Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčková konzerva s uzenou příchutí

Milovníci masa zbystřete. V pohodlí svého domova, dle podrobného receptu, můžete připravit skvělou bůčkovou konzervu s s uzenou chutí. Namazaná na čerstvém chlebu, v kombinaci s kyselou okurkou, bude chutnat nejlépe.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 270 min + odležení do druhého dne

300 min (30 min příprava + 270 min tepelná úprava, + odležení do druhého dne)

15. 11. 2016 19:22

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie42 120 kJ / 10 067 kcal
Bílkoviny467,00 g
Tuky911,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,52 g
Sodík 1,89 g
Sůl3,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Myslím si, že se to všem povede a že všem bude chutnat. Tato masa míchám z důvodu, že uzené bývá až moc aromatické. Ale záleží na chuti. Lze udělat třeba jen z uzeného!

Nenašel jsem žádný podobný recept, tak jsem vyrobil vlastní . S okurčičkou a čerstvým chlebem to nemá chybu. Víte, kůže

mi v konzervách vytvořily velice dobré a chutné pojivo-rosol. Podobně jako v tlačence. Každý může experimentovat, jen pozor na sůl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Milena Cejpova

17. 11. 2016 08:21

To musí být dobré,po neděli to hned vyzkouším.

maiva maiva

16. 11. 2016 21:44

Pěkný recept, hezky i popsané:-D:yes:

Milan P.

16. 11. 2016 17:46

cecilka: Zdravím Vás. Maso je nahrubo namleté , jako na klobásy. Nebo jej můžete nakrájet na menší kousky.Jak se Vám to hodí. Můžete i přidat hlavičku česneku . Podle toho , co vám chutná ,ale s mírou.Někdy je jednodušší lepší. Po prvním výrobku si vše dochutíte a doladíte.Uvidíte sama jak perfektně to zvládnete. Není to nic složitého.
Zdraví Vás a přeje úspěch Milan P.

cecilka

16. 11. 2016 17:05

Je to paštéta, alebo skôr domáci luncheon meat? Na to druhé súdim, podľa foto. Idem vyskúšať, no namiesto údeného bôčika dám koleno, ú.b naši mäsiari nemajú. Inak, <3<3<3

Zdeněk: Úplne s vami súhlasím, vyrobím si konzervu a budem vedieť, čo v nej je.

Milan P.

16. 11. 2016 11:03

Také sůl vážim. Ale již se mi stalo, že jsem při dávce 20g na kg přesolil klobásy. A s tím už se nic neudělá.Ona i sůl je zrádná a každá značka solí jinak. Nyní se řídím tím že udělám vzorek a mimo to přisolit se dá vždy , ale přesolené je horší.
Jinak máte pravdu s krájením masa. Vypadá to dobře. Také to někdy dělám . Ať nám naše výrobky chutnají !!!

Zdeněk

16. 11. 2016 09:39

Dávkování soli je dobré odvážit a to max.20 g na 1 kg masa syrového,uzené maso solené je.Aby se nemuselo maso mlet,jen ho krájím,promíchám se solí,potom je hezká mozajka.Do každé sklenice dám na dno kousek syrové kůže asi 5x5 cm,vznikne rosol.který maso sváže a dobře se krájí.Zavařuji 2 hod na 100 st.Nikdy se nezkazilo a je super proti hnusným pastám v konzervách v obchodech.Dobrou chuť.:yes:

mika59 mika59

15. 11. 2016 21:25

To se mi líbí...:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bůčková pomazánka sterilizace presolene uzene maso uzená bůčková pomazánka uzena vepřová konzerva recept recepty z bůčku neuzené uzeniny bučkovo uzená pomazánka domáci luncheon meat uzenin z bůčku připrava bučku k uzeniny koleno konzerva jak sterilizovat konzervu buckova pomazanka uzená recept uzená bůčková pomazánka pomazánka ze syrového bucku recept na uzenou buckovou pomazanku masova konzerva z bůčku recept na neuzené uzeniny buckova konzerva domaci bůčková tlačenka

Suroviny: bůček vepřový, bůček, sůl, kůže vepřová

TopRecepty.cz

Bůčková konzerva s uzenou příchutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LVLX