Rajská omáčka
Rajská omáčka patří ke klenotům české kuchyně a tento recept nám zaručí perfektní výsledek. Jednoduše a srozumitelně popsaná rajská omáčka nám připomene, jak ji vařívaly naše maminky a babičky.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 307 kJ / 1 268 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,37 g |
Tuky | 50,71 g |
Vláknina | 15,44 g |
Cholesterol | 363 mg |
Sodík | 279 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 74,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rajskou dělám léta stále stejně, jen mi kdosi poradil, že tam můžu dát skořici, tak ji dávám a někdy ještě přidávám zakysanou smetanu, taky výborné.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 2. 2011 18:22
4. 2. 2011 13:28
22. 1. 2011 13:20
Danuš61(neregistrovaná), já ti velmi děkuji za pěkný komentář, který mě moc potěšil a ten badyán taky vyzkouším a uvidím
19. 1. 2011 10:34
18. 1. 2011 13:18
14. 1. 2011 15:11
14. 1. 2011 14:45
5. 1. 2011 12:30
15. 12. 2010 19:17
14. 12. 2010 21:22
8. 12. 2010 17:01
21. 11. 2010 11:13
1. 10. 2010 11:36
1. 10. 2010 11:02
13. 6. 2010 17:39
Jinak tě tu vítám a ať se ti tady líbí a najdeš ještě plno takových skvělých receptů
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 3 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 5 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 5 minutami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 1 hodinou
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 2 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 3 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při vaření rajčatového protlaku: Základem je správná hustota a chuť protlaku
Domácí rajčatový protlak si uchová pravou chuť rajčat. Jen je potřeba dbát na správnou hustotu i chuť, aby byl výsledek dokonalý
Desatero rad na téma rajská omáčka: Uvařme poctivou českou klasiku tak, aby byla dokonalá
Další recepty
Tématické fráze: rajska omacka rajska omacka recept rajska rajská omáčka z rajčat recept na rajskou omacku top recepty rajska omacka rajska recept recepty rajská omáčka rajska omacka recepty recept rajska omačka jake maso na rajskou omacku rajska omacka z rajcat recept recept rajska rajská omáčka top recepty jaké maso na rajskou recepty na rajskou omačku recept na rajskou rajská omáčka s masem rajská omáčka s hovězím masem rajskaomacka
Suroviny: maso hovězí, rajče, protlak rajčatový, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, koření hřebíček, tymián, skořice, paprika sušená sladká, šťáva citronová, cukr, olej, sůl, citron, máslo, mouka hladká
Rajská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vg7g
180 názorů