Španělské ptáčky z mletého masa
Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého masa. Vznikne skvělý pokrm téměř stejné chuti.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 910 kJ / 2 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,11 g |
Tuky | 143,19 g |
Vláknina | 15,50 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 2,34 g |
Sůl | 5,29 g |
Sacharidy | 60,90 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 8. 2009 12:26
Elino, děkuji!! Určitě vyzkouším, dřív jsem si nevšimla tady té poznámky. Jo a nic si z toho nedělej, že ti ptáci trochu praskly, mi taky malinko, přes to byly skvělé a už jsem je dělala 2x
5. 8. 2009 12:21
bylo to skvělý,příště musím navařit víc,jen ty ptáci troch popraskaly,máš bodíka.Pa.
5. 8. 2009 11:08
pro Jana Remková:mám pekárnu a v té je knedlí parádní a jednoduchý,jestli máš taky ,tak ho zkus.Do pekárny program na přípravu těsta dám asi300-400ml mléka,1vejce,sůl,600g hrubé mouky a nakonec 3/4 kostičky kvasnic a zapnu pekárnu.Když začne pípat tak přidám 2 rohliky na kostičky.
Až to vykyne,tak 4 šištičky a vařit 15 min.Jestli je budeš dělat,tak ať se povedou.A já jdu na ty španěláky z mletého.Ahojky.
Až to vykyne,tak 4 šištičky a vařit 15 min.Jestli je budeš dělat,tak ať se povedou.A já jdu na ty španěláky z mletého.Ahojky.
29. 7. 2009 10:58
Právě jsme dojedli a bylo to VÝBORNÝ!!! Letí bodík
18. 6. 2009 12:12
Vynikající!!!Sice se mi maso rozevřelo,ale nemělo to chybu.K tomu hlávkový salát a rodinka byla v sedmém nebi Díky
13. 6. 2009 18:28
Patriciegratuluji k Top 10Promiň,ale všimla jsem si až teď.
11. 6. 2009 12:53
Musím dát plusový bodík ještě před vyzkoušením, už vím, co bude v sobotu k obědu. Milujeme jídla z mletého masa, ale přiznám se, že tohle by mě asi nikdy nenapadlo. Takže posílám také velký dík !
8. 6. 2009 09:18
Dobrý nápad vyskouším hops je v oblíbených a tobě letí bodík
7. 6. 2009 13:57
Moc výborné, bodík letí, budu často opakovat.
6. 6. 2009 10:56
Musím fakt pochválit. Bylo to mńamózní. Do šťávy jsem kápla pár kapek sojovky a pár kapek magi, neměla chybu. Jak se tak dívám, mohla jsem dát i trošku papriky, ale i tak jsme si pochutnali. Díky za recept a super nápad. Jo a Jiřko, myslím, že je mám tak na tvojí úrovni Taky se mi jeden malinko otevřel a z jednoho vyčuhoval párek, ale na chuti to rozhodně neubralo Plus už jsem dala, škoda, že nejde víc.
5. 6. 2009 21:21
Děvčata děkuji za pochvalu pýřím se tu jak nějaká 16ctka.Jiřinko nejsou hezčí,jen si myslím že mi pomohlo to vajíčko a Patriciejá bych nic neměnila,ta tvá je jediná originál fotečka od autorky,od které jsme se mohli s Jiřinkou odrazit a tak je vlastně strašně důležitá;ba co dím-je ta nejdůležitější!
Děvčatavšimly jste si?Vařila jsem u Jiřinky,mám její talíře
Děvčatavšimly jste si?Vařila jsem u Jiřinky,mám její talíře
5. 6. 2009 21:07
Mirčo,jsi taky šikule,máš ptáčky hezčí než já
5. 6. 2009 21:06
No Mirčo! Ptáci rovnou na výstavu, škoda že nejde vyměnit ta moje ubohá zbylá fotka za tu tvoji .
Já příště přidám trochu struhaného sýra do mletého. Díky za bod.
Já příště přidám trochu struhaného sýra do mletého. Díky za bod.
5. 6. 2009 21:00
Patricietak od nás už jsou taky fotečky,jen jsem asi nedělala ptáčky ale kondory.Moc jsme si pochutnali a manžel pak jen seděl a spokojeně odfukoval-měl 6knedlíků a toho největšího kondora.Ten mlaskal.A jak byl potom spokojený.Do mleté jsem přidala vajíčko,dovnitř trošku mleté papriky a kousek červené zeleninové pro barvu,nejdřív jsem opekla maso,pak cibuli se slaninou,zasypala jsem to moukou,orestovala,zalila,vložila ptáčky a pomalu dusila.Pak přecedila na ptáčky dochutila,přidala trošku opečeného špeku a nechala ještě asi 5 min provářet.No mňam.Ty máš boďku,já další v oblíbených a tenhle recept pěkný román Jo a ještě-ten knedlík jsem nakonec přeci jen uvařila
5. 6. 2009 18:49
Jiřko, díky za fotky, jaou pěkné. Příště si dám pozor na mazání šmahem všeho z počítače. Vajíčko jsem nedávala, ale asi může být, nebo možná trochu sýra. Mě se taky jeden pták darebák rozevřel.
Mirčo, je k tou dobrý i rýže.
Jani R. můžeš mít mix, já z něho taky dělám, jen sobě tu dietu.
Mirčo, je k tou dobrý i rýže.
Jani R. můžeš mít mix, já z něho taky dělám, jen sobě tu dietu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 21 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 36 minutami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 1 hodinou
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 3 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 3 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 12 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 13 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: mleté maso recepty recepty z mletého masa spanelske ptacky ptáčci z mletého masa co z mletého masa mletá masa ptacek z mleteho masa ptacky recept mleté vepřové maso recepty ptacky spanelsky ptacek recept na spanelske ptacky španělské ptáčky recept co udělat z mletého masa ptáčci z hovězího masa španělský ptáček z hovězího masa španělský ptáček z mletého mlety spanelsky ptacek recept z mleteho masa vepřové ptáčky, udělat dobrou šťávu
Suroviny: maso mleté, voda, strouhanka, vejce, sůl, pepř mletý, slanina, vejce, okurky sterilované, párky, cibule, hořčice, olej, cibule, mouka, hořčice
Španělské ptáčky z mletého masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oY0N
142 názorů