Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snídaňová kaše s gofiem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

23. 8. 2016 19:51

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie395 kJ / 94 kcal
Bílkoviny3,63 g
Tuky6,70 g
Vláknina5,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,01 g
Sacharidy2,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Gofio je pražená celozrnná mouka, nejčastěji kukuřičná, ale může být i pšeničná nebo ovesná. Vyrábí se z celých zrn, která se před rozemletím opraží. Je to nejstarší potravina Kanárských ostrovů. Už před více jak 2000 lety ho vyráběli Guančové, jejich původní obyvatelé. Gofio po staletí tvořilo základ stravy Kanářanů a pomohlo jim přežít časté hladomory. V 15. století si gofio oblíbili i mořeplavci, nechybělo ani na lodích Kryštofa Kolumba.

Kukuřičné gofio se dodává v několika variantách podle stupně opražení. Je možné ho používat na vaření a pečení, ale i bez tepelné úpravy, například do nápojů nebo nepečených dezertů. Obsahuje velké množství vitamínů a minerálů: vitamíny B1, B2, B3, C, železo, vápník, hořčík, draslík a sodík; je bohaté na bílkoviny a vlákninu a je lehce stravitelné. Vyrábí se zásadně z kukuřice, která není geneticky modifikovaná.

Gofio můžete zakoupit v eshopu http://www.el-gofio.cz/.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

popoluska340 popoluska340

24. 8. 2016 13:03

Gofio som este nikde nevidela,ale ani nepocula o nom.Ked zozeniem,kupim a vyskusam.:yes::yes::yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

24. 8. 2016 08:58

petram: díky. Jestli potkám (nebo vyptám - fakt jsem to ještě neviděla), zkusila bych v něčem zcela neochuceném (ty nejobyčejnější rohlíky apod.), aby vynikla jeho chuť;-)

petram petram

24. 8. 2016 08:52

cathleen: Když budeš mít možnost, vyzkoušej ho na pečení. Jednou jsem z něj ochutnávala bábovku a byla skvělá, je to opravdu neobvyklá chuť.

cathleen cathleen (moderátorka)

24. 8. 2016 08:50

U tebe se člověk dozví vždycky něco nového :yes: gofio jsem neznala, díky:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: snídaňové kaše snidaňová kaše snídaňova kaše bez mléka recept na dezert z kanarskych ostrovu kukuřičný kaše s banánem gofio kukuřičný gofio snídaňové kaše bez mléka uprava pohankových vloček snídaňová kaše bezlepková recept snídaňová kaše recept snídaňové kaše recept recepty snídaňové kaše gofio recept piti

Suroviny: vločky bezlepkové, semínka konopná, semínka chia, mléko rostlinné,

TopRecepty.cz

Snídaňová kaše s gofiem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zwxq