Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky

Kuře pečené naplocho je způsob, jakým lze z drůbežího masa udělat výborný pokrm, který je zároveň efektním způsobem servírovaný. Maso je křehké a stejnoměrně propečené, přílohové brambory a zelenina navíc nasáknou voňavým výpekem.

Hodnocení receptu je 5,0 (85×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

10. 5. 2009 12:35

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 749 kJ / 657 kcal
Bílkoviny17,49 g
Tuky2,47 g
Vláknina48,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 72 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy129,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Crapaud je francouzsky "ropucha" - tvar kuřete ji připomíná, odtud název.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

19. 5. 2009 19:10

Elizo, jsem určitě pro ! Iljuso, já jsem tam taky ztracená:-)):-))

Iljusa Iljusa

19. 5. 2009 19:02

Nebo bychom tam mohli udělat den "Topreceptů", když tam mohli vařit celebrity - proč ne my:-D:-D Pekáček si kupte, je boží;-) Já jsem hrozná, prostě to tam miluji, všechny ty udělátka, hrnce ....:-8

Eliza Eliza

19. 5. 2009 18:54

Maris, měly bychom se konečně vypravit do té Ikey spolu...;-):-):-)

maris maris

19. 5. 2009 18:50

Krásné fotky a pekáček chci taky !!!:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 5. 2009 18:44

Náádherné fotečky nám tady přibyly;-):yes::yes:

Eliza Eliza

19. 5. 2009 18:40

Ilonko, krásné fotky :-):yes:, ten pekáček si asi budu muset také pořídit, zdá se, že jsem se asi zamilovala :-p. Fenykl a rajčátka (nakonec i uzený bůček ;-) ) je dobrý nápad! Děkuji za vyzkoušení, fotky i bod...:-)

Iljusa Iljusa

19. 5. 2009 18:33

Konečně přidávám i foto - manžel si přihodil na rošt kousek uzeného bůčku :-)

Bibinka Bibinka

18. 5. 2009 14:02

No to si piš, že jsem měla obrovskou radost a hrozně moc mě to uspokojilo, že to tolik z nás vařilo a ještě vyfotilo:-!To je myslím pro každou ta největší pocta na těchto bááááječných stránkách:yes::-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 5. 2009 12:32

žížalo, to jsi mne nakrkla, s těma fotkama:-( Copak tady jde jen o fotky? Klidně jsi to měla vyfotit a dát sem. Eliza by se určitě nezlobila, naopak, vím, jak potěší, když někdo uvaří právě to moje jídlo. Podívej se zpětně na "burek" od Bibi, jak jsme všichni přidávali fotky a Bibi měla určitě radost. Tak se příště polepši:-D:-))

Iljusa Iljusa

18. 5. 2009 12:24

Elizo - vynikající - spáchala jsem to na nedělní obídek. Do brambor jsem ještě přidala fenykl (2 ks), během dne přidám foto:yes:;-)Kdybych mohla přidat ještě další bodíky, bylo by to veselejší:-( Alespoň jsem měla konečně důvod si v Ikei koupit vyhlídnutý pekáč s mřížkou (v sobotu speciálně kvůli tomuto jídlu byl zakoupen:-8)

Eliza Eliza

17. 5. 2009 20:41

Žížalko, škoda, že jsi nevyfotila...:-(, hrozně ráda si prohlížím fotky jídel, nádobí, okolí a tak... Teď ještě raději, když hubnu a jídlo víc vařím, aranžuji a fotím, než jím...:-* Často jen "oblíznu prst" a ochutnám masíčko, sousto zeleniny a končím... Při obědě sním jen maso a přílohu rozdám kolegům... Naštěstí to má výsledky, jinak by mě to nebavilo...:-)
Jsem ráda, že chutnalo:-!:-)

zizala zizala (moderátorka)

17. 5. 2009 19:10

Věděla jsem hned při prvním přečtení, že to bude dobré...místo kořenící směsi jsem použila čerstvé bylinky: rozmarýn, tymián a dobromysl. Fotku nepřidávám, vedle Tvých by to byla velká troufalost...ale celá rodina si opravdu pochutnala, dík:-p:yes:

Eliza Eliza

14. 5. 2009 19:15

Marcelo, klidně použij jen stehna, ale už to nebude "ploché kuře", na přílohu nesteče tolik šťávy a vlastně to bude jiný recept. Vtip spočívá právě v té úpravě masa. Ten proces s celým kuřetem opravdu není nijak složitý a ve výsledku to krásně vypadá i skvěle chutná. Pouze stehna jsem takhle nikdy nepekla, takže nemůžu říct...:-)

marcela

14. 5. 2009 10:42

tak todlecto je bombička....a co to udělat jen ze stehen, jak moc je nutný ten proces s celým kuřetem?

Eliza Eliza

13. 5. 2009 20:36

Marti, děkuji za milý komentář :-). Povoláním jsem se asi neminula, jsem filmový historik, pracuji ve filmovém archivu a zatím si nedovedu představit, co by mě mohlo bavit víc...:-) Ale pravda je, že k mému povolání jistý cit pro kompozici přirozeně patří...:-)
A navíc mám opravdu dobrý - téměř profesionální foťák - jak tu někde padlo - zděděný po synovi fotografovi (prozatím studujícímu), který má teď už asi desetkrát lepší přístroj... ;-)

1 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuře na bramborách s cibulí pečené kuře recept kuře na bramborách kuře pecene kure kuře s brambory pečené kuře recepty kure s jablky kuře recepty pečené kuře s brambory kure pecene pečené kuře na bramborách a cibuli kuře na bramborech kuře a brambory kuře se zelím pečené dohromady kuře s bramborem recepty kuře brambory s jablky brambory recepty pečené kuře s bramborem

Suroviny: kuře, cibule, cibule červená, brambory, jablko, česnek, bobkový list, máslo, koření na pečené kuře, sůl

TopRecepty.cz

Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5X6