Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moučný šterc

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 10. 2016 10:40

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie5 484 kJ / 1 311 kcal
Bílkoviny30,60 g
Tuky32,70 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy219,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Na sklonku svojho života moja mamka veľa spomínala.. Spomenula aj toto jedlo, bolo to jedlo chudobných, konzumovalo sa zrejme v celom Rakúsku-Uhorsku s rôznymi obmenami. Aj chudobný človek mal doma vždy trochu múky a masti...Zapísala som si ho a dnes som si ho pripravila na raňajky. Nezapísala som, akú múku použiť, tak som dala polohrubú.

Napriek jednoduchosti jedlo je veľmi chutné.

Na topreceptoch som tento recept nenašla, šterc je tu vždy pripravovaný so zemiakmi.

Do podobných rec. som pridala

https://www.toprecepty.cz/recept/22191-susterka---... ten by mohol byť variantou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mysulka mysulka

1. 10. 2016 18:22

Líbí se mi to :yes::yes:

spagetka spagetka

1. 10. 2016 15:06

magdalenka: :-D:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

1. 10. 2016 15:01

spagetka: keď nič iné, tak aspoň tú monarchiu...:-D

spagetka spagetka

1. 10. 2016 14:55

Majdíííí, mne nenapadlo, že tohle tu nenííí, děkuji:-K:-K:-K. Znám a i se stejným názvem z dětství, jak je svět mrňavej..... i když já to mám v kuchařince s přehazovačkou jako štrec, ale to je drobnost.
Já to milovala s rybízovým a malinovým džemem, bráchové spíš naslano a babka hubovala, proč to musí dělat pro každýho extra - ale udělala :-D:-D:-D:-D:-D, jo a děda ke slané verzi musel mít kysanou okurku:-D:-D
Moc a moc děkuji za připomenutí, hned musím udělat. Fakt musíme mít leccos společného

magdalenka magdalenka

1. 10. 2016 12:47

Teší ma, že vás recept zaujal...

zizalka zizalka

1. 10. 2016 12:45

:-O :yes: opravdu zajímavé, díky za inspiraci :-K

mika59 mika59

1. 10. 2016 11:59

Zajímavé :yes::yes::-)

maris maris

1. 10. 2016 11:42

já to neznám a taky se mi líbí:-):yes::yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

1. 10. 2016 11:34

Také se mi líbí:-8 a ráda si počtu i o původu receptu, jako je psáno v Poznámce ;-)

magdalenka magdalenka

1. 10. 2016 11:22

Kucina: ja ďakujem za reakciu...snažím sa tiež nezabudnúť na staré recepty...

Kucina

1. 10. 2016 11:18

Díky za připomenutí.Mamka nám šterc dělávala se slivkovým lekvarom od babky z Dlhého Pola.Magdalénka vaše recepty mi připomínají dětství díky za ně.:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: babčiny recepty šterc babčiny recepty.cz babcinyrecepty babčiny recepty.cz. recept na šterc šterc recept isterc co je sterc šterc recepty sterc recepty videorecept babiřřiny recepty recept šterc šterc - recepty šterc z mouky babčiny nejlepší recepty recepty babčiny milanovy placky jak se dělá šterc jak se vaří šterc

Suroviny: mouka polohrubá, voda, sádlo, sůl, smetana zakysaná, cukr moučkový, džem

TopRecepty.cz

Moučný šterc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X9Bk