Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grumbírová polévka s hřibama

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 12. 2016 14:36

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 342 kJ / 1 516 kcal
Bílkoviny25,31 g
Tuky71,65 g
Vláknina47,35 g
Cholesterol 204 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,01 g
Sacharidy168,74 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept z knihy Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku, odkud jsem ho přebrala i s originálním názvem a tvarem "s hřibama".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maiva maiva

16. 12. 2016 20:45

Prima inspirace, vyzkouším:-D:yes:

popoluska340 popoluska340

16. 12. 2016 14:27

Paradny receptik,urcite vyskusam s jahlami /PSENO/.A sparim,lebo ked som robila kasu,tak bola horka.A spravim ju na 2x s pohankou,to si viem uplne predstavit,ako bude chutit.posielam bodik.:yes::yes::yes::-K:-K:-K:-K

tejaja tejaja

16. 12. 2016 08:27

Nádherný názov, to slovo som ešte nepočula.:-D:yes:

anina

15. 12. 2016 21:47

Tipla bych si,jestli to není recept z Jalubí. U nás se tak říkalo bramborám :-).

cathleen cathleen

15. 12. 2016 21:36

Všem děkuji :-K a doufám, že ji někdo opravdu vyzkouší;-)

bystrouska: jáhly jsem vařila prvně a také jsem měla v povědomí, že by se měly spařit. V receptu o tom ale nic nepsali a polévka určitě nebyla hořká:-)

houba houba

15. 12. 2016 18:53

Vařím s krupkama trhanýma, ráda zkusím jáhly, kdyz mi nekdo trosku da :-) kdyz to bude dobre, pak muzu i koupit. Miluju takovou polívku.

bystrouska

15. 12. 2016 18:05

Polívčička vypadá moc zajímavě:- , určitě ji vyzkouším:-8. Jáhly se nemusí spařit:-? Když si vařím jáhlovou kaši, tak musím jáhly alespoň 3x spařit, aby nebyly hořké:-O.

magdalenka magdalenka

15. 12. 2016 16:08

U nás na Slovensku máme okrem zemiakov aj grumbír, krumple, grule, švábku, bandurky aj erteple...:-D

hosta hosta

15. 12. 2016 15:53

maris: myslím, že je to z němčiny - a např. v Chorvatsku se brambory jmenují krompir - svět je malý a Evropa je díra:-D - já tu mám dokonce recept s názvem "krompiruša" - závin z brambor:-)

maris maris

15. 12. 2016 15:49

Už jsem si uložila, moc se mi líbí :yes:. Název grumbír jsem neznala, takže polévka je nejen dobrá, ale i poučná;-):-)

cathleen cathleen

15. 12. 2016 15:40

mysulka, rozmarýnaH: děkuji :-K Polévku jsem odhadovala na zcela obyčejnou (podle surovin), ale je příjemně jiná, všem nám velice chutná.
A ano, i krumple se bramborám občas říká:-8

rozmarynaH rozmarynaH

15. 12. 2016 15:28

Tahle polévka by mě moc chutnala <3. V Chorvatsku říkají bramborám krumpír a četla jsem i slovo "krumple" myslím, že ve Švejkovi.

mysulka mysulka

15. 12. 2016 15:13

Určitě moc dobrá <3:yes:

magdalenka magdalenka

15. 12. 2016 15:13

cathleen: pri Hodoníne prejdeš rieku a si tam...hovoria v podstate identicky ako na Morave, len nemajú "ř".Takže ich bolí "bruch". V Hodoníne "břuch".:-D

cathleen cathleen

15. 12. 2016 15:03

magdalenka: tak tohle mě opravdu nenapadlo:-D děkuji!

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: bramboračka s hříbama bramborová polevka s hribama polévka ze sekyrky nejlepší pórková polévka s hribama zeleninová polévka s hřibama fazolova polevka s hribama chorvatsko polívka s uzeným a kroupami

Suroviny: máslo, mouka hladká, brambory, jáhly, houby sušené, sůl, pepř mletý, koření nové koření mleté

TopRecepty.cz

Grumbírová polévka s hřibama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JkQl