Fish & Chips ze sušené portugalské tresky
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 13 839 kJ / 3 308 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 172,68 g |
Tuky | 25,56 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 499 mg |
Sodík | 401 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 584,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Delikatesa a součást portugalské kuchyně. Prastarý způsob konzervace rybího masa z dob portugalských objevitelských výprav. Důležité je dokonalé odsolení. Sušené tresčí maso se musí před samotným vařením zhruba dva až čtyři dny máčet ve vodě, aby nabylo původní vlhkosti a zbavilo se přebytečné soli. V průběhu uvedené doby namáčení treska nabyde původních rozměrů, změkne a odsolí se. Teď už jen kde ji koupit, internet nebo si ji nechat dovézt z Portugalska, což byla i moje volba.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 12. 2016 17:20
Fotka osmažené tresky nemá chybuRecept se mi velice líbí
11. 12. 2016 17:50
:
11. 12. 2016 12:22
skvělé
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 7 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 19 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 49 minutami
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 2 hodinami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 3 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Portugalská treska Bacalhau: Ryba, kterou touží na cestách ochutnat téměř každý. Takhle snadno si ji připravíte i doma
Jak na dokonalého beránka? Nejdůležitější je mít správnou formu, v níž se dobře propeče a snadno vyklopí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: sušené ryby recept sušená ryba recepty treska tmavá recepty fish portugalské rybí recepty treska recept sušené ryby recept fotka fisch and chips recept sušená ryba dehydrování recepty z vajec fish and chips recept susene ryby recepty portugalské recepty odsolení kaparů rybí chipsy z tresky fish and chips videorecepty recepty na sušenou tresku sušená ryba chips recepta na sušenou tresku
Suroviny: treska, mouka hladká, vejce, voda perlivá, pepř mletý, sůl, cukr, olej
Fish & Chips ze sušené portugalské tresky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7q9w
3 názory