Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výpečky na smažené cibuli, hrubozrnné hořčici a medu

Tradiční výpečky na kmínu, s knedlíkem a zelím, pro dnešek necháme odpočívat. Zkuste je obměnit a k prorostlému bůčku přidejte hořčici a med. Pikantní nasládlá chuť jídlu dodá správný říz. Jako přílohu jsme tentokrát zvolili kaši.

Hodnocení receptu je 5,0 (51×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 65 min

90 min (25 min příprava + 65 min tepelná úprava)

15. 12. 2016 16:15

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie13 606 kJ / 3 252 kcal
Bílkoviny122,33 g
Tuky273,48 g
Vláknina10,59 g
Cholesterol 368 mg
Sodík 1,21 g
Sůl2,60 g
Sacharidy72,74 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chtěla jsem to odlehčit, tak jsme měli kaši a salát. Ale klidně si k tomu dejte zelí nebo špenát a se šesti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

7. 4. 2020 20:07

Veronika.Hrozna: Veru sáček nemám, přesypávám ji do uzavíratelné sklenice. Ale koukni v potravinách u Vietnamců, tam je pořád...u nás v OV jsem ji viděla i u Hrušky..

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 4. 2020 19:13

mika59: Já tu sušenou cibulku nemohu nikde sehnat , nemáš prosím tě fotku sáčku , jak to vypadá, kde to mám v potravinách hledat? Ptala jsem se v Bille a Kauflandu, nikdo nic neví, neslyšel, neviděl ........ "prodavačky" nevědí, ale ono to tam asi je, jen jak to najít? Netuším , kde hledat, a jak to vypadá! V sobotu dělám srnčí hřbet a chci do omáčky trošku přidat!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

31. 3. 2020 20:27

zdenka.s: Tak do knedli, to zkusím hned, jak koupím cibulku.Tomu ten můj neknedlikovy manžel, nemůže předse odolat! Cibuli miluje. :-D:-D:-D

zdenka.s zdenka.s

31. 3. 2020 18:42

Veronika,Hrozna : Když dělám omáčku ,dám hrst hned po podlití masa a pak asi 10 minut před dokončením druhou.
Do flíčků zamíchám s uzeným před zalitím mlékem a vajíčky. Do kaše když je hotová,zelí to samé ,do leča když už je zelenina měkká.Stačí jí chvilka,jen aby změkla a chuť pustí bez problému :-)
Hlavně jí nedávat do horkého oleje , je v momentě černá ( to napadlo manžela, když si dělal večeři )
Neumím to tak popsat , když tak piš. :-K je mi ctí
Jo a fantastická je do kynutých knedlíků , do těsta při zadělávání

zdenka.s zdenka.s

31. 3. 2020 17:56

Veronika. Hrozna : jakýpak stud , komu čest ,tomu čest , viz např. Doboška ,což je úplně moc moje schopnosti
Co myslíš konkrétně s tou přípravou ? Čeho ?
Právě ,to, že je to bez loupání a slz , je ještě bonus navíc k té luxusní barvě a chuti ,"hrábnu " do plechovky a je to.
A dokonce znám lidičky co jí chroupají jako čipsy

hospodyne

30. 3. 2020 22:43

casino: :-)ta cibule je usmažená dosucha:-D:-D - chrastí
Když začne cibule vyrůstat, tak si ji "šetřivka" smažím dočervena, pak ještě projedu troubou a nakonec v salátové odstředivce zbavuji tuku. Jenže - trvá to strašně dlouho, musím to smažit ve venkovní kuchyni a hlavně natotata ji mám pak pryč. Když musím hrábnout do pytlíku kupované, to už se jinak krotím;-) Ačkoliv díky pracovnímu nasazení, spotřebě el.energie atd. ta domácí vyjde asi čtyřikrát dráž

casino casino

30. 3. 2020 21:38

"Výpečky na smažené cibuli,..."
Tak na sušené, nebo na smažené, he?:-)
***
Vždy když do jídla sypu granulovaný česnek, tak se stydím za vlastní lenost ...8-(
Kde jsou ty doby, kdy se na hambálek věšely copy z česneku...
No, myslím ale, že syrová cibule na úbytě nezajde, že:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 3. 2020 19:50

zdenka.s: Nepřeháněj! Pak se stydím! Ta cibulka mě zaujala z jednoho důvodu, někdy si ji jídlo doslova žádá, jako ty výpečky např. Já bych tě poprosila, kdybys byla tak hodná a napsala, jak se to připravuje! Cibulku jistě seženu a odzkouším. Ne vždycky má člověk čas, loupat horu cibule a pak dalších 15-20 minut stát u plotny a míchat, aby se to krásně opeklo. Nebo třeba jen jednu cibulku na dozdobení a ochucení trošky bramborové kaše ze včera ! Oloupat nakrájet stát u toho, pak se to zbaští za 5 minut. Dělám často Stroganof dle mé tchýně a tam ti jde hora cibule a ne vždycky, má ta cibule tu správnou chuť - záleží od sorty a doplnit ji osvědčenou stálou chutí, musí jídlo vylepšit. Děkuji předem!

hospodyne

30. 3. 2020 12:57

Kupuji restovanou cibuli od firmy Essa, čtvrt kila stojí necelých 30Kč, u nás v potravinách ji mají stále. Je to přesně tak, jak píše pí mika, úžasná chuť.
Přidávám ji i do cibulačky, když nemám čas restovat dočervena velké množství čerstvé cibule.:-)

mika59 mika59

30. 3. 2020 10:30

Lucie1001: Už tady máte odpovědi a taky ji mají v potravinách u Vietnamců..

Mish_Ellie Mish_Ellie

30. 3. 2020 10:27

Lucie1001: My ji kupovali v Bille před lety.. teď ji kupuji i v Lidlu na americký týden ale mám doma i jiné jen už nevím kde jsem je sebrala :-D

zdenka.s zdenka.s

30. 3. 2020 08:35

Veronika.Hrozna : je to pro mě čest ,poradit takové šikovné kuchařince a pekařince , to bez debaty , zatím jsem čerpala z Tvých zkušeností a rad a hodně :yes:
Cibuli dávám všude tam kam ' normální' , do leča, do flíčků , skvělá je do bramborové kaše , do masových jídel (různé delikatesní plátky ) , do mletho , do zelí .A omáčky to je kapitola sama o sobě , tak krásnou barvu a chuť jakou udělá sušená . . .
Dává se ale , krátce před dokončením , nebo už do hotového ( šťouchané brambory např.) , jen aby změkla a pustila chuť a barvu.
Skvělá věc , rozhodně doporučuji :-K. :yes::yes::yes:
P.S. jen co dorazí syn, pošlu fotku

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 3. 2020 23:30

zdenka.s: Do čeho ji doporučujes, docela mě to zaujalo.Smazeni cibulky na ozdobu na maso a dochucení , je docela běh na dlouhou trať. Ne vždycky se povede.

zdenka.s zdenka.s

29. 3. 2020 20:11

Lucie 1001 : mně ji kupuje synova přítelkyně v Ikee , kilový sáček, vyrobena samozř. ve Švédsku,má dlouhou trvanlivost, u mě tedy ne. :-) používám ji často a je skvělá, tak stejnoměrně a dozlatova cibulí neosmažím

Lucie1001

29. 3. 2020 19:56

Dobrý den, poradíte, kde sehnat sušenou cibuli?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kanci vypecky kančí výpečky recept výpečky na medu veprove vypecky s kasi cibule na medu recepty na vypečky kančí výpečky na medu maso na hořčici a medu výpečky na sušené na cibuli smažená cibule s s medem krkovička na medu výpečky vypecky s medem vypecky se zelim a bramboraky cibule v medu medove vypecky kančí výpečky recepty cibule na klínky uzene maso na medu a hořčici maso na hořčici hrubozrnné

Suroviny: bůček, cibule, cibule sušená, česnek, hořčice hrubozrnná, hořčice dijonská, olej, med, paprika sušená uzená, vývar masový, kmín celý, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Výpečky na smažené cibuli, hrubozrnné hořčici a medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LmJW