Malé housky nebo rohlíčky
Suroviny
Porce: Dle velikosti pečiva-až 30 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 10 225 kJ / 2 444 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,10 g |
Tuky | 65,81 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 427 mg |
Sodík | 5,02 g |
Sůl | 12,46 g |
Sacharidy | 382,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Velikost je na vás, já dělala 15 ks, ale jde až 30 (proto malé).
Tenhle recept jsem objevila v kuchařce z roku 1969. Samozřejmě byl určen na ruční zpracování těsta, ale já si půjčila pečku a zkusila to v ní a ani jsem nemusela nijak pohybovat s gramáží surovin.
Pečivo je moc dobré, lehce hutnější konzistence, jde krásně dělit (odlamovat), snad proto si tolik rozumí s guláškem.
Jedli jsem je i druhý den k snídani s máslem, sýrem /salámem / medem na co kdo měl chuť a taky tak byly dobré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 12. 2009 21:44
nezbude nezbude, musí být pro kluka na svačinu do školy a vůbec, cesta by vám trvala 5-6 hodin a navíc je to starší fotka
17. 12. 2009 21:41
Lusinda79 nic takového, tam už jdu já
17. 12. 2009 21:39
Jitko můžu přijít na snídani?
17. 12. 2009 21:30
ahojky, přidala jsem fotku - místo másla lze použít i sádlo
30. 6. 2009 23:12
Boubelindokrásné je máš.A jelikož jsem nějak zapoměla večeřet tak mi tu teď ve čtvrt na jednu v noci hraje v bříšku orchestrion.Děkuji za pochvalu a vyzkoušení a jestli se zařadily do vašeho jídelníčku tak to mě těší nejvíc.
30. 6. 2009 23:06
Mirco, houstičky byly vynikající. Určitě nedělám naposledy. + bodík a foto
24. 5. 2009 20:14
Pipre i Jendoděkuji za bodíky.
Jendojá sice pekárnu nevlastním,pouze si ji občas vypůjčím,ale mám díky ní volné ruce na "výchovu" dětí a nebo si mohu chvilku přispat(a to já ráda).Zrovna dneska jsem v ní míchala těsto na koláč(odešel mi robot) a zadělávala moc dobré dalamánky-recept dodám.Já když už jí mám(DP) po ruce,tak jsem ochotná s ní umíchat cokoliv.
Jendojá sice pekárnu nevlastním,pouze si ji občas vypůjčím,ale mám díky ní volné ruce na "výchovu" dětí a nebo si mohu chvilku přispat(a to já ráda).Zrovna dneska jsem v ní míchala těsto na koláč(odešel mi robot) a zadělávala moc dobré dalamánky-recept dodám.Já když už jí mám(DP) po ruce,tak jsem ochotná s ní umíchat cokoliv.
24. 5. 2009 18:30
Mirčo, rohlíčky a houstičky vypadají moc hezky. Budu muset začít víc využívat DP k zadělávání těsta.
Posílám sedmý bodík.
Posílám sedmý bodík.
23. 5. 2009 11:21
Mirčo, tak to pečivo se ti opravdu krásně povedlo! Také bych si ráda z tácku aspoň jeden vzala Bodík jsem dala už včera
22. 5. 2009 20:50
Děvčatamoc děkuju za pochvalu.Opravdu byly výborné,a s těstem se taky moc fajn pracovalo.Díky té poloh.mouce jsou chuťově jinačí než klasická nadýchaná houska nebo rohlík.Moc mi na nich sedlo že se dali(housky)lehce dělit v místě pletení-to mám ráda.
A tak pokud vyzkoušíte budu ráda když dáte vědět,jak se zdály vám.
Bibinkotaky jsem jich pár snědla jen tak a proto si vem kolik je libo,ať si taky pošmákneš
A tak pokud vyzkoušíte budu ráda když dáte vědět,jak se zdály vám.
Bibinkotaky jsem jich pár snědla jen tak a proto si vem kolik je libo,ať si taky pošmákneš
22. 5. 2009 12:29
Úžasné pečivo!! +
22. 5. 2009 12:23
Jo,jo Špagetko, jsme na tom stejně-u nás to bude prostě "růčo" zadělávání, ale Mirko, jsou báječný a já osobně bych je jedla i samotný, nejen k něčemu jak říkášProsím tě, můžu si z toho tácku vzít aspoň 1 rohlík, abych přestala slintatJasná boďka letíííí
22. 5. 2009 12:16
Mirčo, jsem nadšená, tohle udělám. Samozřejmě bez pečky, vypadají kouzelně a to složení těsta ...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 5 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 8 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Právě bylo uvařeno:
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 18 minutami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 46 minutami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 57 minutami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 1 hodinou
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 2 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 2 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 4 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Jak připravit malované rolády. Nezaberou více času než ty s krémem
Další recepty
Tématické fráze: pečení housek pečeme housky pečení housky malé houstičky pletení housek pečené housky pečení housek recept pleteni rohliku jak uplést rohlíky pletení pečiva domácí housky vyzkoušený recept na housky jak uplést rohlík housky pečení pečené rohlíčky recept na pečení housek jak péct housky housky bez kynuti recept pečení housek pečené houstičky
Suroviny: mléko, vejce, máslo, sůl, cukr, mouka polohrubá, droždí, bílek, kmín celý, sůl, mák,
Malé housky nebo rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vmr5
28 názorů