Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Párky v zelí - falešný segedýn

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

11. 6. 2016 11:15

Suroviny

Porce: 4-6

Nutriční hodnoty

Energie5 293 kJ / 1 265 kcal
Bílkoviny70,00 g
Tuky100,00 g
Vláknina2,50 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 4,10 g
Sůl10,00 g
Sacharidy20,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rychlé, snadné a chutné

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

15. 6. 2016 19:47

Orestování mleté papriky na tuku má význam hlavně chuťový. Už se to tu řešilo u jakéhosi velmi nepovedeného kuřete na paprice.
Už dávno nezkouším "recepty", na kterých je na první pohled vidět, že je to blbost, považuju to za ztrátu času a plýtvání surovinami. Někdo ale rád objevuje již dávno objevené :-p

maris maris

15. 6. 2016 18:07

casino: Tvé výzkumy mě baví;-):-D:yes:

casino casino

15. 6. 2016 15:51

Tak jsem uvařil...
1x přesně podle rcp a 1x podle svého (cibulový základ, debrecínské párky, paprika do horkého tuku, kmín, mouka na zahuštění)
Vždy když zkouším něco, co už od pohledu vypadá na dvě věci, tak doufám, že budu překvapený; tady jsem byl překvapený hned dvakrát:
1. Napřed jsem začal v kastrole vařit podle tohoto rcp. Když jsem později při vaření druhého jídla nasál pach z prvního kastrolu, překvapil mě nevábný, nakyslý odér. Nevěřil bych, že absence kousku cibule v jídle dokáže takovým způsobem změnit vůni připravovaného jídla.
2. O tom, že paprika se přidává (prý především kvůli barvě jídla) do horkého tuku, se nediskutuje; tak se to zkrátka dělá a basta fidly:-!
Sami můžete posoudit, zda je nějaký rozdíl v barvě obou jídel :-)
*****
Původně jsem chtěl večer nechat mančaft aby nezaujatě posoudil obě jídla...
Když dorazily MAKRONKY s foťákem, tak samozřejmě obě jídla okoštovaly a prý že, pokud je mi život milý, tak ať jídlo podle tohoto rcp vyhodím.
No, samozřejmě jsem TO nevyhodil. Po nafocení jídla podle rcp, jsem následně obě jídla smíchal dohromady a pak už jsme si docela pošmákli (ani kupovaný knééédl moc nevadil)
Tož tak:-K

Keilin

13. 6. 2016 13:22

cathleen: moc děkuju, zatím se ještě učím :)

Keilin

13. 6. 2016 13:22

hosta: no ono se to právě nerestuje, prostě se to všechno dá do hrnce a vaří a pak se přidá smetana..jak jsem psala, je to recept od mámy od manžela z moravy, dělají to takhle a je to takhle vynikající až mě to samotnou překvapilo

hosta hosta

13. 6. 2016 13:10

Keilin: víš, možná by stačilo do postupu dopsat to, jak to asi opravdu děláš - že se zelí, voda a smetana přidá až po orestování párků a papriky;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

13. 6. 2016 13:08

Keilin: poznámku jsem ti upravila podle tvého popisu.
Vlevo nahoře, nad hlavní fotkou, máš tlačítko Upravit - tím se dostaneš dovnitř receptu a můžeš si v něm upravit, co potřebuješ.

Keilin

13. 6. 2016 12:57

cathleen: taky jsem se tomu divila když mi manželova máma ten recept dávala, ale je to tak a nijak to na hladině neplave, spojí se to tím olejem a pak asi i tou smetanou. Taky mě překvapilo, že je tam normální smetana místo smetany na vaření, ale je to vážně moc dobré.:yes:

Keilin

13. 6. 2016 12:54

magdalenka: nevím jak to opravit..dodala jsem poznámku, že to mělo být snadné ne sladké, nevím pro jsem to napsala.

Keilin

13. 6. 2016 12:52

zizala: mělo to být snadné ne sladké, pardon, nicméně pokud něco nevyzkoušíte a nevíte jak to chutná laskavě neodsuzujte. Je to tradiční moravský recept od mámy mého muže a je velmi dobrý. No jo..kritizovat umí každý

Drobek Drobek

12. 6. 2016 22:32

magdalenka: určiťe se radoval.:-D

magdalenka magdalenka

12. 6. 2016 21:18

zizala: asi máš pravdu.:-D

zizala zizala (moderátorka)

12. 6. 2016 21:15

magdalenka: Rychlé to bude, sladká je tam paprika a smetana :-D a chuť je, jak vidno, individuální :-p

magdalenka magdalenka

12. 6. 2016 21:12

Ale autor pri realizácii tohoto receptu môže naozaj prežívať radosť. Prečo nie?
Mňa zaujala poznámka autora pod receptom: "Rychlé sladké a chutné ".

mika59 mika59

12. 6. 2016 20:40

zizala: :-D:-D:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: segedyn na smetane segedyn bez smetany segedýn se smetanou falešný segedynsky guláš falešný segedín segedyn bez masa omáčka z kuřete s párkem omáčka z párků s houskovým knedlíkem recept na kureci segedyn segedýn z červeného zelí rychlé chutné jídlo z párků segedyn z kureciho segedýn z kuřecím masem segedýn s těstovinami jak se dela segedyn zahuštění segedyn rychlí recept znojemská omáčka recept recept segedýn z červeného zelí dobrý segedýn

Suroviny: párky, zelí kysané, smetana sladká, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Párky v zelí - falešný segedýn

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MAL5