Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dokřupava smažené rýžové nudle se zeleninou

Oblíbená čínská rychlovka, při které zpracujete zbytky zeleniny nebo masa. Zkušená kuchařka vás přípravou provede srozumitelně a krok za krokem. Tohle jídlo budete vařit rádi a i vaši strávníci budou spokojení.

Hodnocení receptu je 4,9 (56×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

28. 5. 2009 21:01

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 479 kJ / 354 kcal
Bílkoviny21,36 g
Tuky15,92 g
Vláknina11,60 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 519 mg
Sůl1,22 g
Sacharidy25,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Někdy přidávám i kuřecí maso, které nakrájím na kousky velikosti soust, osuším a pečlivě obalím ve směsi solamylu a čínského koření Kotány, zprudka a poměrně krátce osmažím ve vyšší vrstvě oleje. Hotové promíchám se zeleninovými nudlemi.

Dnes jsem připravila bezmasou verzi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

15. 5. 2010 11:22

Eli, chutnalo to výborně, vypadalo o poznání hůř, protože se mi slepily nudle:-8 Fotku z pochopitelných důvodů nemám, ale určitě ještě zopakuju :-p:yes:

Eliza Eliza

28. 5. 2009 22:01

Jendo, jak to myslíš? Vždyť na tom nic není, to zvládne každý... Jen jsem jen "pyšná" na to, že jsem sama vlastním (i když dlouhodobým) experimentováním (...použitý olej, způsob smažení nudlí, koření, vaječná omeleta, máslo na rozdělení nudliček...) dovedla tohle jídlo k té chuti, kterou jsem vyhledávala (nakonec celá rodina) v tuzemských "čínských" stravovacích zařízeních...:-)
Hub z lesa bych se bála, nesbírám, co neznám a navíc mám za sebou výplach žaludku a hospitalizaci pro otravu houbami, takže už nic neriskuji. A k tomu se bojím i chodit do lesa...ledaže by mě doprovázela skupina důvěryhodných lidí...:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 5. 2009 21:56

Nenapadlo mne, zeptat se, jak my tady říkáme "ťamanů", mají tady prodejnu těch čínských jídel, no, dobrý nápad! Jinak, "Boltcovitka bezová", bože, Jendo, já bych ji nepoznala, ikdyby mne nakopla:-)):-D a ty jeden, nesedím tady non-stop!:-O, ale je fakt, že tady trávím dost času, ale polepším se, od zítra budu chodit po lesoparku a sbírat šťovík a Jidášovo ucho:-)):-D:-))

Jenda1 Jenda1

28. 5. 2009 21:50

Jani, pokud se někdy odtrhneš od topreceptů:-)):-) a vyrazíš do lesa (i když je moc dobře, že na nich visíš:yes::yes:), určitě tam na jidášovo ucho narazíš;-). Roste na spadlých listnáčích, taky na bezu (Boltcovitka bezová). Tady v tom jsem samozásobitel. Když jsem viděl v Albertu tu cenu, protočily se mi panenky:-O:-O.
Eli, nádherné fotečky:yes::yes:, zajímavý recept:-p:-p, ale musel by mi jej někdo uvařit:-S.
Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

Eliza Eliza

28. 5. 2009 21:39

Jani, sezamový olej tomu dodá přesně tu chuť a vůni, kterou mají smažené nudle u Číňanů. Přišla jsem na to dlouhodobým výzkumem...;-):-) Je to panenský, za studena lisovaný olej z Francie. Kupuji ho v prodejnách zdravé výživy, ale zaregistrovala jsem ho i v Kauflandu. Distribuuje ho Country Life. Jidášovo ucho a tenké rýžové nudle prodávají běžně vietnamští obchodníci.
No a proč večer - to je nasnadě...Vařím jen večeře, na obědy chodíme do restaurací a malá do jídelny, do čtyř jsem v práci, pak družina, kroužky...doma úkoly, koupání a než si sednu k internetu je prostě tolik, kolik je...:-);-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 5. 2009 21:28

Tak ty vždycky tak na večer, jo, Eli?:-)) Takže, tenké rýžové nudle..kdysi jsem je hodně kupovala i ty kratší (skleněnky)do uzené polévky. Tak, ty se úplně vytratily, skrátka nejsou. Jidášovo ucho? Bože, kde to prodávají?:-O No a sezamový olej, ikdyž vím, že nemusí být jen takový, ty brďo, vy už si asi všichni budete myslet, že jsem z nějakého vidlákova:-S, ale tak to není. Hodně věcí jsem se tady teprve naučila poznávat. Píšu si je na papírek a pak chodím po obchodě..posledně mne už šmírovala ochranka, jestli nekradu:-D:-)) Nicméně, tohle jídlo bych si moc ráda udělala, vypadá dobře a tu vůni cítím až tady.;-):yes::yes:
+ Jo a Patricie, vajíčka taky nesmím, mám na ně alergii, ale nějak to obcházím:-D

Patricie

28. 5. 2009 21:24

No bomba, to je krásný recept a krásné fotky. Okamžitě ukládám pro moji vegetariánskou rodinku. I já bych si dala, ale nesmím vajíčka. Velký bod.:-)):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rýžové nudle rýžové nudle recept smažené nudle rýžové nudle recepty příprava rýžových nudlí rýžové nudle příprava recept na rýžové nudle recept rýžové nudle recepty rýžové nudle vietnamské smažené nudle jak uvařit rýžové nudle recepty z rýžových nudlí jak se vaří rýžové nudle nudle se zeleninou smazene nudle recept recepty na ryzove nudle smažené čínské nudle se zeleninou skleněné nudle recept čínské rýžové nudle cinske ryzove nudle recept

Suroviny: nudle rýžové tenké, zelenina, jidášovo ucho, vejce, koření čína, omáčka sojová, sůl, olej

TopRecepty.cz

Dokřupava smažené rýžové nudle se zeleninou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/El7K