Křupavý patizon z trouby
Obalovaná a smažená zelenina je všeobecně velice oblíbená. Místo smažení však poslední dobou získává na oblibě zdravější pečení v troubě. Plátky měkkého šťavnatého patizonu ukryté v křupavém trojobalu vylepšeném sýrem si zamilujete!
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 536 kJ / 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,43 g |
Tuky | 8,09 g |
Vláknina | 1,31 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 102 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 4,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to zdravější varianta než smažení a patizony jsou opravdu křupavé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 10. 2023 18:31
Mnohem lepší než smažený, děkuji za recept!
30. 7. 2023 13:16
Měla jsem to v troubě přes 30 min., protože strouhanka byla stále světlá, patizon byl tedy hodně měkký, ale bylo to výborné. Místo parmezánu, který jsem neměla, jsem použila eidam a i tak to bylo moc dobré. Už nebudu smažit na pánvi.
2. 9. 2022 10:22
Výborný, mohu všem vřele doporučit
11. 9. 2021 21:43
Vyzkoušela jsem dnes a vynikající mňamka.????
27. 8. 2021 09:39
Včera jsem dostala patizon, tak k večeři vyzkouším recept. Vypadá parádné, já vždy jen smažila a celkem dost nasál olej, takže pro žaludek nic moc. Děkuji za inspiraci
29. 3. 2021 22:12
Pekl jsem už vícekrát, je to nejlepší úprava patizonu, co znám. Celé rodině to chutná a vyžaduje si to. Jen pro část rodiny to musím dělat nepikantní (bez pálivé papriky a pepře), po obalení poloviny kousků přimíchám do strouhanky pálivou papriku nebo více pepře a dodělám druhou polovinu pikantnější. Je to fakt vynikající a s vařeným bramborem a dresinkem či zeleninovým salátem je to pošušňáníčko.
10. 11. 2020 16:17
rihana: Remoska je v principu jen malá trouba.
8. 9. 2019 19:49
Majkaa: Moc děkuji..
8. 9. 2019 18:43
Výborný recept, nic nezůstalo
2. 9. 2019 15:27
rihana: Nezkoušela jsem, ale princip je stejný, podle mně určitě ano..
2. 9. 2019 15:13
Jde takto připravit patizon i v remosce?
2. 9. 2019 06:26
Tímto způsobem dělám obalovaný celer.
26. 9. 2016 19:46
Děkuji všem..
26. 9. 2016 18:13
Výborné!!! Moc jsme si pochutnali. K obalování jsem použila žitnou mouku - hladkou. K tomu jsem uděla z řeckého jogurtu dip s česnekem a pažitkou.
15. 9. 2016 18:49
Dělávám hodně podobně, smažím taky už delší dobu v troubě
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 3 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 26 minutami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 27 minutami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 27 minutami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 31 minutami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 37 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 2 hodinami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: patizon recepty jak pripravit patizon patizon pečený v troubě jak upravit patizon patizon recepty z patizonu patizon recept patizon v troubě pečený patizon recept na patizon recepty patizon jak pripravit patyzon recept patizon smazeny patizon v troube recepty na patizon jak připravit patison patizon z trouby patizony recepty recept na patizony pečený patizon v troubě
Suroviny: patizon, vejce, česnek, mléko, sůl, mouka hladká, strouhanka, pepř mletý, paprika sušená uzená, olej
Křupavý patizon z trouby
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GVA8
19 názorů