Svíčková na smetaně
Svíčkovou často vnímáme jako složité jídlo, ale náročná je pouze na čas. Tato královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří a více možností přípravy i dochucení. Náš recept je léty prověřený a můžeme podle něho omáčku bez obav uvařit i pro návštěvu.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 8 015 kJ / 1 916 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,98 g |
Tuky | 124,43 g |
Vláknina | 11,97 g |
Cholesterol | 395 mg |
Sodík | 1,41 g |
Sůl | 3,28 g |
Sacharidy | 55,15 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2022 14:31
Za mě... Orestovat na slanině prospikovane maso na vypeku Udělat karamel.. přidat čerstvou zeleninu na hrubo(mrkev celer cibule) "orestovat" přidat koření.. Zalít vyvarem. Dát péct na dlouho...
Vytáhnout maso rozmixovat... Přidat brusinky trocha citr stavy a sladká Smetana a je to pecka
4. 1. 2021 22:46
2. 1. 2021 01:01
2. 1. 2021 00:40
2. 1. 2021 00:06
1. 1. 2021 23:42
1. 1. 2021 23:40
1. 1. 2021 23:28
1. 1. 2021 23:23
Zkuste někdy nechat jednu, dvě porce svíčkové stranou a pak ochutnejte po 2 dnech a po 4 dnech. Uvidíte, zda Vám bude chutnat lépe, je to určitě individuální. Já zase nemusím nechat odležet klasický guláš, ale třeba segedín vařím den předem. Svíčkovou nakládám, maso na víně nikoliv.
1. 1. 2021 23:06
1. 1. 2021 23:01
1. 1. 2021 22:46
1. 1. 2021 22:31
hazel: Nikdy jsem to nezkoušela, ale myslím, že smetanové omáčky se mrazit nemají.
1. 1. 2021 22:19
1. 1. 2021 21:17
A někdy dostanu v krámě , tak sladkou mrkev, že tím osladím hovězí polévečku. Co taky nemusí být, že ano!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 4 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 16 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 16 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 17 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 5 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 5 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 5 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 5 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 5 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 6 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 6 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 6 hodinami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
4 časté chyby při vaření svíčkové omáčky: Poradíme, na co si dát pozor
Retro okénko: Čevabčiči mělo být podle norem z roku 1964 z pravé svíčkové. V levnější variantě jídelen ho ale nahradilo jiné maso
Co se tradičně vaří na Štěpána? Na druhý svátek vánoční pečeme pernatou drůbež
Další recepty
Tématické fráze: svíčková na smetaně svíčková nejlepsi svickova na smetane svíčková omáčka svíčková recept falešná svíčková na smetaně nejlepsí svickova svíčková recepty svickova na smetane video svíčková na smetaně v troubě recept na nejlepší svíčkovou svickova na smetane recept nejlepší svíčková na smetaně vepřová nejlepší recepty svíčková na smetaně vepřová svíčková na smetaně svíčková na smetaně pro začátečníky recept svíčková svíčková na smetaně top recepty výborná svíčková na smetaně nejlepší recept na svíčkovou
Suroviny: svíčková hovězí, slanina uzená, sůl, pepř černý, tuk, cibule, mrkev, petržel, celer, vývar masový, bobkový list, koření nové koření, mouka hladká, smetana kysaná, cukr, šťáva citronová
Svíčková na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYKz
70 názorů