Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Měkoučký celozrnný chléb

Celozrnný chléb má svá specifika. Připravený v pekárně okouzlí měkkou střídkou a vláčností. Navíc je prakticky bez práce díky využití domácí pekárny. Vyzkoušejte osvědčený recept.

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 45 min

145 min (100 min příprava + 45 min tepelná úprava)

19. 5. 2009 11:17

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie8 279 kJ / 1 979 kcal
Bílkoviny55,26 g
Tuky30,16 g
Vláknina24,21 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy359,48 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chlebové koření jsem koupila v drogerii DM. Dříve jsem chléb dělala bez koření, ale takle je mnohem lepší. Chléb vydrží dlouho měkký.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

luckos

10. 4. 2023 15:19

Peču ho v domácí pekárně pravidelně přesně podle receptu - používám program na celozrnný chléb. Někdy dávám chlebové koření, někdy jen celý kmín - podle chuti. Přidávám do těsta navíc také cca 20-30 g semínek - slunečnicová, dýňová, sekané mandle... podle toho, co mám zrovna doma. Vždy se perfektně povede. Skvělý recept.

Drauska Drauska

1. 10. 2022 12:00

Trochu více se drobí, ale jinak super ????

MirkaL

17. 4. 2022 15:40

Tento chleb se musi pect ve forme, nebo bude drzet tvar jako klasicky chleb z hladke mouky?
Jaka je hustota testa? Pekarnu nemam, pouzivam KitchenAid a pecu na plechu. Dekuji za odpoved! :-((

Pajaja

7. 11. 2012 14:39

Ráda bych se zeptala, co je to velikost 1. :-/ To je ta nejmenší velikost? Mám s tímhle problém. Myslela jsem, že sečtením hmotností všech ingrediencí budu vědět, kterou velikost zvolit. Mám na pekárně nastavení na 500 g, 750 g a 1000 g. Ale kolikrát je toho víc než 1000 g, proto se bojím, aby mi pak chleba z pekárny nevylezl. . . :-)) Poradíte mi? Děkuji ;-)

bystrouska

5. 6. 2012 18:39

Chlebík je výborny:yes:, jen se mi propadl:-O a nevím proč, ale chuťově je dobrý. Dávám bod a přidám fotky:-K.

Montanka Montanka

1. 6. 2012 17:01

Tak jsem zkoušela tento chlebík - všem moc chutnal ... je opravdu dobrý - koření jsem neměla, dala jsem je ntrochu drc. kmínu - a i tak to bylo výborné ...
Neměla jsem tolik druhů mouky - dala jsem pouze celozrnou a žitnou tmavou chlebovou ... přidávám i fotečku ...

dean

9. 5. 2012 11:17

Chlebové koření si můžete sestavit i doma. Koriandr,fenykl,kmín, vše rozmixovat v mlýnku na kávu,a aby konzistence byla jemná, přidám ještě lžíci( lžíčku ) soli

Simona Skolakova Simona Skolakova

11. 5. 2011 09:45

srettka:Sretti díky,já jsem dělala v neděli a dala jen do utěrky a to byla chyba,přesně jak říkáš,tak honem jsem druhý den dala do igelitu,tak se dá jíst,naštěstí jsem dělala jen z poloviční dávky,tak abych věděla pro příště;-)díky:yes:

srettka

11. 5. 2011 09:41

Simona Kucerova:já ho po vychladnutí a vydýchání zabalím do utěrky a pak do igelitu. jinak by si pak na kůrce mohl brousit zuby bobr;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

11. 5. 2011 09:35

velmi pěkný chlebík,jsem začínající pekařka,mám DP krátce a žádné moc zkušenosti,ale chtěla jsem se zeptat.Když chlebík vystydne jak ho uložíte v čem ho skladujete,aby zůstal hezky měkký a neokoralý:-?:-?:-?

ja0411 ja0411

21. 5. 2010 16:58

Tak jsem dnes prvně zkoušela pekárnu na tomto receptu a výsledek vynikající:-p:-!Posílám bodíka a děkuju za bezva recept:yes:

Boubelinda

7. 5. 2010 21:37

ono hodně záleží na těch moukách kolik pojmou vody. Samozřejmě dejte mín a pak si to pohlídejte, aby se těsto nelepilo.;-)

Betyna

7. 5. 2010 20:34

to je šíleně moc vody na uvedené množství mouky... 300ml bohatě stačí na půl kila mouky + pohlídat si hustotu těsta aby se vytvořila nelepivá koule...

kovarovah

7. 5. 2010 19:39

Tak jsme vyzkoušeli už i tenhle chlebík a byl z něj výstavní ušák... řekla bych, že to bylo množstvím vody v receptu, protože droždí jsme měli sušené a bylo ho míň než mělo... no uvidíme příště, protože ho určitě zkusíme znovu - je mooc dobrý. Jinak jsem použila chlebové koření od Benkoru, takže až vyzkouším to z DM určitě napíšu jestli v tom byl nějaký rozdíl.. ;-)

Dadulka

29. 9. 2009 16:58

Boube,mirca - díky

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: celozrnný chléb recept celozrnny chleb celozrný chléb recept recept na celozrnný chléb recept celozrnny chleb chlebové koření celozrný chleba celozrnný chléb z domácí pekárny celozrný chléb celozrnný chléb domácí pekárna celozrnný chleba recept koření do chleba recept na domácí celozrnny chleba z kvasnic celozrnný chléb bez kvasnic chleba z čerstvých kvasnic celozrnný chléb v domácí pekárně chlebové koření recept recepty na celozrnný chleba recept celozrny chleb recept na celozrný chleba

Suroviny: voda, olej, mouka celozrnna pšeničná, mouka celozrnná žitná, mouka hladká, koření chlebové, sůl, cukr, kvasnice

TopRecepty.cz

Měkoučký celozrnný chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98jP