Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kotlety na tymiánu s lilkovou salsou a rajčaty

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 9. 2016 01:16

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie143 kJ / 34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podáváme se salsou :

https://www.toprecepty.cz/recept/49393-lilkova-sal...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

asanisimasa

11. 5. 2020 10:18

casino: cibulka jako cibulka, jarní, s natí, nadrobno nakrájená, zamíchaná už do hotového. Nikoliv cibule jako do guláše.

casino casino

10. 5. 2020 19:44

asanisimasa: " V lilkovém kaviáru bez přívlastků je jen olivový olej, česnek, citrónová šťáva, cibulka a koření podle chuti každého."
No a můžete uvést zdroj na rcp s CIBULÍ ?

asanisimasa

10. 5. 2020 17:50

Gazpacho: řekněme, že babaganush je lilkový kaviár ze Středního východu. Je z grilovaného lilku, odtud uzená chuť, je v něm tahini a někdy i jogurt. V lilkovém kaviáru bez přívlastků je jen olivový olej, česnek, citrónová šťáva, cibulka a koření podle chuti každého. Připravuje se z lilku pečeného nebo dokonce vařeného. Není zač!

Gazpacho

8. 5. 2020 05:39

asanisimasa:
Je mi ľúto, ale baklažánový (lilkový) kaviár je babaganush. A čo je prekvapujúce, že pod týmto názvom ho nájdete tak v Izraeli ako aj v arabských krajinách Blízkeho Východu.
Ak mi neveríte, tak si to pozrite v ktoromkoľvek hľadači a zistíte, z čoho sa babaganush pripravuje.

asanisimasa

1. 5. 2020 00:00

Gazpacho: lilkový kaviár není babaganush ani náhodou.

Gazpacho

30. 4. 2020 12:37

Eja57:
Všetko, čo uvádzate, je pravda.
Ja som nerozoberal slovo salsa v jednotlivých španielsky hovoriacich krajinách,
len som uviedol preklad slova.
Je zaujímavé, že v čase pred odstránením komunizmu sme všetci, tak v čestine ako v slovenčine
používali slovo omáčka. Otvorenie hraníc zrazu spôsobilo, že sa v našich jazykoch objavujú slová, ktoré síce znamenajú to isté, ale niekto sa domnieva, že to je aktuálnejšie.
Ak podobné situácie ako coronavirus v blízkej budúcnosti nezabijú všetko obyvateľstvo, tak budúce generácie prestanú hovoriť česky a slovensky.
To je dôvod, prečo som uviedol preklad slova a že máme slovo v materinskom jazyku a aby toto a samozrejme aj mnoho iných, udržovalo naše jazyky.
Myslím, že som s tým nikoho neurazil a že pre niekoho to bude upozornenie, že hoci toprecepty.cz je venovaný vareniu, tiež môže usilovať o udržiavanie rodného jazyka.

Gazpacho

30. 4. 2020 12:23

casino:
Ak poznáte český preklad na slovo kaviár, tak ho použite.
V niektorých krajinách (zámerne neuvádzam názvy) je známy ako Babaganush.

Gazpacho

30. 4. 2020 12:20

MarcelaPa:
Pretože Gazpacho nemá český preklad

Eja57 Eja57

19. 4. 2020 10:24

Dadala říká:
SALSA
- představuje středomořské jemné bylinkové omáčky, které přidáváme k pokrmům ke zvýraznění jejich vůně. V Itálii je tento termín používán pro omáčku obvyklou k těstovinám. V Mexiku je tento název obvykle aplikován pro nevařenou pikantní, ostrou omáčku servírovanou jako přílohu ke kukuřičným lupínkům - chipsům, nebo jsou součástí náplní tortill.

casino casino

19. 4. 2020 10:17

MarcelaPa:
:-D:-D:-D
...no protože ffšichni vědí wcg, že :-)

Eja57 Eja57

19. 4. 2020 10:13

Ale vážně...rajčatová SALSA je něco jiného než rajská OMÁČKA, nebo si pod tím představíme totéž??? Otrocký překlad je často cesta špatným směrem...

Eja57 Eja57

19. 4. 2020 10:11

MarcelaPa: :-D:-D:-D:-D:-D

MarcelaPa

19. 4. 2020 10:10

Gazpacho: A proč vy se nejmenujete studená zeleninová polévka? ;-)

casino casino

19. 4. 2020 09:49

"Vepřové kotlety na tymiánu s lilkovou salsou a rajčaty"
Gazpacho:
No, v podstatě máte recht :yes: ale ffšichni vědí wcg, že ;-)
...ale např. Lilkový kaviár taky néééni kaviár, ale ffšichni vědí wcg, že ;-)

Gazpacho

19. 4. 2020 05:59

Preklad slova salsa je omáčka.
Je nutné v recepte písanom po česky používať cudzie slovo, keď v češtine od nepamäti existuje české slovo?
Zlepší to výslednú chuť jedla?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřová kotleta vepřová kotleta na hořčici vepřové kotlety recepty vepřová kotleta recepty kotleta na tymianu vepřové na tymiánu vepřová kotleta recept vepřové s s rajčaty vepřové kotlety recept vepřová kotleta s hořčicí vepřové kotlety s hořčicí vepřové maso na tymiánu kotlety recepty vepřové na hořčici vepřové kotlety vepřový kotlet recepty z vepřové kotlety recepty z kotlety

Suroviny: kotleta, sůl hrubozrnná, rozmarýn, pepř čtyř barev, olej, cibule, rajče, voda

TopRecepty.cz

Vepřové kotlety na tymiánu s lilkovou salsou a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y9Zn