Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopené řízky

Vepřové řízky mají tendenci být tužší, zejména ty z krkovice nebo kotlety. Nezkušené kuchařky to může odradit, ale nebojte se. Máme pro vás recept na utopené řízky, které se po usmažení dopékají v troubě, zalité vývarem. Díky tomu jsou krásně měkkoučké a šťavnaté.

Hodnocení receptu je 4,9 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

7. 6. 2009 12:44

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie121 kJ / 29 kcal
Bílkoviny1,36 g
Tuky2,00 g
Vláknina0,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 339 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy1,36 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od dcery svého přítele. Když jsem je poprvé jedla, byla jsem překvapená jejich měkkostí, protože klasické řízky, ať děláte sebepomaleji, nikdy tak měkké nejsou, jako tyhle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

dagmara

28. 11. 2015 09:38

meryl:je to hrůza, máš pravdu;-(

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 11. 2015 17:40

Karel: Fantazii se rozhodně meze neklasou :-D. Jsem ráda, že chutnalo:-)

Karel

27. 11. 2015 16:56

Dnes jsem to dělal (27.11)celkem podle postupu.Použil jsem jen dva řízky.Obrácené obalování mi dalo zabrat,hlavně přechod z vajíčka do mouky byla pro mě pěkná patlanice.Masoxový podklad jsem vylepšil asi čtyřmi lžícemi vařeného kysaného zelí se zbytkem jelitka.Nálen jsem vlil do skleněného pekáče na kuře a bez víka jsem to s anglickou a máslem pekl podle návodu.Dojít jsem to nechal v pánvi ve které jsem je smažil,kdy jsem zbylý olej vylil a pánev vytřel ubrouskem.Bez alobalu,přikryté poklicí jsem pánev z řízky šoupl do vypnuté teplé trouby.Na 1 porci mi stačilo půl řízku a brambory jsem si polil tím výpekem (nálevem)ve kterém byly při pečení řízky dopolovic namočeny.Zelí tomu dalo šmrnc a po jelítku jsem ani stopy nenašel.Manželce jsem dal druhou půlku a chválila to.Utopené řízky recept TopR

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 10. 2015 15:56

imriska:;-)

imriska

21. 10. 2015 14:02

už jsem na tento recept zapoměla..ale je to moc dobré

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 10. 2015 09:46

meryl: No jo, hrůůza!:-D

meryl

21. 10. 2015 08:36

Strašné, usmažit, potopit do masoxu, nahoru slanina a máslo, úděsné, čím se lidé živí:-((:-((

edita homolova

20. 10. 2015 11:12

robila som ich a boli fantastické aj susedkám velmi chutili ,ale chcela by som sa opýtať dalo by sa takto aj zo zajačiny spraviť dakujem ak niekto odpovie

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 10. 2015 12:53

Jaroslava:;-)

Jaroslava

17. 10. 2015 11:34

Dnes sem si dělala řizky na ruby a byli vynikajici,alespon zase neco noveho na jidelničku:yes:

kateřina

9. 6. 2015 17:40

Znám to jako řízky na rubi, jen ještě na každý řízek dám cibuli nakrájenou na kolečka. Je to lahůdka.

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 4. 2011 12:30

isindy: díky moc a díky 2x i za krásné fotky.;-)

isindy isindy

24. 4. 2011 12:16

Jani, díky za dnešní výborný oběd :yes:, pochutnali jsme si, jistě budu dělat častěji ;-):-p
posílám obrázky a bod:yes:+

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 7. 2010 19:08

Maruško, děkuji za foto i za vyzkoušení. Jsem ráda, že chutnalo;-)

maris maris

21. 7. 2010 17:41

Jani, řízky byly výborné, jen už jsem nedávala anglickou a obalila jen ve strouhance a vajíčku, mouku jsem vynechala. Se zbylou šťávou jsem rozšťouchala brambory:-p.Dovolila jsem si přidat fotečku:-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: veprove rizky mekoucke utopený řízek rizky v masoxu řízky recepty na řízky řízky naruby mokre řizky řízek na ruby postup řízky recepty aby byly řízky měkké recepty řízky řízky recept řízky na masoxu řízky v bujónu luxusní řízky postup obalování řízků mekoucke rizky utopený řízek recept utopené kotlety řízek v masoxu

Suroviny: krkovice vepřová, bujón, voda, strouhanka, vejce, mouka hladká, sůl, olej, slanina anglická, máslo

TopRecepty.cz

Utopené řízky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5Nr