Housky (rohlíky), chlebíčková veka
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Energie | 10 435 kJ / 2 494 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,93 g |
Tuky | 76,71 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 324 mg |
Sodík | 6,91 g |
Sůl | 17,21 g |
Sacharidy | 374,49 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Původní účel těchto housek je na burgery (recept zde: https://www.toprecepty.cz/recept/50663-burgery/ ), ale rodinka si je oblíbila k čemukoliv a kdykoliv,
K moukám - hladká je důležitá pro jemnou strukturu při kynutí, polohrubá a krupice zabrání, aby pečivo bylo mazlavé a bez struktury.
Celaskon - super pro strukturu těsta, ono lze i třeba ocet, ale ten z pečiva zavání a já to nerad. Ostatné si přečtěte na pečivu, co všechno obsahuje vitamín C (=kyselina L-Askorbová).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2016 11:06
martin1971: promiň, nerozumím, cos měl na mysli?
25. 11. 2016 19:53
cathleen: To jsem měl na mysli :)
25. 11. 2016 14:44
Domácí pečivo mám moc ráda. S trochu jiným postupem, ale každý dělá , jak je zvyklý
Jen k tvému bodu č.8 - spodní kůrka se přeci nevytvoří jen tím, že pečivo dáš chládnout na mřížku. Pečivo má křupavou spodní kůrku už utvořenou z trouby, pečením, a chladne na mřížce proto, aby odspodu větralo, nezapařilo se nezvllho.
Jen k tvému bodu č.8 - spodní kůrka se přeci nevytvoří jen tím, že pečivo dáš chládnout na mřížku. Pečivo má křupavou spodní kůrku už utvořenou z trouby, pečením, a chladne na mřížce proto, aby odspodu větralo, nezapařilo se nezvllho.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 20 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 8 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 8 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 9 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 9 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 9 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 10 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 10 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 11 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Další recepty
Tématické fráze: recept na chlebíčkovou veku recept na domácí chlebíčkovou veku chlebíčková veka recepty chlebíčková veka recept chlebickova veka celozrnná veka veka z polohrube mouky chlebíčkové veky domácí chlebičková veka domácí veky z polohrubé mouky jak ohřát pečivo v mikrovlnce veka z majonézy domácí celozrnná veka veka chlebickova recepty na chlebickovou veku výroba domácí chlebíčkové veky recept chlebíčková veka výroba chlebíčkové veky jak na chlebíčkovou veku domácí domaci veka z polohrubé mouky
Suroviny: mouka hladká pšeničná, mouka polohrubá pšeničná, krupice pšeničná, sůl, celaskon, voda, cukr, droždí, olej olivový, majonéza, vejce, sůl hrubozrnná
Housky (rohlíky), chlebíčková veka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NoD6
3 názory