Deset tisíc Harpagonových tolarů
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 28 358 kJ / 6 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 182,65 g |
Tuky | 251,67 g |
Vláknina | 55,36 g |
Cholesterol | 807 mg |
Sodík | 557 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 917,84 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo by neznal Harpagona! Toho Lakomce! Sedí a počítá své penízky, lichvář jeden. A tak jsem se nechala inspirovat Moliérovým Lakomcem a rozhodla se upéct Deset tisíc Harpagonových tolarů. Proč? Tak to už se dozvíte zde
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2016 11:59
25. 10. 2016 21:08
25. 10. 2016 20:59
25. 10. 2016 19:33
Sú to vlastne zemiakové pagáče, takže ja by som ich nechala vyššie. Marika, máš môj obdiv, si šikula.
25. 10. 2016 17:39
No, a proč mi berete vítr z plachet? Vy, vy, vy... Harpagone
Nadja:
Dumám, kam to nacpat k odzkoušení, protože rok nemá ani 9000 hodin
Dumám, jaké to asi je... jako převalované? Toho másla tam zase není až tolik... Co v tom udělají ty zemáky?
25. 10. 2016 17:21
Vypadá to moc hezky a určitě budou dobré.
25. 10. 2016 17:14
25. 10. 2016 16:09
Nevím, jak se JEMNĚ rozvaluje, ale už vidím kuchyňku, jak jemně, ale jen opravdu jemně rozvaluje a rozvaluje skoro 3kg těsta na 5mm plát...
No, mně by na to nejspíš kuchyňská linka nestačila
***
Možná by bylo fajn připsat, že těsto rozdělíme a vyvalujeme na pláty postupně
25. 10. 2016 15:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 4 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 6 minutami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 20 minutami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 1 hodinou
Krevety s brokolicí a špagetami
mibrix uvařil před 1 hodinou
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 4 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 13 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 13 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: škvarkovo zemiakove pagace recepty kuchař ví luisdory brborove tolary převalované škvarkové pagáčky
Suroviny: mouka, droždí, máslo, vejce, olej, brambory, mléko, sůl, vejce, kmín celý, semínka lněná, sýr tvrdý
Deset tisíc Harpagonových tolarů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7B5B
9 názorů