Pikantní hovězí závitky na zeleninovém leču
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 449 kJ / 1 780 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,48 g |
Tuky | 162,58 g |
Vláknina | 27,10 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 6,55 g |
Sůl | 16,31 g |
Sacharidy | 46,23 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
(tato vychytávka je podle TV prima - podle Zdenka Pohlreicha).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 7. 2017 09:41
magdalenka: Napadlo ma, že možno preto, aby sa to odlíšilo od leča s klobásou a pod. Ak je ton zeleninové, predpokladám, že tam nebude žiadna klobása.
28. 7. 2017 09:17
magdalenka: stejně jsem uvažovala i já Lečo nekupuji, tak mě přidaný výraz -zeleninové- překvapil a přišel zbytečný (recept se původně jmenoval ...na leču). Rozhodně mi nevadí.
To víc by mě zajímalo, jestli Ivana tu šťávu přecedila (a v receptu neuvedla), že je tak čirá. Fotku má nádhernou, chutnou ale bez zeleniny z názvu...
To víc by mě zajímalo, jestli Ivana tu šťávu přecedila (a v receptu neuvedla), že je tak čirá. Fotku má nádhernou, chutnou ale bez zeleniny z názvu...
28. 7. 2017 08:24
tejaja: etikety viem čítať, len uvažujem, či existuje aj iné lečo.
28. 7. 2017 07:47
Stačí pozrieť v obchode na etikety a označenie zeleninové lečo je tam. https://www.google.sk/search?q=zeleninov%C3%A9+le%...
28. 7. 2017 07:02
casino: existuje aj nezeleninové lečo?
27. 7. 2017 21:46
cathleen:
Zdendu P. mám taky rád a zatím si i tento kuchařský matador naběhl na divácké vidle když onehdy na dřevěném špalku pitval kuře a bezprostředně po tom potom na stejném špalku krájel zeleninu na salát
No, tady se vyžadovaného linku na Z.P. asi nedočkáme..., zato tu ale máme zeleninové lečo: https://www.toprecepty.cz/recept/31969-zeleninove-...
Zdendu P. mám taky rád a zatím si i tento kuchařský matador naběhl na divácké vidle když onehdy na dřevěném špalku pitval kuře a bezprostředně po tom potom na stejném špalku krájel zeleninu na salát
No, tady se vyžadovaného linku na Z.P. asi nedočkáme..., zato tu ale máme zeleninové lečo: https://www.toprecepty.cz/recept/31969-zeleninove-...
25. 7. 2017 09:41
Hledám recept na úpravu hovězího a narazila jsem na tento tvůj
Prosím tě, co si představit pod pojmem "zeleninové lečo"? Znám jen klasické, jiné než z paprik a rajčat jsem nepotkala. A vidím, žes podle toho trochu upravila i název receptu...
(Ještě dodatek - lečo v té šťávě není vidět? Fotky máš nádherné, je vidět, jak ses zlepšila)
Prosím tě, co si představit pod pojmem "zeleninové lečo"? Znám jen klasické, jiné než z paprik a rajčat jsem nepotkala. A vidím, žes podle toho trochu upravila i název receptu...
(Ještě dodatek - lečo v té šťávě není vidět? Fotky máš nádherné, je vidět, jak ses zlepšila)
17. 8. 2016 20:08
Přesto, že už po několikáté recept upravuješ, doporučila bych ti použít formulaci, kterou uvedla MajaV - že se podlije jen několika lžícemi a nechá se odpařit NA tuk - ne že se vydusí tuk. Asi to je slovíčkaření, ale dost podstatné - a vše by bylo jasné
17. 8. 2016 19:53
Ivace64: také by mě to zajímalo. Jen nechápu, proč bych kvůli tomu měla hledat na fb tvůj profil?
Recept je tady na Topkách, tak ho tady, prosím, dovysvětli. a neposílej nás na fb.
Recept je tady na Topkách, tak ho tady, prosím, dovysvětli. a neposílej nás na fb.
17. 8. 2016 19:46
spagetka: musela bych Ti donest set-tobox, prostě dnes jsem se dozvěděla od kuchařů a syna, který je šéfkuchař, že je to známá finta v restauracíh, viz můj profil na fb a dál už k tomu dělám tečku Ladi
17. 8. 2016 12:45
cathleen: to bylo v průběhu loňského roku, jak vařil soboty, různě, hovězí masa, pak byla vepřová masa, pak byla další a další, mám to někde na settoboxu nahrané, průběžně mažeme, ale vím, že jsem si to tehdy napsala a dala na lednici na magnet. Zarazilo mne to, ale vyzkoušela jsem to, bujon jsem použila já, ale on měl vývar tmavý z kostí.
17. 8. 2016 10:16
hosta: Máš pravdu, kdo tenhle postup nezná, z receptu pochopit nejde. Někdo to používá právě kvůli té barvě, kterou pak má všechna cibule(při smažení je přece jen nějaký kousek tmavší nebo světlejší). Ale zase ztratí tu křupavou chuť, která ale tady zalitím vývarem stejně není potřeba.
17. 8. 2016 07:28
Dala jsem si teď tu práci a snažila se najít restování na bujonu, zadala jsem si i ZP a jeho recepty, nepovedlo se mi to najít. Je fakt, že jsem našla recept z r.2011 přímo na topkách, kde autorka přidává rozmělněný bujon ale bez tekutiny!!!!
https://www.toprecepty.cz/recept/23164-cina-v-tort...
Takže souhlasím s Cathleeen, aby autorka uvedla link s videem ZP. Protože takto to také nechápu.
https://www.toprecepty.cz/recept/23164-cina-v-tort...
Takže souhlasím s Cathleeen, aby autorka uvedla link s videem ZP. Protože takto to také nechápu.
17. 8. 2016 07:22
MajaV: no, takhle bych to pochopila, pokud by to tak bylo popsáno v receptu,
17. 8. 2016 06:31
MajaV: Ale asi by to potom chcelo to množstvo vody (vývaru) do postupu napísať, pretože v postupe je, že cibuľu zalejeme vývarom a medzi surovinami vidím 500 ml vývaru.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 11 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 2 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 3 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 3 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 3 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 4 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 4 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Další recepty
Tématické fráze: hovězí závitky podle šéfkuchařů hovězí na leču hovezi s lecem hovězí plátky na leču hovezi maso na lecu závitky s lečem hovězí na na leču hovězí závitky hovězí v leču hovězí maso v leču pikantní hovězí na zelenině zeleninové leco s hovězího masa hovězí maso s lečem lečo s hovězím masem hovězí lečo hovězí maso na zeleninové lecu hovězí přední se zeleninovým lečem hovězí s lečem hovězí plátky s lečem recepty.hovězí na leču
Suroviny: hovězí zadní, slanina váhalova, lečo, vejce, okurky sterilované, šunka zauzená, špek, pepř barevný mletý, paprika sušená uzená, sůl, hořčice dijonská, cibule, vývar
Pikantní hovězí závitky na zeleninovém leču
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zwn2
21 názorů