Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linguine s česnekovou kapustou a bílými fazolemi

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

11. 6. 2016 14:53

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 621 kJ / 387 kcal
Bílkoviny9,09 g
Tuky21,40 g
Vláknina16,61 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,00 g
Sacharidy33,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recepty z malé kuchyně také na http://www.mojetara.cz/recipe/lunguiny-s-cesnekovo...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mojetara mojetara

16. 6. 2016 12:33

cathleen: Tady chybu nemám, jinde (u pomalého kuřete) je to diskutabilní, ale už jsem odpověděl. Omluva za pozdní reakci. byl jsem ten moment v kuchyni, ne u počítače :-)

cathleen cathleen (moderátorka)

16. 6. 2016 10:59

mojetara: decentní soliči (pěkný název :-D ) tady máš u soli možná chybu (?) - psala jsem ti tam už včera, možná sis nevšiml;-)
https://www.toprecepty.cz/recept/48379-pomale-kure...

spagetka spagetka

16. 6. 2016 10:35

mojetara: Já jsem rozhodně ráda, že se tu i normálně dá debatovat k věci, slušně, přínosně, bez nějakých invektiv nebo dokonce urážlivých komentářů, i když jsou různé názory :yes::yes::yes:, dyk určitě víš, že se tu a tam něco takového objeví
tejaja: Zajímavý odkaz:yes:

tejaja tejaja

16. 6. 2016 10:34

mojetara: Plne s tebou súhlasím. ;-)

mojetara mojetara

16. 6. 2016 10:22

tejaja: Díky za info a rozšiřování obzorů. Netušil jsem, že se vaření nesolených těstovin stane tak diskutovaným, každopádně si trvám na svém – těstoviny v tomto případě vařím bez soli, kdo to bez toho nevydrží, může solit, může ubrat sůl jinde nebo přesolit. Osobně jsem spíše decentní solič, protože chci vychutnat i jiné chutě než slanost.

tejaja tejaja

16. 6. 2016 10:13

Nechcem rozširovať ďalej debatu o soli, ale zhodou okolností som dnes našla čosi o soli, možno to zaujme aj iných.;-)
http://www.fzv.cz/wp-content/uploads/2015/01/preze...

mojetara mojetara

12. 6. 2016 21:40

Jitkas: Aha. Tak, jak myslíte.

Jitkas

12. 6. 2016 21:38

Varit testoviny bez soli, je jako upect chleb a neosolit testo, opravdu zvlastni, ale proti gustu a mozna zdravotim problemum nemam namitky. Jen me zarazi vyraz "linguiny", nevim proc, ale kdyz "linguiny" , tudiz i "penny", "farfally" a treba "lasagny"??

maris maris

12. 6. 2016 15:28

mojetara: diskuze se rozběhla víc než jsme čekali;-):-)

mojetara mojetara

12. 6. 2016 13:53

maris: Netušil jsem, jak mi to tady osolíte :-) Ale aspoň si můžeme vybrat jestli solit, nesolit a tak. Já v tomhle receptu prostě těstoviny nebudu solit, ale záleží na každém z nás, co si z receptů vybereme a jak je nakonec dáme dohromady. Výsledek je určitě jasný: dobré jídlo a dobrá chuť. :-)

maris maris

12. 6. 2016 08:44

Já bych to udělala stejně, méně přisolila ostatní / tady kapustu /, ale těstoviny bych určitě ve slané vodě vařila, jsou chutnější. No, záleží na tom, jak je člověk zvyklý.:-)

tejaja tejaja

12. 6. 2016 08:39

spagetka: Áno, len do tej dávky musíš započítať aj soľ, ktorú máš v potravinách hotových, teda v chlebe, pečive, a iných polotovaroch. Ak použiješ konzervovanú zeleninu, atd. Okrem toho chlorid sodný sa nachádza prirodzene v každej potravine. Ak sa človek stravuje pestro, je to ok. ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

12. 6. 2016 08:34

spagetka: raději bych (kdybych musela dávat pozor na množství soli) osolila méně to, co přidám k těstovinám. Ty vařím ve slané vodě, stejně tak, jako solím těsto na chleba - bez soli je opravdu nechutný.

spagetka spagetka

12. 6. 2016 08:19

Já těstoviny také vařím ve slané vodě. Myslím si, že solím poměrně málo, jenže ve špitále naopak manželovi zjistili silný nedostatek sodíku :-O, takže měl na stolku mističku soli, aby si přisoloval. Informovala jsem se, jak to poznat, co se v těle děje. Ono je špatné nesolit nebo přesolovat. Denní dávka soli by prý měla být 550 mg, takže asi půlka gramu. (tak miniaturní váhu ale nemám ;-)), takže kořením dál dle chuti, využívám i bylinek. Ale 1 KL prý obsahuje asi 2 g sodíku, takže z toho si to lze už nějak odvodit.

tejaja tejaja

12. 6. 2016 08:01

maris: Maruška, tiež som si už dávno odvyxkla variť cestoviny v osolenej vode. Konzumujeme príliš veľa soli. Je to vec zvyku, po 2-3 týždňoch ti to nepríde málo slané, práve naopak, zistíš, že potraviny majú každá inú chuť, neprebije ich chuť soli.;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: linguiny linguiny s linguiny s houbami co jsou linguiny fazole solit nebo nesolit linguine jak varit česneková bageta z penny

Suroviny: kapusta, těstoviny, česnek, fazole bílé, olej olivový, voda, těstoviny, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Linguine s česnekovou kapustou a bílými fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QGPL