Žloutkové řezy bez vajec
Z listového těsta můžete vykouzlit snadné řezy, plné vanilkového krému s citronovou polevou svěží chuti na povrchu. Řezy se jen lehce rozplynou na jazyku a vám v ústech zůstane jen jejich příjemná chuť.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 21 947 kJ / 5 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,07 g |
Tuky | 352,74 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 668 mg |
Sodík | 434 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 460,14 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Může to být natřené i jinou marmeládou, ale meruňková je nejlepší.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 12. 2022 16:05
casino: pobavil jste mě ,moc děkuji
1. 12. 2022 15:15
"Žloutkové řezy bez vajec"
Já dělám PAPÍROVÉ PROLOŽKY bez vajec
Mám relativně neomezený zdroj proložek z makulatury...
Proložky pošlapu (bez vajec, trochu je potrhám na menší kusy, vložím do kýble s vodou, nechám je nacucat se. Po chvilce je nacpu do litrového plastového kelímku (od jogurtu), utlačím, sleji vodu (je-li jaká přebytečná), polotovar vyklepnu (lépe se to dělá, když je ve dně kelímku vyvrtaný (propálený) otvor. Polotovar usuším (na radiátoru, na krbové římse i předprsni, u kamen) a hotovými "briketami" posléze topím v krbu (zjara začnu sušit na sluníčku budelijaké, že
No, trošku se obávám abych nepřišel o zdroj, až se toto rozkřikne po vlastech českých a zemích přilehlých
Já dělám PAPÍROVÉ PROLOŽKY bez vajec
Mám relativně neomezený zdroj proložek z makulatury...
Proložky pošlapu (bez vajec, trochu je potrhám na menší kusy, vložím do kýble s vodou, nechám je nacucat se. Po chvilce je nacpu do litrového plastového kelímku (od jogurtu), utlačím, sleji vodu (je-li jaká přebytečná), polotovar vyklepnu (lépe se to dělá, když je ve dně kelímku vyvrtaný (propálený) otvor. Polotovar usuším (na radiátoru, na krbové římse i předprsni, u kamen) a hotovými "briketami" posléze topím v krbu (zjara začnu sušit na sluníčku budelijaké, že
No, trošku se obávám abych nepřišel o zdroj, až se toto rozkřikne po vlastech českých a zemích přilehlých
2. 4. 2017 12:53
Tak toto nám v rodine vôbec nechutí, je to príš "umelé" a s krémešami alebo žltkovími rezmi to nemá nič spoločné až na lístkové cesto. Naši mi tým ohrdli a celé išlo do kýbla
2. 2. 2014 18:34
mardosa:
Ba ne, to není můj postup, tak to zkrátka dělají cukráři
2. 2. 2014 15:18
casino: je to asi dobrý takhle ten váš postup,ale příjde mě to složitější...ale to je na každým jak to dělá.....
2. 2. 2014 15:12
No, v podstatě jde o neobyčejné kremeše, žloutkové řezy, krémšnyty, krémšnity...
Listové je zbytečné péci na papíru, jak se někde níže píše.
Příprava krému je jednodušší a krém kvalitnější, když se do vyšlehaného másla postupně přidává pudink (oboje samozřejmě vytemperované)
Pro lepší manipulaci s upečenými pláty se listové před pečením krájí na pruhy...
Pro lepší krájení hotových zákusků (nedrobí se, nebortí se, nemačká se), se horní plát po dekoraci pokrájí samostatně, teprve pak se poskládá na krémem potřený spodní plát a před podáváním se prokrojí i spodní plát.
(přidal bych obrázek... ale objevil se pouze v mé fotogalerii)
Listové je zbytečné péci na papíru, jak se někde níže píše.
Příprava krému je jednodušší a krém kvalitnější, když se do vyšlehaného másla postupně přidává pudink (oboje samozřejmě vytemperované)
Pro lepší manipulaci s upečenými pláty se listové před pečením krájí na pruhy...
Pro lepší krájení hotových zákusků (nedrobí se, nebortí se, nemačká se), se horní plát po dekoraci pokrájí samostatně, teprve pak se poskládá na krémem potřený spodní plát a před podáváním se prokrojí i spodní plát.
(přidal bych obrázek... ale objevil se pouze v mé fotogalerii)
1. 2. 2014 12:14
bara.it: Krásný to máte,děkuji za foto......nám taky moc chutnaj
1. 2. 2014 11:37
Rychle a vyborne rezy 24 S dovolenim pridam i foto.
9. 8. 2013 19:39
monikaK:to jsem moc ráda,mi je děláme taky často,neb je to rychlé a výborné
9. 8. 2013 19:37
Řezy jsou prostě skvělé,dělám už po několikáté
14. 4. 2012 13:42
senky: to určitě!!! Za chvíli příjde zeťák pro dceru, to se zapráší
14. 4. 2012 13:26
Jana Remkova:a ví to někdo budou chutnat určitě tak, jako by žádné problémky nebyly
14. 4. 2012 13:02
senky:Není to špicové! Moučníky typu 2x upéct plát a dát na sebe nejsou rozhodně mou specialitou. Pomohla jsem si menším plechem, abych to nepolámala, až to budu dávat bokem. Vlastně jsem to tak jen "sešoupla" i s tím papírem. Pak jsem pekla druhý plát, já blb už ne "na plechu", ale v plechu. Krásně jsem si to okrájela, aby to bylo akorát..no a co myslíš?? Ono se to "sprdlo", zmenšilo do všech stran!. Takže příště nechám nějakou rezervu do všech stran. Ale v celkovém výsledku to dopadlo docela fajn. Měla jsem klasické chlazené těsto a z každé poloviny jsem uválela jeden plát
14. 4. 2012 12:48
Jana Remkova: Jani, máš je špicové pořád se na ně chystám, ale nějak se nedostává odvahy jediná útěcha u nás doma je, že i kdyby se náááhodou nezadařilo, sní se všechno asi večer vyzkouším
14. 4. 2012 12:42
Přidávám foto a trošku fotopostup. Omlouvám se za druhou fotku, něšlo mi to lépe vyfotit. mardosa, VYNIKAJÍCÍ!!!
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 8 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Právě bylo uvařeno:
Rýžový nákyp
drugdova92 uvařil před 53 minutami
Tvarohové věnečky s oříšky
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Rozpraskané čokoládové sušenky
Zuzka... uvařila před 3 hodinami
Rychlá celerová polévka
Miluska56 uvařila před 3 hodinami
Hrníčkové knedlíky s pažitkou
Dedula1 uvařil před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Kocinka uvařila před 3 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Kava 2 uvařila před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Monica19 uvařila před 4 hodinami
Kynuté houskové knedlíky
janakrejzarova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Žvýkačka je tu od starověku. Dnes si ji můžete snadno koupit, anebo vyrobit doma podle našeho receptu
Peče celá země: Řezy mille feuille jsou vrcholnou disciplínou francouzské cukrařiny. Jak na ně?
Další recepty
Tématické fráze: žloutkové rezy řezy bez vajec rychlý recept mraky řezy mraky recept řezy kremeše žloutkový řez kremsnyty žloutkové řezy z listového těsta nejlepší žloutkové řezy žloutkové řezy recept recept na žloutkové řezy žloutkový krém krém do žloutkových řezů recept mraky krém na žloutkové řezy recept na kremsnyty zakladní žloutkový krém žloutkové vaječné řezy rychlé žloutkové řezy
Suroviny: těsto listové, pudink vanilkový, mléko, cukr vanilkový, máslo, rum, cukr moučkový, šťáva citronová, voda, marmeláda meruňková
Žloutkové řezy bez vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZ2l
53 názorů