Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková na smetaně

Svíčkovou často vnímáme jako složité jídlo, ale náročná je pouze na čas. Tato královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří a více možností přípravy i dochucení. Náš recept je léty prověřený a můžeme podle něho omáčku bez obav uvařit i pro návštěvu.

Hodnocení receptu je 4,8 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

25. 5. 2009 18:05

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 015 kJ / 1 916 kcal
Bílkoviny138,98 g
Tuky124,43 g
Vláknina11,97 g
Cholesterol 395 mg
Sodík 1,41 g
Sůl3,28 g
Sacharidy55,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

martina2105

12. 2. 2022 14:31

Každý máme jiné chutě
Za mě... Orestovat na slanině prospikovane maso na vypeku Udělat karamel.. přidat čerstvou zeleninu na hrubo(mrkev celer cibule) "orestovat" přidat koření.. Zalít vyvarem. Dát péct na dlouho...
Vytáhnout maso rozmixovat... Přidat brusinky trocha citr stavy a sladká Smetana a je to pecka

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 1. 2021 22:46

mika59: <3Už mám plec, tak dlouhé to snad nebude? :-O Maximálně zkrať, já pochopím.

mika59 mika59

2. 1. 2021 01:01

Veronika.Hrozna: Roštěnou bych nepoužila, jedině falešnou svíčkovou nebo hovězí loupanou plec..a recept je na dlouho tak příště..až to bude aktuální..:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 1. 2021 00:40

mika59: Napis cely postup, jen to zmotam, kdyz to nebudu mit kompletne pred nosem, az do okamziku vhozeni do utrob sporaku.:-D:-K:-D Mam rostenou, odlezelou, muzu i z toho:-?

hazel hazel

2. 1. 2021 00:06

Dekuji Vam vsem, jste hodne,za tak rychlou odpoved, Ja jse ji udelala nejak moc, tak to zkusim a zmrazim ten zbytek co tu mam,. Hezky prvni vecer v 2021 preji.

mika59 mika59

1. 1. 2021 23:42

Veronika.Hrozna: Klasika, prošpikované. a.hodně.. a do orestované zeleniny na másle s kořením..

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 1. 2021 23:40

mika59: Do ceho nakladas maso:-?

mika59 mika59

1. 1. 2021 23:28

Dajda: No právě, vždy ji vařím víc, že zbude i další den, ale prostě pro mně už je to přihřívaný jídlo, které už není to ono, i když je uleželé. Ta čerstvost a čistá chuť je u nás nej..ale vyzkouším..Já si totiž nedovedu představit, že mám tady celou rodinu a budu jim podávat přihřáté jídlo,, jen můj názor..;-):-K

Dajda Dajda

1. 1. 2021 23:23

mika59: Tohle jídlo je taky pro mě vymazlené a dělávám ho většinou o Vánocích - buď svíčkovou, ale ještě častěji maso na víně, což je vlastně totéž, ale místo smetany tam přijde červené víno (na podlití, hodně) a trochu rajčatového protlaku a pikantní rybízové zavařeniny. Tohle jídlo mně ihned po uvaření připomíná nezdařenou rajskou, ale po uležení třeba s kroketami nebo špeclemi - joj!
Zkuste někdy nechat jednu, dvě porce svíčkové stranou a pak ochutnejte po 2 dnech a po 4 dnech. Uvidíte, zda Vám bude chutnat lépe, je to určitě individuální. Já zase nemusím nechat odležet klasický guláš, ale třeba segedín vařím den předem. Svíčkovou nakládám, maso na víně nikoliv.

mika59 mika59

1. 1. 2021 23:06

Dajda: Já mám jiný názor, omáčka není guláš a pro nás je výborná čerstvá z třídenního naloženého a pomalu pečeného masa. Ale zase tvoji variantu jsem nezkoušela tak ji samozřejmě vítám. U nás je fakt ta vymazlená svíčková opravdu pro celou rodinu jednou do roka, tak se všichni těší.:-K Jinak takovou tu rychlou dělám častěji..

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 1. 2021 23:01

mika59: Ja taky mrazim.:yes:

mika59 mika59

1. 1. 2021 22:46

hazel: Mrazila jsem, maso zvlášť. Omáčka je dobrá a nic ji není, po pomalém rozmražení.

Dajda Dajda

1. 1. 2021 22:31

Veronika.Hrozna: Kompletně dovařím, maso nechám zčásti vychladnout, aby se lépe krájelo. Nakrájené dám do mísy nebo kastrolu, zaliji hotovou omáčkou a pak dám v této roční době na balkon. I hovězí chce rozležet minimálně 2 dny, ale v chladu může být i déle. Jde především o tu omáčku, aby se chutě rozležely.

hazel: Nikdy jsem to nezkoušela, ale myslím, že smetanové omáčky se mrazit nemají. ;-)

hazel hazel

1. 1. 2021 22:19

Devcata,mam na vas otazku,je mozne svickovou zmrazit.?Dekuji za poradu

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 1. 2021 21:17

Dajda: Dáš do lednice už hotové ? Maso nakrájíš, nebo leží v lázničce v celku? Já myslím, že hovězí na den, nebo 2??? Králíka bych také nechala dva dny, srnce taky, hlavně mladého! A cukr také nepřidávám, smetana a mrkev jsou sladké až, až!
A někdy dostanu v krámě , tak sladkou mrkev, že tím osladím hovězí polévečku.:-D Co taky nemusí být, že ano!

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková na smetaně svíčková nejlepsi svickova na smetane svíčková omáčka svíčková recept falešná svíčková na smetaně nejlepsí svickova svíčková recepty svickova na smetane video svíčková na smetaně v troubě recept na nejlepší svíčkovou svickova na smetane recept nejlepší svíčková na smetaně vepřová nejlepší recepty svíčková na smetaně vepřová svíčková na smetaně svíčková na smetaně pro začátečníky recept svíčková svíčková na smetaně top recepty výborná svíčková na smetaně nejlepší recept na svíčkovou

Suroviny: svíčková hovězí, slanina uzená, sůl, pepř černý, tuk, cibule, mrkev, petržel, celer, vývar masový, bobkový list, koření nové koření, mouka hladká, smetana kysaná, cukr, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Svíčková na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oYKz