Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnaté bylinkové kuře pečené na hrubé soli

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 5. 2016 15:40

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie828 kJ / 198 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky22,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 350,00 g
Sůl875,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Doporučuji nechat upečené kuře asi 10 minut

odpočívat. Pak je opravdu šťavnaté..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maiva maiva

18. 5. 2016 15:18

Známý recept a moc dobrý:yes:

krkovicka.x krkovicka.x

15. 5. 2016 22:26

:yes::-):yes:, chutná skvěle, taky ho dělávám.

Majkaa Majkaa

15. 5. 2016 16:49

Použití soli je dobrý nápad:yes: ale šťáva z kuřete je pryč:-O

Simona Skolakova Simona Skolakova

14. 5. 2016 22:21

Díky za připomenutí hodně starého receptu;-)Je fakt,že jsem to nikdy nevyzkoušela a jako Hazel jsem k tomu byla skeptická;-)pamatuji se,že když jsem byla mladá,tak s tímto receptem někdo přišel,přišlo mi dát 1kg soli,že to musí být slané,ale dnes už jsem jiného názoru a tak ráda toto vyzkouším;-)

mika59 mika59

14. 5. 2016 20:29

hazel: Ta sůl tam má jenom vlhčící funkci, a přitom není třeba žádné dochucovací prostředky..:-K

hazel hazel

14. 5. 2016 20:23

Diky za vysvetleni, urcite to tedy zkusim. Zde se stale mluvi jak sul je skodliva a tak kdyz jsem videla 1kg sole,tak jsem se zalekla. Vsem Vam verim a to kure na fotce vypada nadherne.

zizala zizala (moderátorka)

14. 5. 2016 20:20

V solné krustě jsou skvělé i ryby nebo brambory :yes:

MarcelaPa

14. 5. 2016 20:04

hazel: také peču kuře v 1 kg soli a je výborné, šťavnaté. Nebojte se toho, budete mile překvapena.

spagetka spagetka

14. 5. 2016 18:21

hazel: nikdy jste neslyšela o kuřeti pečeném v solné krustě? Je to velmi starý a oblíbený recept, naprosto úžasný. Zasypete kuře solí a pečete, není přesolené, naopka dosolujete, není spálené, není vysušené, je prostě skvělé. Viz např. tu: https://www.toprecepty.cz/recept/13365-nejjednodus...
Osobně pak dál sůl vysuším a používám.

mika59 mika59

14. 5. 2016 16:01

hazel: Ta sůl by měla mít vrstvu 1-1,5 cm. to kuře není vůbec slané, je tak akorát. Sůl vytváří vlhkost a proto je tak šťavnaté - a neotáčím ho.

hazel hazel

14. 5. 2016 15:52

Cely recepis vypada dobre ,tedy az na tu sul. Jeste jsem to nezkusila,tak nemuzu nic moc rikat,ale urcite tolik sole nedam,az to budu peci.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečené šťavnaté kuře recepty pečené kuře šťavnaté pečené kuře kure na soli pecene kure s bylinkami pecene kure na soli pecene stavnate kuře štavnaté kuře kure pecene na soli kuře ve slané krustě pečené kuře recept kure na soli a bylinkach recept na pečené kuře pečené kuře recepty recepty na kure recept na kuře kuře na 1kg soli recept kuře pečené na soli pecene kure sul a maslo kuře pečené v soli

Suroviny: kuře, sůl hrubá, máslo, rozmarýn, bazalka čerstvá, majoránka, máta, koření oregáno, olej, paprika sušená sladká

TopRecepty.cz

Šťavnaté bylinkové kuře pečené na hrubé soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nky5