Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené bliny s kaviárem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 10. 2016 20:50

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 095 kJ / 740 kcal
Bílkoviny30,66 g
Tuky17,81 g
Vláknina6,95 g
Cholesterol 284 mg
Sodík 1,78 g
Sůl4,38 g
Sacharidy110,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

» Už jste někdy ochutnali ruské bliny? Nevadí napsal jsem vám recept. Je jednoduchý, i když není právě laciný. Ale koneckonců ten kaviár můžete vynechat. Bliny jsou vlastně naše známé lívance. V Rusku je však pečou z ječné mouky, neslané a veliké jako talíř. Po upečení klademe bliny na sebe, aby zůstaly dlouho vlahé. To je vše. Když jich máme už dost napečeno, dáme se do jídla. Teď příjde však to nejdůležitější. Když položíme blin na talíř, dáme na něj trochu kaviáru, plátek uzeného lososa, kousek matjesa v oleji, sardelové očko, vypeckovanou olivu, kousek kapie nebo jinou ingredienci v této tónině. Pak vše zabalíme do blinu, polijeme horkým rozpuštěným máslem a hustou smetanou. Když pak ochutnáte, rozplesají se vám všechny chuťové buňky, kolik jich v ústech vůbec máte. Necháte je plesat, pokud těch blinů nesníte aspoň pět. Poprvé jsem jich snědl asi sedm, ale to je moc. Bliny volají přímo po vodce. nebraňte se tomu. byli byste sami proti sobě. Chvílemi se vám zdá, že byly vymyšleny, aby se k nim mohla vodka vydatně pít. Každý blin si žádá, a to dost naléhavě a přísně, aby byl ihned spláchnut stupečkou vodky. Ale spíš větší číškou. Ať vám tedy chutná.«

(Jaroslav Seifert, 1901-1986, český básník: "Všecky krásy světa", Praha 1982)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 10. 2016 15:48

:-O:-K:yes:

nanny

25. 10. 2016 18:32

<3priznavam ze jsem slovo bliny nikdy neslysela .ale urcite vyzkousim,moc krasne a tu vodku k tomu jamy:-D:-D:-D:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

25. 10. 2016 09:28

maris: Máš pravdu. Ja v tomto smere mám čo doháňať!:-D

hosta hosta

25. 10. 2016 09:18

tejaja: Nejsou, máš pravdu, ale myslím, že je podstatnější obsah, než forma;-) Jinak díky všem:-)

tejaja tejaja

25. 10. 2016 08:16

Pekné to je:yes:, chutné určite tiež:yes:, len bliny nie sú bábovičky.;-)

maris maris

25. 10. 2016 07:49

magdalenka: no když to doporučuje Seifert a ten jako nositel Nobelovky určitě věděl, o čem mluví:-p:-D

spagetka spagetka

25. 10. 2016 07:44

magdalenka: Jo děda i strejda by určitě ihned po ránu sáhli po "šťopce", sahali celý život, co já vím a ve zdraví se dožili oba devadesátky :-D:-D:-D:-D
Jo a recept :yes::yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

25. 10. 2016 07:42

maris: po ránu vypáliť červa?:-D

maris maris

25. 10. 2016 07:17

Krásné:-) a kde je ta stupečka vodky ??;-):-)

magdalenka magdalenka

25. 10. 2016 07:02

Tak ty si teda debužíruješ...:-D

Ivace64 Ivace64

24. 10. 2016 21:48

:-K:-K:yes::yes:

Jitkas

24. 10. 2016 21:05

:-O krasa uzasna :yes:

hosta hosta

24. 10. 2016 20:56

zizala: já je teď našla - mini:-D - dala jsem do podobných;-) Z těch formiček je všechno takové "upravené" - peču tak i lívance, nemusíš stát u pánve:-)

zizala zizala (moderátorka)

24. 10. 2016 20:53

Bliny dělám, takhle z formiček vypadají obzvlášť lákavě :yes:<3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bliny s kaviárem bliny z brambor ruské mini bliny recepty s kaviárem bramborove bliny co s kaviárem očka s kaviárem recept na bliny bliny recept recept na bliny z brambor jak se dela bliny bliny z trouby ruske bliny s kaviarem ruské bliny ozdoba blin s kaviarem bliny a kaviár vodka s kaviarem

Suroviny: mouka hladká, mouka pohanková, sůl, droždí sušené, mléko, smetana zakysaná, vejce, tuk, kaviár, smetana zakysaná, citron bio

TopRecepty.cz

Pečené bliny s kaviárem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z9Jg