Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš

Příprava poctivého guláše potřebuje dostatek času i péče. Z vepřového kolena si uvařte základní vývar, který poté budete potřebovat právě do guláše. Intenzivní vyvážená chuť masa a koření nemá chybu. V ideálním případě nechte guláš 1-2 dny uležet.

Hodnocení receptu je 5,0 (77×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 110 min Doba tepelné úpravy: 100 min

210 min (110 min příprava + 100 min tepelná úprava)

26. 5. 2009 19:06

Suroviny pro 10 porcí

10 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 840 kJ / 3 786 kcal
Bílkoviny323,60 g
Tuky230,46 g
Vláknina43,50 g
Cholesterol 900 mg
Sodík 1,68 g
Sůl4,10 g
Sacharidy91,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kuchtik

16. 6. 2009 16:28

Opravdu špica recept
;-).

spagetka spagetka

16. 6. 2009 12:09

:-DJendo - chystáme se teď na tuhle dobrůtku opět - to množné číslo proto, že pozítří vaří manžel, ale já kupuju masíčko - tedy kolínko ;-)( a kližku) a všimla jsem si tvé poznámky na guláš speciál - už jsi ho zadal? :-D;-):-p:yes:

pipre pipre

27. 5. 2009 12:07

Bibi, u nás je to podobné s tím hubnutím :-) Všechno jde dolů, jen to břicho ne :-) Já se snažím dodržovat pitný režim a zdravěji jíst, aby šly aspoň deka dolů, ale stačí např. návštěva u Jany Remkové a ochutnat její skvělé rohlíčky a všechno je zpátky :-D :-D Brouzdání zde po receptech ve mně vyvolávají také obrovské chutě. A pak mám shazovat :-)

Bibinka Bibinka

27. 5. 2009 11:41

Pipre, jasně vyvařit a vyhodit, to důležitý zůstalo v jídle. Můj manžel má celer moc rád a krom toho se snaží držet dietu, aby schodil pupík(už se pokoušel mnohokrát a výsledek:-?docela i zhubnul, jen to břicho opět zůstalo:-D)
Tím jsi mi nahrála s těma celerovýma řízečkama, ty mu zejtra udělám, myslím, že je tu na ně i recept;-)Tak ti děkuju za tip-prima;-)

pipre pipre

27. 5. 2009 11:16

Bibi, já to dělám tak, že ve svíčkové se ztratí přepasírováním, ale do zeleninové polévky ho nakrájím nadrobno, aby se rozvařil a např. v hověží polévce ho vařím vcelku a pak ho prostě vyndám, už ho nekrájím do polévky. Já osobně celer můžu a už jsem si pro sebe párkrát usmažila i celerové řízky :-)

Bibinka Bibinka

27. 5. 2009 09:40

Ono se řekne guláš-klasika, ale je to řekla bych takový gastronomický, kulinářský vrchol kuchařky:-!Ne zrovna každý ho umí udělat na výbornou a kuchařinka která ho dělá musí mít na tuto dobrotu kterou má rád snad každý dost času, věnovat se mu, hrát si s ním a dávat mu co se má, pak musí být výsledek eňo,ňuňo;-)Obměny až tak nevadí, každému chutná gulášek jinak, proto je jich tolik druhů se změnou ingrediencí. Ten celer se s masem chuťově snoubí, asi to ještě podtrhne chuť, prostě to musím vyzkoušet při první příležitosti. Když to děvčata ty vaše polovičky nechtějí s celerem, tak což ho nastrouhat?:-?,asi by to poznali podle chuti že jo;-)No, tak nic:-D

mirca75 mirca75

27. 5. 2009 08:54

Jendo1:-)Guláš vypadá nádherně:-)a ta barvička-super:yes:.Jsem spíš pro klasiku-to víš profesionální deformace;-))-ale při tvých obrázcích se tak sbíhají sliny:-p:-p...Jen s tím celerem jsem na tom jako Pipre:-),jenže u nás ho tepelně upravový nejím já(nemůžu:-() a tak zůstanu jen u sbíhánín slin u fotek;-)

pipre pipre

27. 5. 2009 00:32

Moc dobrý guláš, ale s celerem bych doma neuspěla, ten bych musela vynechat, manžel ho nesmí cítit, ikdyž ví, že ho používám. Jinak s tím množstvím cibule po vyzkoušení obou variant se přikláním k Jendovi. Také používám stejné množství spíš objemově právě kvůli tomu pocitu větší nasládlosti u většího množství. Jinak už jsem vyzkoušela kdysi guláš v papiňáku (už ho nemám) také, ale ikdybych ho měla, guláš bych dělala vždycky v normálním hrnci. Dělám ho stejným způsobem jako Jenda, myslím tím v menším množství vody a párkrát ho nechám téměř vysmahnout a častěji raději podlévám. Jen majoránku dávám před koncem dušení a ze zvyku podle maminky přidávám na začátku spolu s kořením a česnekem i kousek masoxu. Manžel si ještě na talíři přidává česnek. Ten ho snad přidává do všeho :-).. S tou opraženou moukou to ale musím vyzkoušet.:-))Bodík!:yes:

Jenda1 Jenda1

26. 5. 2009 22:42

Cibule je nasládlá, není při tom množství guláš také nasládlý? Já se přikláním k tomu názoru a také se jim řídím, že by poměr množství masa a cibule měl být stejný, ale nikoli váhově, ale objemově;-).

spagetka spagetka

26. 5. 2009 22:32

No já dávám násobek na kilo masa 1,5 - 2 krát víc cibule - myslím, že ani není pak potřeba zahušťovat - ale tohle asi fakt závisí od zvyku v té které rodině.Je fakt že manžel dává zásadně dvakrát větší mn.cibule než masa.;-):-p

Eliza Eliza

26. 5. 2009 22:22

Jendo, podle mě by mělo být množství masa a cibule vyrovnané...půl na půl. Pak a právě z toho důvodu se nemusí použít zahušťovací suroviny...;-);-)

Jenda1 Jenda1

26. 5. 2009 22:12

Ještě bych rád otevřel diskusi k poměru masa a cibule;-):-*.

Jenda1 Jenda1

26. 5. 2009 22:10

Eli, podíval jsem se na tvůj vídeňák a v podstatě ten postup je identický s tím mým;-), což mě potěšilo:-)).
Dovoluji si zde vložit link na vídeňák, aby byla rychlejší možnost srovnání:-). http://www.toprecepty.cz/recept/4007-klasicky-hosp...
Vůbec mi není jasné, jak jsem ten recept mohl prošvihnout:-O.

spagetka spagetka

26. 5. 2009 22:08

Eliz -ano máš pravdu a ten tvůj mám taky v oblíbených :-8, já to myslela trochu obecněji a na víc lidí okolo ;-):-p

Eliza Eliza

26. 5. 2009 21:49

Špagetko, dávala jsem sem recept na vídeňský guláš... Je sice bez celeru, ale opravdu klasický a nejlepší jaký znám (nakonec je to recept mojí vídeňské prababičky) a žádný tlakový či Papinův hrnec také nepoužívám... Zásadně. Takže to nebude zas taková výjimka...;-):-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí guláš hovězí guláš recept guláš guláš hovězí recept na hovězí guláš hovězí guláš recepty jaké maso na hovězí guláš guláš recept příprava hovězího guláše recept hovezi gulas maso na guláš jak dlouho vařit guláš hovezi guláš top recept jaké maso na guláš hovězí guláš top recepty recepty hovězí guláš jak vařit guláš jak dlouho vařit hovězí maso gulas z hoveziho masa jaké hovězí na guláš

Suroviny: kližka hovězí, cibule, sádlo, celer, paprika sušená sladká, majoránka, pepř mletý, kmín celý, česnek, protlak rajčatový, hořčice plnotučná, koření polévkové, mouka hladká, koleno vepřové, kosti vepřové, sůl, pepř celý, libeček, voda

TopRecepty.cz

Hovězí guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOLJ