Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mini dortíky Pavlova

Bílkové pečivo s nadýchanou šlehačkou a čerstvým ovocem. Tyto jemné sněhové pusinky budou ideálním dezertem k odpolední kávě. Upéct si je můžeme po celý rok, nebo když nám zbydou bílky.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 75 min

95 min (20 min příprava + 75 min tepelná úprava)

23. 11. 2016 23:10

Suroviny pro 6 kusů

6 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 090 kJ / 260 kcal
Bílkoviny13,40 g
Tuky0,33 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 265 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy50,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud bychom chtěli ovoce smíchat rovnou s našlehanou smetanou, pak musíme ovoce rozmixovat s cukrem a až poté smíchat. (rybíz k tomuto postupu nedoporučuji) Ovoce ke šlehačce přidáváme postupně za stálého šlehání.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

8. 5. 2022 15:26

Dělám také, jen přidávám citronovou šťávu a kukuřičný škrob, patří to tam. Máme je rádi. Přidala jsem foto..:)

Libulka

13. 9. 2018 20:01

Podle mě to není Pavlova :( už jen ta barva a ingredience. Jsou to normální pusinky, mini Pavlova dělám a jsou super (ovšem dle jiného receptu). Ale dobré to může být.

nanny

24. 11. 2016 16:56

<3jeste jsem to nikdy nezkousela,spis to vypada trochu jako vetrnicky.Bude to urcite dobrota:-K:yes:

Tessi

24. 11. 2016 16:56

Karamelkaaa: Při té barvě a délce pečení mě to právě zaráží, že jsou uvnitř měkké. Když jsem vychytávala recept na pečení z velké Pavlové, párkrát byly místo Pavlovy, pusinky... ale skvělé :-) Ale jak říkám, vypadají krásně.
Takhle dělám mini já..
www.facebook.com/288760771298268/photos/a.289563821217963.1073741828.288760771298268/488011804706496/?type=3&theater

vybusna vybusna

24. 11. 2016 14:14

cathleen: mozno urobim miesto laskoniek....dam vediet...

cathleen cathleen (moderátorka)

24. 11. 2016 13:41

vybusna: neplánujete s maminkou Pavlovu někdy dělat? :-) že bys vložila i recept. Ty tvoje rady jsou úžasné a nerada bych je ztratila:-K (Pavlovu jsem dělala kdysi dost dávno asi dvakrát, podle receptu z knihy P.Novotného.)

vybusna vybusna

24. 11. 2016 13:32

Karamelkaaa: som velmi rada, ze ste moj nazor prijala ako dama a nie ako ukrivdene dieta....dakujem.:yes:

Karamelkaaa Karamelkaaa

24. 11. 2016 13:22

vybusna: I kritika je dobrá. Každý to dělá podle sebe. Receptů je strašně moc tak si každý najde ten který mu vyhovuje ;-)

vybusna vybusna

24. 11. 2016 11:08

ja len dufam, ze sa neurazite, pretoze ste si dala naozaj pracu a chcete sa svojim zakuskom pochvalit. Pokial robite pavlovu, tak na kazde bielko by malo ist 50 az 60 g cukru...niekto dava cukor pol na pol krystal a praskovy a slaha sa sneh na pomalych obratkach dovtedy, kym krystaliky nie su v snehu uplne rozpustene. Ale co nesmie nikdy v pavlovych tortickach chybat, je skrob a bud vinny ocot, alebo citronova stava. Na 4 bielka by som ja osobne dala polievkovu lyzicu kuchynskeho skrobu a lyzicku vinneho octu , alebo citronovu stavu.. Sneh po vyslahani drzi ostre spicky, da sa nakladat na papier normalne lyzicou a stale drzi hrany. Vy mate ten sneh na potreby pavlovej zufalo makky. Ked sa zahryzne do upeceneho dortiku, tak sa kora vyslovene lame a praska...Pri Vasich dortikoch som si tym nie absolutne ista. Hlavne to neberte ako , nedajboze vysmesnu kritiku....Naozaj je to rada, ktora by mala pomoct.

Karamelkaaa Karamelkaaa

24. 11. 2016 09:29

Tessi: Ano po tehle době zůstali uvnitř bílé a měkké bát se toho nemusíte ;-) pokud se bojíte že se upečou úplně stačí o něco zkrátit dobu pečení

Tessi

24. 11. 2016 09:13

Nechci být za šťouru, ale obávám se, že po 1h15min pečení, mini kopečků už to není Pavlova, ale rakvička..nasvědčuje tomu i barva. Pavlova by měla být bílá a uvnitř měkký, pěnový střed..
Ale prezentace moc hezká a i rakvička je mňam... ;-)

zizala zizala (moderátorka)

24. 11. 2016 07:47

Na první pohled to vypadá jako hamburgerové housky, ale určitě to bude dobrota :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mini pavlova mini pavlova recept dortíky pavlova minipavlova dezert pavlova mini mini dortiky pavlova recept recept na mini pavlova recept mini pavlova mini dort pavlova dortik pavlova mini dortiky pavlova mini pavlovy mini dortíky pavlovo mini dorticky pavlova dort pavlova mini míní pavlova recepty dortíčky pavlova minipavlova recept mini dortíky mini dortíky recept

Suroviny: bílek, cukr moučkový, smetana ke šlehání, cukr, ovoce, káva černá, kakao

TopRecepty.cz

Mini dortíky Pavlova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjrN