Buchta "Orgasmus"
Dezert má název díky kterému se možná mnozí začervenáme. Jakmile ale ochutnáme, už nebudeme chtít přestat. Nejsou třeba žádné zázračné suroviny, protože kombinace kompotovaného ananasu, pomazánkového másla a ořechů způsobí divy.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 12 189 kJ / 2 913 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,26 g |
Tuky | 24,37 g |
Vláknina | 11,25 g |
Cholesterol | 536 mg |
Sodík | 346 mg |
Sůl | 1,43 g |
Sacharidy | 611,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krém připravuji již během pečení buchty a pak ho ještě dám na chvilku do lednice na ztuhnutí, lépe se pak roztírá. Je to rychlá a móóóc dobrá buchta.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 10. 2011 16:58
tak já jsem zkoušela už dvakrát, jednou hrozné fiasko a po druhé už to bylo dobré... poprvé mi těsto taky vůbec nevyběhlo, opravdu to chce si bílky nechat na konec a vyšlehat z toho sníh až poté přimíchat :) .. a ještě jedna začátečnická chyba, zmátl mě trochu ten puding, jak je u toho psané prášek, ta jsem tam fikla ten normální, jenže to opravdu chuťově není nic moc extra :)) možná by pro ty blbce chtělo napsat puding bez vaření :))
7. 10. 2011 09:57
no je to mňamka veliká, už při pečení jsem vše olizovala
3. 9. 2011 13:12
29. 7. 2011 13:21
Zatím jsem tento recept zkoušela jen jednou, také jsem smíchala vše dohromady a buchta se povedla. A jak byla výborná, o víkendu se do ní zase pustím, je to opravdová mňamka!!!!!
24. 7. 2011 23:05
Tak to je divné,já nic nešlehám.Normálně to všechno nasypu do mísy,smíchám dohromady,nakonec přidám pr.do peč. a sodu a vyleju na vymazaný a vysypaný plech.Ještě se mi nestalo,aby mi to nevyběhlo,vždycky je dost velká,někdy i 3 cm (i více).To bude chyba někde jinde
23. 7. 2011 17:40
tak bohužel se nepovedlo, ačkoliv jsem se snažila vše dodržet - těsto mi vůbec \"nevyběhlo\", je to takové zdrclé, až teď jsem si v komentářích přečetla, že žloutky je nutné vyšlehat zvlášť s cukrem a přidat sníh z bílků... možná by to bylo dobré uvést přímo v receptu, a ne jen dvě celá vejce...
22. 7. 2011 22:58
No,normální plech na pečení,cca 40cmx30cm,ale lepší je s hlubším okrajem
22. 7. 2011 09:18
Jak velký je ten plech?
9. 5. 2011 09:15
Jo,jo,používám běžný hrnek 1/4 litrový,je to tak akorát,kdo dá větší obsah hrnku,tak buchta bude akorát vyšší
9. 5. 2011 09:03
Dobrý den,
buchtičku jsme zkoušeli a je výborná. Jen se chci optat, jak velké mají být ty hrnky - 0,25 l?n
Díky.
buchtičku jsme zkoušeli a je výborná. Jen se chci optat, jak velké mají být ty hrnky - 0,25 l?n
Díky.
23. 4. 2011 22:10
no tam můj přítel je celkem velký žáhopal a spapal půlku pekáče a žaha ho nepálííííííííííTakže v pohoděěěě
23. 4. 2011 17:02
tejaja: já mám recept na perník a tam jde taky prášek do perníku a soda - pak po tom asi nepálí žáha
23. 4. 2011 15:02
Tak to je opravdu orgasmus!!!!!!!!!!Super děkuji za skvělý recept!!!!!!!
13. 4. 2011 11:37
Ten pudinkový prášek je uplně normální,klasický,co koupíš kdekoliv, já dávám Dr. Oetker,stačí to.A normálně zamixovat do pom.másla a dalších ingrediencí
28. 10. 2010 16:48
Ahoj, prosim tě, ten pudink je obyčejný vanilkový puding nebo nějaký speciální, že se nemusí vařit? Ještě nemám takovou zkušenost s buchtama, tak je to asi blbý dotaz, ale děkuji za odpověď
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 7 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 18 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 5 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 6 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 6 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co s kroutícím se papírem na pečení. Stačí použít jednoduchý trik
Bramborový chleba, který zvládne i amatér: Stačí pár levných ingrediencí a za chvilku máte skvělé domácí pečivo na stole
Jak upéct nejlepší dukátové buchtičky a uvařit lahodný vanilkový krém. Oblíbené recepty na sladkou pochoutku našeho dětství
Další recepty
Tématické fráze: buchta orgazmus orgasmus recept moučník orgasmus orgazmus buchta buchta recept orgasmus orgasmus moučník dort orgasmus orgasmus moucnik orgazmus koláč orgasmus dezert orgasmus recepty orgasmus orgasmus dort recept na buchtu pečení orgasmus orgasmus-buchta dort orgazmus orgasmus pečení kuřecí buchta
Suroviny: kompot ananasový, cukr krupice, mouka polohrubá, vejce, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, pomazánkové máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, smetana zakysaná, čokoláda, ořechy
Buchta "Orgasmus"
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/66y7
80 názorů