Houby na kyselo se smetanou
V létě les začíná vonět houbami. Pokud hledáte inspiraci, co připravit z čerstvě nasbíraného košíku hub, vyzkoušejte jednoduchou smetanovou omáčku s lehce nakyslou chutí, která se hodí k těstovinám nebo houskovému knedlíku.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 545 kJ / 608 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,88 g |
Tuky | 37,74 g |
Vláknina | 25,87 g |
Cholesterol | 310 mg |
Sodík | 137 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 33,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kopru nedáváme moc, aby to nebyla koprovka. Stačí jen trochu na podtržení chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 9. 2022 22:11
Faltak: Pokud chcete mít hladkou polévku, krém nebo omáčku, přidáte jen žloutek. S bílkem to bude míchanice. Já myslela, že už je to známo. Celé vejce přidávám, když si polévku chci zahustit, né zjemnit.
17. 9. 2022 21:16
Asi budu za trubku, ale proč jen žloutek, bílek by asi taky šel, ne? Kdyžtak mě vyveďte z omylu. Děkuji a přeji hezký večer všem ????
3. 1. 2020 15:19
zizalka: tohle mi uniklo....foto
3. 1. 2020 14:45
Petra Dvor.: Děkuji moc za zprávu a krásnou fotku..
3. 1. 2020 14:16
Dobrý den, přidávám fotečku. Doma si všichni pochvalují.
7. 10. 2016 19:39
7. 10. 2016 13:13
Nádherná dobrota
5. 10. 2016 11:44
To je krása
4. 10. 2016 15:08
4. 10. 2016 14:26
3. 10. 2016 22:11
zizalka: Colombo65: Děkuji
3. 10. 2016 21:26
Velká paráda
3. 10. 2016 20:56
moc pěkné foto se obzvláště povedlo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 1 hodinou
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 11 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 2 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 2 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 4 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 4 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 5 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 7 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Znáte všechny typy smetany a víte, na co je použít? Jaká se hodí na zahuštění omáček a která do studené kuchyně?
Tekutý houbový extrakt dodá vašim pokrmům silnou chuť čerstvých hub. Poradíme, jak ho připravit
Houbová omáčka výborně chutná ke knedlíkům, bramborám i rýži. Uvařte ji podle některého z nejlepších receptů
Další recepty
Tématické fráze: kyselo se smetanou houbové kyselo houby na kyselo kyselo z hub houby na kyselo recept omáčka houby recepty houby se smetanou kyselo s houbami houby na kyselo omáčka lišky na kyselo houbové kyselo recept houbové recepty recepty houbové kyselo bedla na kyselo kyselo z lišek kyselo na houbách recept houby na kyselo houbové kyselo se zakysanou smetanou houby na smetaně houbová omáčka na kyselo
Suroviny: houby, cibule, vývar zeleninový, máslo, smetana zakysaná, mléko, žloutek, mouka hladká, kmín mletý, bobkový list, sůl, pepř mletý, kopr, citron, cukr
Houby na kyselo se smetanou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AYL1
13 názorů