Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Anglický rohlík

Oblíbené slané pečivo vhodné na svačiny i chutnou večeři. Přípravu těsta výrazně ulehčí domácí pekárna. Obložit třeba i bulky z vykynutého těsta můžete čímkoliv, co vám na "anglických rohlících" bude chutnat.

Hodnocení receptu je 5,0 (58×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min + doba kynutí

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, + doba kynutí )

15. 5. 2009 15:25

Suroviny pro 16 kusů

16 kusů

Nutriční hodnoty

Energie11 543 kJ / 2 759 kcal
Bílkoviny86,80 g
Tuky42,50 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 29 mg
Sodík 6,54 g
Sůl16,25 g
Sacharidy494,02 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj-pekárna Petřvald paní Marie Rýsová byla tak hodná, že mi recept rozpočítala na zhruba 16 rohlíků. Těsto je poměrně řidší, ale dá se s ním pracovat. Dělala jsem něco podobného poprvé, ale každý si během pečení může podle potřeby přidat mouku, nebo ubrat tekutin. Já jsem se raději držela receptu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Biton

3. 8. 2012 22:34

Moc děkuji za odpovědi a zároveň se omlouvám, za takový nesmyslný otázky. Ale nejsem moc zkušená v kuchyni....bohužel jsem brambor ani kaši neměla, tak jsem to vyzkoušela bez toho a i tak je to velmi dobré....určitě jsem nedělala naposledy a ještě jednou za vše děkuju! :-):-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 8. 2012 19:45

magdalenka: díky, Magdi, myslela jsem si to, protože i do chleba je fajn přidat trochu nastrouhaných, uvařených brambor. Nenapadlo mne tehda se zeptat a ještě jsem neměla žádnou zkušenost s pekárnou, kde brambor běžně dávám. Pořád lepší si uvařit jeden brambor, než kupovat celé bramborové těsto.:-))

magdalenka magdalenka

3. 8. 2012 18:47

Jana, ak dovolíte - do kysnutého cesta bežne dávam varený nastrúhaný zemiak. Cesto je lepšie, vláčnejšie. Zemiaková kaša v prášku je to isté a pridáva sa preto.

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 8. 2012 18:39

Jana: Já jsem postupovala podle receptu, který jsem dostala od paní Rýsové a neptala jsem se. Bohužel, teď to nezjistím. Zkus to udělat bez té kaše, množství nahraď moukou, třeba to nebude vadit.

Jana

3. 8. 2012 15:12

Oh...děkuji...tak si budu muset koupit bram. kaši, když to chci vyzkoušet. Ještě se zeptám...proč je tam ta bram. kaše tak důležitá?

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 8. 2012 15:10

Jana: nejsem si jistá, ale myslím, že by to šlo nahradit stejným množstvím uvařené bramborové kaše:-)

Jana

3. 8. 2012 15:00

Dobrý den...mám dotaz....je tam ta bramborová kaše důležitá, příp. dá se nahradit něčím jiným? Děkuji :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 4. 2012 10:00

samanta4: díky, to mám radost!:-)

wikky: děkuji;-)

wikky

7. 4. 2012 08:30

výborné, doporučuji!

samanta4

24. 11. 2011 16:56

Jana Remkova: už nějakou dobu je peču doma sou oblibene díky moc za receptík konečně byl čásek dát bodíka.o)) a někdy musím dělat ze dvou dávek je nás 6 .o)) a to ještě chtěj do školy a tam taky děcka prosí od nich prostě si asi tu pekarnu pořídím.o)):-)):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 4. 2011 16:50

samanta4: samozřejmě ano. Pekárna nám jen ulehčí práci. Těsto se dá udělat i ručně;-)

samanta4

13. 4. 2011 15:44

malý dotazek jde to i bez te pekarny.o))):-S

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 3. 2011 13:25

monikaK: Díky, já už jsem je dlouho nedělala, ale taky se budu muset pochlapit.;-).

monikaK

22. 3. 2011 12:18

Jani,;-)včera jsem je pekla,teda,oblizovali jsme se všichni.U těchto už zůstanu.:yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 3. 2011 18:33

Zuzko, děkuji za každou fotku!!:-):yes::yes:

1 2 3 4 5 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: anglický rohlík se slaninou rohlík anglický rohlík se slaninou a sýrem anglické rohlíky se slaninou domácí anglický rohlík rohlíky se slaninou anglické rohlíky se slaninou a sýrem slaninový rohlík slaninové rohlíky jak udělat anglický rohlík se slaninou rohlík recept rohlík se slaninou recept rohlík anglický recept anglické recepty anglický rohlík z domaci pekarny rohlíky s anglickou slaninou jak udělat rohlík rohlik s anglickou slaninou recepty z rohlíků

Suroviny: voda, mléko, sádlo, olej olivový, sůl, kaše bramborová v prášku, mouka žitná chlebová, mouka hladká, cukr, droždí sušené, slanina anglická, sýr uzený, olej olivový, koření grilovací

TopRecepty.cz

Anglický rohlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vgxr