Komu se nechce strouhat okurku a krájet cibuli najemno, tak spousta lidí má doma takovej ruční kráječ, stačí vhodit do nádoby, párkrát zatočit "kličkou" a je nakrájeno... :)
19. 12. 2015 22:30
Tak tuhle jsem dělala už před hodně lety a jak mi čas šlapal na paty, chvilku trvá než se cibule nakrájí najemno a ještě strouhat okurky, ufff dělám jen majonézu ochucenou solí, podravkou, kečup a česnekem nešetřím a to je teda mňamka!
Samozřejmě, že ne do salátu
Mějte se kouzelně
Samozřejmě, že ne do salátu
Mějte se kouzelně
11. 7. 2013 18:00
Já tam přidávám ještě kapari... nejlepší do tatarky bývávaly znojemský okurky.
3. 7. 2012 20:16
koukněte se na složení jakékoliv kupované majonézy.......voda,e,e
7. 4. 2012 16:18
Peťulka:tatarka domácí je bájo, já si dělám i majonézu je to rychle hotové a je to lahoda.
17. 12. 2011 11:28
Také mám nejradši domácí tatarku.Doporučuju všem akorát tam dávám plnotucnou horcici.
14. 12. 2011 05:41
Dlouhou dobu jsem kupovala majonézu Helmans a byla jsem s ní moc spokojená.Asi před dvěma měsíci jsem jí zase koupila, byla hnusná, jako by udělaná z vyjetého motorového oleje, letěla do koše. Už jí nechci. Dělám si svojí. Vajíčka mám od svých slepiček, tak se zatím salmonely nebojím.
26. 10. 2011 22:11
Ivunka: Taky Ti doporučím udělat si jen tolik, kolik se hned sní, maximálně druhý den
26. 10. 2011 14:07
Tahle je vyborna,delam ji taky, jen davam plnotucnou horcici jen je lepsi ji delat cerstvou, proto ji delam jen tolik, aby se snedla-)
p.s.cibul uz radeji jen jemne krajim, strouhana rada horkne
p.s.cibul uz radeji jen jemne krajim, strouhana rada horkne
26. 10. 2011 12:56
Ivunka:sníst se hned nemusí, ale samozřejmě je tam nějaká trvanlivost. Vydrží den a je dobrá, poté ztrácí svou chuť.
26. 10. 2011 08:21
Ahojky, chystám se zkusit tento recept na domácí tatarku, ale chtěla jsem zeptat, jestli si jí po udělání můžu schovat třeba do ledničky, nebo se musí hnedka sníst.
Děkuju a hezký den!!: )
Děkuju a hezký den!!: )
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 9 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 10 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Právě bylo uvařeno:
Jahelník
Lenka Vejdo uvařila před 8 minutami
Celozrnný koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou z ovesných vloček
Irena26 uvařila před 1 hodinou
Rýžový nákyp
drugdova92 uvařil před 2 hodinami
Tvarohové věnečky s oříšky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rozpraskané čokoládové sušenky
Zuzka... uvařila před 4 hodinami
Rychlá celerová polévka
Miluska56 uvařila před 4 hodinami
Hrníčkové knedlíky s pažitkou
Dedula1 uvařil před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Kocinka uvařila před 4 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Kava 2 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí majonézu podle našich rad připravíte snadno, rychle a spolehlivě. Zdánlivě náročný úkol zvládnou i začátečníci
Jak připravit zeleninový salát z tuňáka v konzervě? Chutné jídlo máte během chvilky
3 těstovinové saláty z tuňáka v konzervě: Ochutnejte barevné a syté saláty
Další recepty
Tématické fráze: recept na tatarskou omáčku recept na domácí tatarskou omáčku vyroba tatarky domácí tatarka výroba domácí tatarky recept na domácí tatarku domácí tatarka z majonezy tatarka z majonézy výroba majonézy jak vyrobit tatarskou omáčku jak udelat tatarskou omacku tatarska domácí tatarka z Majolky® tatarka z Majolky® tatarská omáčka z jogurtu výroba domácí majonezy recept tatarskou omačku recept na tatarku jak se dela tatarka domácí tatarka recept
Suroviny: majonéza, cibule, okurky sterilované, lák okurkový, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý
Domácí tatarská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MjxP
33 názorů