Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoláda s arašídy

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

11. 10. 2016 18:23

Suroviny pro 10

10

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Čokoládu Figaro smícháme s oloupanými praženými arašídy v poměru 100 g čokolády a 1 hrst oloupaných arašídů. Je to ideální poměr, kdy se vytratí přeslazenost čokolády. Můžete dát např. 300 g čokolády a tři hrsti arašídů. Toto množství mi dalo 354 g výrobku (54 g arašídů, 300 g čokolády). Plato, které jsem použil na nalití čokolády, jsem vzal z bonbonierové krabice Fruite Liqueurs 250 g (asi z Lídlu, dovoz z Německa). Podstatné je, že je tam 20 koleček a že tyto kolečka jdou snadno vymáčknout, aniž by plato popraskalo. Moc nedoporučuju plato od čokolády Tatiana, neboť toto při vyklápění popraskalo a nelze opakovaně použít. Jinak můžete použít taky umělohmotné plato na vajíčka, kde jsou dolíčky, jen dovnitř musíte dát alobal. Do alobalu jsem na dno nasypal jemný arašídový posyp a po ztuhnutí a vyklopení to vypadalo moc pěkně. Navíc když kopečky nebo kolečka rozpůlíte, tak vidíte krásnou strukturu uvnitř čokolády a vypadá to velmi lákavě pro oči. Složení je podobné jako u čokolády Orion oříšková (14,2% arašídy), ale je tam více kakaa. Počet porcí je jen odhadem. 200 g čokolády a dvě hrsti loupaných arašídů mi vyjde minimálně na týden.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

h4ever

20. 4. 2017 12:14

Nahrál jsem fotku. Na obrázku je množství z 1kg čokolády, ale smíchané. Čokoláda se obzvláště povedla, krásně temperovala a leskne se. Pokud chcete dosáhnout temperace jako já, zkuste třeba 72% čokoládu Ariba (500g) a 500g Figaro na vaření. V hrnci s tlustým dnem (tlustá plotýnka pod hrnec) nechte rozpustit nejdříve Figaro (obsahuje více tuku). Pak do ní přisypte Aribu. Po rozpuštění vypněte hořák a přisypte nahrubo rozdrcené arašidy. Dosáhl jsem hrubé hmoty tak, že jsem vzal mlýnek na maso a rozemlel oloupané arašidy přes kovové síto s velkými otvory. Pak jsem přesel arašidy přes síto. Jemnou směs arašidů jsem použil na posyp do formiček na dno a nahoru. Kromě formiček, které mají na dně ornament, tam jsem na dno posyp nedával. Taky jsem zkusil udělat 1 odlitek čokolády Figaro (na fotce ho vidíte z obou stran). Čokoládu jsem dávkoval pomocí propíchnutého sáčku. Lépe však je mít normální igelitový kornout. Malou naběračkou naberete a dáte do kornoutu a jedete. Množství 1kg čokolády by mělo vyjít tak na 3 týdny, ale to už je otázka jestli se vám za tu dobu čokoláda nezkazí! Skladujte do 20°C.

PS:
Oloupané arašídy namelu ve strojku na mletí (je tam takový kovový buben s velkými dírami - buben na kaši). Nasypu to zezhora a přitlačím a vylezou mi rozdrcené arašídy. Přeseju a dostanu sypkou a hrubou směs. Hrubou směs smíchám s čokoládou. Jemnou směs používám jako posyp z obou stran.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: arašídy v cukru recept arašídy v čokoládě buchta s arašídy arašídy v čokoládě recept recept na čokoládu čokoláda s arašídy arašídy v cukru recepty recept na arašídy v cukru arašídy v čokoládě recepty prazene arašídy v cukru recept recepty z arašídů arašídy recepty recept arasidy v cokolade recept zburskymi ořechy arasidy v čokolády co udelat s prazenymy arasidy co udělat s arašíd pražene arašidy recepty domácí arašídy v čokoládě jak na arasidy v čokoládě

Suroviny: arašídy, čokoláda

TopRecepty.cz

Čokoláda s arašídy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VVxB