Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husí stehna v šouletu

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 9. 2016 19:34

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 706 kJ / 1 125 kcal
Bílkoviny49,82 g
Tuky5,32 g
Vláknina34,66 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy204,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala

4. 10. 2016 17:03

Olda: Sádlo (nebo jiný tuk) ke kroupám se přidává proto, aby se nepřichytily ke dnu, mají k tomu sklony :-8

Pokud má někdo pochyby o mém postupu přípravy šouletu, může nahlédnout do kuchařky Anuše Kejřové a Kuchařky naší vesnice :-p

Olda

4. 10. 2016 12:53

Paul Sulc: V minulosti šoulet se vařil hrách a kroupy odděleně, protože se používal hrách zelený neloupaný a ten se vaří mnohem déle než kroupy, pokud má někdo odzkoušeno, že potřebná doba na uvaření hrachu a krup je stejná, tak proč ne, klidně vařit společně. :-8

Olda

4. 10. 2016 12:49

V minulosti šoulet se vařil hrách a kroupy odděleně, protože se používal hrách zelený neloupaný a ten se vaří mnohem déle než kroupy. ale nechápu proč sádlo při vaření, když tu voda potom scedím / za stálého míchání do kanálu/ . pokud má někdo odzkoušeno, že potřebná doba na uvaření hrachu a krup je stejná, tak proč ne, klidně vařit společně. Osobně v šouletu zapékám i předem pečené kotlety - šikmo zastrčené do hmoty a přelité výpekem. :yes:

casino casino

4. 10. 2016 08:59

Paul Sulc:
Píšete o tradičním receptu :yes:
No, tento recept má s tím vaším společné suroviny...:-)

zizala zizala

4. 10. 2016 05:51

Paul Sulc: Kroupy, zvláště když jsou předem namočené, se rozhodně nevaří 2 hodiny. Většinou za 1/2 až 3/4 hodiny jsou vařené ;-)

Paul Sulc

4. 10. 2016 03:49

Je to klasicky soulet, jak se zda. Je velice doby, delal jsem to z kuretem i krocanem. Jen tu je pro ne zahada: proc ten hrach a kroupy musim varit kazde zvlaste, kdyz oboji vezme stejne, asi dve hodiny. Proc ne v jednom hrnci? Vi to vubec nekdo, nebo je to jen takova starodavna tradice.

maiva maiva

30. 9. 2016 20:42

Moc pěkné stehýnko, nechala bych se také pozvat:-D:yes:

mysulka mysulka

29. 9. 2016 17:27

Krása :yes::yes:

zizala zizala

28. 9. 2016 11:18

maris: V tom případě děkuju i Tobě za milý komentář :-K

maris maris

28. 9. 2016 10:56

zizala: mně se taky líbí<3:yes::yes:

zizala zizala

28. 9. 2016 09:57

Děkuji všem, komu se recept líbí :-K:-K

magdalenka magdalenka

28. 9. 2016 08:16

zizala: NÁDHERA!!!

zizala zizala

28. 9. 2016 05:17

hosta: Zřejmě se používaly luštěniny, které se v místě víc pěstovaly. U nás se hodně pěstoval hrách. Když jsem zkoušela šoulet poprvé, byl s hrachem a byl skvělý. Cizrna je starodávná rostlina, předci ji znali a říkali jí cízrle, dokonce bych řekla, že s cizrnou byl šoulet ještě chutnější než s hrachem

Simona Skolakova Simona Skolakova

27. 9. 2016 23:05

Líbí se mi receptík,nemám vzpomínku,jsem z velkoměsta,vždy jsem o tom jen slyšela;-),ale na takovou hostinu bych se nechala pozvat:-*;-):yes:

hosta hosta

27. 9. 2016 21:38

To je i moje vzpomínka:-) - jen si matně vzpomínám, že babička snad dávala fazole, ne hrách, byla to dobrota, v životě jsem to nevařila;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: husí stehna husí stehna v šouletu husí šoulet husí stehna recepty šoulet z cizrny husí stehna recept husa s šouletem šoulet s husou husí stehno recept na husí šoulet husi stehno na souletu husy stechno recept na husí stehna pečené husí stehno, šoulet husí stehna v šoulet husí v šouletu kuřecí stehno v šouletu husí stehno v šouletu cízrle pečené kroupy s hrachem

Suroviny: stehno husí, sůl, kmín celý, hrách, kroupy, cibule, česnek, majoránka, pepř

TopRecepty.cz

Husí stehna v šouletu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9jp