Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s brynzou pro Dášenku

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

20. 5. 2009 07:21

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 458 kJ / 4 173 kcal
Bílkoviny100,42 g
Tuky276,58 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 303 mg
Sodík 6,27 g
Sůl15,83 g
Sacharidy308,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

21. 3. 2013 16:30

Od včerejška jsem na ně měla chuť, dnes došlo k realizaci;-)
výborné:-p:yes::yes: posílám bodík a foto:-)

tejaja tejaja

24. 1. 2013 20:26

Pajaska: Budem ťa čakať :yes:;-)

Pajaska Pajaska

24. 1. 2013 19:17

tejaja:No protože jsem nedostala dovolenou,lidi marodí a máme šlus s dovčou.;-(
Co to je 230km,když bych už byla u vás na Slovači,přijela bych,no né? .;-)Uvidíme napřesrok,třeba se zadaří.:-K:-K

tejaja tejaja

24. 1. 2013 18:58

jarda Kadic: díky, ešte, že si zohnal brambory, u nás niekedy nie sú zemiaky, každý kupuje bandurky:-D:-D:-D

Pajaska: Páji, keď ma zabiješ, tak neviem, pre akú Dášenku to malo byť :-D:-D:-D Asi niekto chcel vedieť prípravu halušiek. :-D Keď prídeš, navarím halušiek kotol, a tanier si nenos, mám na pizzu dva velikánske, len či ty dokážeš zjesť tú magaporciu :-D:-D:-D A ako to, že na Donovaly neideš? :-O:-O:-O To by som ťa prepadla ja aj s haluškami. Aj keď je to od nás "kúsok", len okolo 230 km, cez pol Slovenska :-D

jarda Kadic jarda Kadic

24. 1. 2013 15:04

rebeka: Jo, byly pěkně měkké, akorát jsem nesehnal zemiaky, tak jsem tam dal brambory:-)):-)):-)):-))

Pajaska Pajaska

24. 1. 2013 14:50

Teri,teda kde já byla,že mi toto uteklo?Milované halušky.A ják pro Dášenku??to si vyřídíme.Já je chci také.Kdybych teď dostala v práci dovolenou,a mohla jet do Donoval,tak jsem tě přepadla.A uctila bys mne jedině haluškami a pro mne,žádnou Dášenku.A přivezla bych si svůj talíř na pizzu;-):-)):-K

rebeka rebeka

24. 1. 2013 13:30

jarda Kadic::-D:-D:-D blahoželám:-D:-D;-):yes:

jarda Kadic jarda Kadic

24. 1. 2013 13:20

Dnes som robil halušky podľa receptu Tejaji, tzn.polohrubú múku, bez vajca.Môžem povedať, že sa vydarilo.:-D:-D:-D:yes:

Bahula Bahula

4. 1. 2012 23:11

Halušky jsem jedla naposledy v srpnu v Piešťanech a byly :yes:+

Sodovka Sodovka

21. 5. 2009 19:07

Terezko, :-p:-p:-p a bodík :yes:

tejaja tejaja

21. 5. 2009 17:33

Jendo, máš pravdu.:-D Na halušky sa napríklad rozhodne nehodia skoré zemiaky, to je bezhaluškové obdobie :-D:-D, Majú totiž príliš vysoký obsah vody. A ver, že niekedy aj to počasie :-D:-D:-D Ale mixovať zemiaky síce môže byť rýchlejšie, ale ver, že je v tom rozdiel. :-D

pipre pipre

20. 5. 2009 23:24

Jendo, máš pravdu, hodně se to odvíjí i od odrůdy brambor. Některé se hodí pro saláty - nemoučnatí a nerozvařují se, některé moučnatí a rozsýpávají se po uvaření. Jen nevím, které jsou nejvhodnější na halušky a kolikrát ani nevím, z jaké odrůdy zrovna vařím:-)Jen pro přípravu bramborového salátu vybírám salátovky. Teď jsem si vzpomněla, že s vejci to vařili Kluci v akci na Slovensku někde na salaši a říkali, že jsou to pravé slovenské halušky. Myslím, že recept pro pravé slovenské halušky ani neexistuje, každý si je dělá po svém a skoro každý tvrdí, že to jsou ty pravé :-) Ale nebráním se stejně jako ty, vyzkoušet i jiný druh přípravy. Třeba mi zachutná víc :-)

Jenda1 Jenda1

20. 5. 2009 21:39

Terezko, taky jsem dělával halušky s polohrubou moukou, bez vajíčka a strouhal na stejném struhadle jako ty. Pak jsem měl možnost na Slovensku nahlédnout pod pokličku dvěma kuchařkám, špízni na recept http://www.toprecepty.cz/recept/4727-pavliny-halus... ať se zbytečně neopakuji.
Domnívám se, že vše se odvíjí od odrůdy brambor, druhu a kvality mouky, správném poměru brambor x mouky x délky vaření. Někdy si myslím, že do toho vstupuje i momentální psychické rozpoložení kuchaře a počasí:-)):-)):-));-):-S:-O.
Samozřejmě halušky zbožňuji a posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

tejaja tejaja

20. 5. 2009 20:29

Katarínka, asi som sa vyjadrila zle, mala som na mysli, že z hladkej múky sú mazľavejšie. samozrejme, že nadbytok múky nie je žiadúci, ale to je už iná záležitosť. Práve preto , aby neboli tvrdé, tam vajce nepatrí.;-):-D

pipre pipre

20. 5. 2009 20:11

Jednou jsem zkoušela halušky podle receptu z televizního pořadu, kde někdo přidával i vejce, ale zdály se mi tvrdé. Já je také dělám bez vejce, ani tvrdé, ani měkké (tedy podle mne). Asi záleží na tom, jak tuhé je kdo má rád. Někdo je po vyplavání na povrch ještě nechává i tři minuty vařit, někdo, jako např. já, je cedí hned, jak vyplavou na povrch. Ale s tou polohrubou moukou je také vyzkouším nejdřív na malém množství a pak uvidím :-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: halušky-kluci v akci kluci v akci halušky halušky s bryndzou halušky jak dlouho vařit halušky slovenské halušky s bryndzou pravé slovenské halušky brynzové halušky kluci v akci pravé slovenské halušky recept kluci v akci recepty slovenské halušky pravé slovenské halušky recept kluci v akci zemiakové halušky halušky s brynzou halušky kluci v akci halušky s bryndzou a slaninou jak dlouho se vaří halušky recept na pravé slovenské halušky pravé halušky recept pravé halušky pravé brynzové halušky

Suroviny: brambory, mouka polohrubá, sůl, brynza, slanina uzená

TopRecepty.cz

Halušky s brynzou pro Dášenku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0pw