Jablka jako polotovar
Máte-li přebytky jablek, můžete je zavařit a díky tomu je budete moci využít kdykoliv později. Jablka můžete použít do buchet, štrúdlů, závinů, do jogurtu nebo si je dát jen tak se skořicí a rozinkami.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Používám je do buchet, všude, kam patří strouhaná jablka a synek si občas otevře sklenici jako mls, jen si do ní přidá trochu skořice, rozinek a cukru...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 10. 2013 10:32
gustav: my z jablek raději tu buchtu....v sudu máme nachystané broskve, letos byla nadúroda
24. 10. 2013 09:36
Zdravím.jak je velká uroda jablek,tak je třeba dát do sudu.Alkohol se neskazí a v zimě zahřeje.
1. 12. 2009 10:07
Taky jsem to několikrát dělala, teď ale nevím, jestli s cukrem nebo bez něj, bohužel mám stejnou zkušenost jako Cathleen, některé mi zkvasily
3. 9. 2009 18:46
Cathleen. U nás děláme podobné/ téměř stejné/ ale bez cukru hodně napěchujeme do sklenic a zavaříme krátce. Nic se nám nekazí a v zimě manželka dělá takovou buchtu s jablkovou strouhaninou. Jsou to vlastně dvě placky a mezi nimi ty jablka se upraví cukrováním , skořicí apod. Chtěl jsem napsat jako recept náš, ale když jsi už dala ty, vložím aspoň fotku.( snad se nebudeš hněvat).Na strouhání používám takové šikovné ¨kruhadlo, které mám již asi 25 let. Podobné jako dnes nabízené WS kráječ.
4. 8. 2009 20:57
Taky zavařuju bez cukru. Sklenici hodně namačkám a vylévám šťávu. Po zavaření mám sklenice plné jablek až po okraj. S cukrem si zavařuji rovnou jablková povidla.
9. 6. 2009 15:15
znám, dělá moje mamuška, bez cukru
8. 6. 2009 20:12
taky děláme, ale bez cukru
8. 6. 2009 18:39
+
8. 6. 2009 13:41
Špagetko, taky zavářím jen do 7dl sklenic. Ne, že by se mi zkazily všecky, ale vždcky to byla třeba pětina....a to je moc. Chytly dobře všecky sklínky, ale dost brzo mi některé zkysaly
Od té doby, co je zavářím dlouho (vyčetla jsem radu z knih), je všecko
Od té doby, co je zavářím dlouho (vyčetla jsem radu z knih), je všecko
8. 6. 2009 13:30
Cathleentaky tak dělám,ale já zavařuji rovnou s cukrem a skořicí.Dřív jsme strouhali na robotu,ale po jeho odchodu jedeme na struhadle s ručním pohonem.Sklenici vždycky nacpu skoro po okraj,zavařím-déle je lépe a vím že jedna sklenice je na 2 štrůdly.A nebo jen s cukrem jako ty a ty pak používám jako náplň do koláčků.Posílám boďku číslo 5,protože to je príma je mít po ruce na zimu
8. 6. 2009 12:58
Dělám to každý rok a úplně stejně i s tím strouháním na slzičkách jako Špagetkaletos mi to jaksi nevyšlo, pekla jsem nadměrně a vyjímečně tolik štrůdlů, že jsem vypotřebovala všechny jablíčka a v zimě bude prd. Tak holt zase až příští roka musím na to myslet. Přesto dávám boďana
8. 6. 2009 12:41
Ľaďka, gratulujem k výhre
Jablká zaváram bez cukru, len ich nastrúham, uzavriem a vysterilizujem. Ešte nikdy sa mi nezkazili.
Jablká zaváram bez cukru, len ich nastrúham, uzavriem a vysterilizujem. Ešte nikdy sa mi nezkazili.
8. 6. 2009 12:05
Taky bych chtěla vyhrát mixér Špagetko gratuluju k výhře, musela jsi mít radost. A pokud zavařuješ do menších láhví, tak to pak stačí kratší doba, tak to pak jo
8. 6. 2009 11:58
Jasně, ale asi se mrknu na zoubek tomu mémumixérku (mám od Zepteru, nedávno jsem ho vyhrála ), možná tam má taky něco na hrubší sekání - ohromně by to práci urychlilo, ještě jsem všechno nevyzkoušela Teprve teď jsem si všimla - ty dáváš 700 ml - tak to je asi ono - já používám 450 ml
8. 6. 2009 11:55
Špagetko, tak mi se kdysi zavařené jablka zkazily Zavařuju proto delší dobu, aby se dobře prohřál i střed láhve, na 7 dl láhve se mi zdá 20 minut málo. Ale asi to máš vyzkoušené, já raději riskovat nebudu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 13 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 6 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 7 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 8 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 9 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zavařování jablek na štrůdl zavařování jablek zavařená jablka zavařujeme strouhana jablka zavařování strouhaných jablek zavařená jablka na štrůdl jak zavařit jablka na štrůdl strouhaná jablka zavařování zavařené jablka jablka zavařujeme jablka zavařujeme jablka na štrůdl zavaření jablek jablka do sklenic strouhaná jablka na zimu zavařená strouhaná jablka strouhana jablka do sklenic strouhané jablka sklenice zima zavaření jablek na štrůdl jablka na štrůdl
Jablka jako polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lgwp
18 názorů