Linguine s česnekovou kapustou a bílými fazolemi
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 621 kJ / 387 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,09 g |
Tuky | 21,40 g |
Vláknina | 16,61 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 33,99 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recepty z malé kuchyně také na http://www.mojetara.cz/recipe/lunguiny-s-cesnekovo...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 6. 2016 12:33
cathleen: Tady chybu nemám, jinde (u pomalého kuřete) je to diskutabilní, ale už jsem odpověděl. Omluva za pozdní reakci. byl jsem ten moment v kuchyni, ne u počítače
16. 6. 2016 10:59
mojetara: decentní soliči (pěkný název ) tady máš u soli možná chybu (?) - psala jsem ti tam už včera, možná sis nevšiml
https://www.toprecepty.cz/recept/48379-pomale-kure...
https://www.toprecepty.cz/recept/48379-pomale-kure...
16. 6. 2016 10:35
mojetara: Já jsem rozhodně ráda, že se tu i normálně dá debatovat k věci, slušně, přínosně, bez nějakých invektiv nebo dokonce urážlivých komentářů, i když jsou různé názory , dyk určitě víš, že se tu a tam něco takového objeví
tejaja: Zajímavý odkaz
tejaja: Zajímavý odkaz
16. 6. 2016 10:34
mojetara: Plne s tebou súhlasím.
16. 6. 2016 10:22
tejaja: Díky za info a rozšiřování obzorů. Netušil jsem, že se vaření nesolených těstovin stane tak diskutovaným, každopádně si trvám na svém – těstoviny v tomto případě vařím bez soli, kdo to bez toho nevydrží, může solit, může ubrat sůl jinde nebo přesolit. Osobně jsem spíše decentní solič, protože chci vychutnat i jiné chutě než slanost.
16. 6. 2016 10:13
Nechcem rozširovať ďalej debatu o soli, ale zhodou okolností som dnes našla čosi o soli, možno to zaujme aj iných.
http://www.fzv.cz/wp-content/uploads/2015/01/preze...
http://www.fzv.cz/wp-content/uploads/2015/01/preze...
12. 6. 2016 21:40
Jitkas: Aha. Tak, jak myslíte.
12. 6. 2016 21:38
Varit testoviny bez soli, je jako upect chleb a neosolit testo, opravdu zvlastni, ale proti gustu a mozna zdravotim problemum nemam namitky. Jen me zarazi vyraz "linguiny", nevim proc, ale kdyz "linguiny" , tudiz i "penny", "farfally" a treba "lasagny"??
12. 6. 2016 15:28
mojetara: diskuze se rozběhla víc než jsme čekali
12. 6. 2016 13:53
maris: Netušil jsem, jak mi to tady osolíte Ale aspoň si můžeme vybrat jestli solit, nesolit a tak. Já v tomhle receptu prostě těstoviny nebudu solit, ale záleží na každém z nás, co si z receptů vybereme a jak je nakonec dáme dohromady. Výsledek je určitě jasný: dobré jídlo a dobrá chuť.
12. 6. 2016 08:44
Já bych to udělala stejně, méně přisolila ostatní / tady kapustu /, ale těstoviny bych určitě ve slané vodě vařila, jsou chutnější. No, záleží na tom, jak je člověk zvyklý.
12. 6. 2016 08:39
spagetka: Áno, len do tej dávky musíš započítať aj soľ, ktorú máš v potravinách hotových, teda v chlebe, pečive, a iných polotovaroch. Ak použiješ konzervovanú zeleninu, atd. Okrem toho chlorid sodný sa nachádza prirodzene v každej potravine. Ak sa človek stravuje pestro, je to ok.
12. 6. 2016 08:34
spagetka: raději bych (kdybych musela dávat pozor na množství soli) osolila méně to, co přidám k těstovinám. Ty vařím ve slané vodě, stejně tak, jako solím těsto na chleba - bez soli je opravdu nechutný.
12. 6. 2016 08:19
Já těstoviny také vařím ve slané vodě. Myslím si, že solím poměrně málo, jenže ve špitále naopak manželovi zjistili silný nedostatek sodíku , takže měl na stolku mističku soli, aby si přisoloval. Informovala jsem se, jak to poznat, co se v těle děje. Ono je špatné nesolit nebo přesolovat. Denní dávka soli by prý měla být 550 mg, takže asi půlka gramu. (tak miniaturní váhu ale nemám ), takže kořením dál dle chuti, využívám i bylinek. Ale 1 KL prý obsahuje asi 2 g sodíku, takže z toho si to lze už nějak odvodit.
12. 6. 2016 08:01
maris: Maruška, tiež som si už dávno odvyxkla variť cestoviny v osolenej vode. Konzumujeme príliš veľa soli. Je to vec zvyku, po 2-3 týždňoch ti to nepríde málo slané, práve naopak, zistíš, že potraviny majú každá inú chuť, neprebije ich chuť soli.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 5 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Rozpraskané čokoládové sušenky
Zuzka... uvařila před 12 minutami
Rychlá celerová polévka
Miluska56 uvařila před 25 minutami
Hrníčkové knedlíky s pažitkou
Dedula1 uvařil před 28 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Kocinka uvařila před 34 minutami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Kava 2 uvařila před 46 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
Monica19 uvařila před 1 hodinou
Kynuté houskové knedlíky
janakrejzarova uvařila před 2 hodinami
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 3 hodinami
Moravský vrabec
KlaraVesela uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Lipový květ krásně voní a přitahuje včely. Sušíme ho na čaj a vaříme z něj sirup
Krupicovo pudinkový letní dort: Osvěžující vláčný dezert korunují šťavnaté jahody zalité do pevné želatiny, příprava je snadná
Další recepty
Tématické fráze: linguiny linguiny s linguiny s houbami co jsou linguiny fazole solit nebo nesolit linguine jak varit česneková bageta z penny
Suroviny: kapusta, těstoviny, česnek, fazole bílé, olej olivový, voda, těstoviny, pepř, sůl
Linguine s česnekovou kapustou a bílými fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QGPL
17 názorů