Skopové maso a Ia Dárius
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 110 kJ / 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,96 g |
Tuky | 17,33 g |
Vláknina | 9,42 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 1,66 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 20,64 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mám od přítele. Nikdy nikdo, když jsem ho pak uvařila doma, nedokázal rozeznat skopové od jelena atd. Koření naprosto pohltí veškeré pachy z mas třeba skopového nebo jelenů z říje. Tento recept není složitý na práci, protože se dělá v jednom hrnci, ale na sehnání ingrediencí. Neriskujte se záměnou koření. Vše je o správném poměru a tento je přímo hotová alchymie. Hodí se jak na decentní rodinou slavnostní večeři, tak i na velkou párty. Doplnila bych toto pikantní aromatické jídlo dobrým červeným vínem a ozdobila bych ho rajčaty a pouze zeleným čerstvým salátem. V případě kuřecího masa bych volila jen stehna. Doba varu receptu se pak zvládne za půl hodiny. Hovězí nebo jelení maso potrvá naopak o chvíli déle. Dobrý nápad je , že maso můžeme udusit také navečer, vyndat jen zeleninu, koření a citron a druhý den jídlo jen v klidu dodělat uvedením do varu vývaru a přidáním rýže. Koření poslouží na další i bezmasá jídla. Vydrží nám roky.
Tento recept si zamilujete a začnete jíst skopové maso i když jste ho nikdy neměli na česneku rádi. Dokonale překvapí každého gurmána.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 3 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 24 minutami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 25 minutami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 25 minutami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 29 minutami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 35 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 2 hodinami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Skořice je oblíbené koření i lék. S její konzumací bychom to ale neměli příliš přehánět
Skořicoví šneci podle videonávodu: Chutnají skvěle a nestojí mnoho námahy
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Další recepty
Tématické fráze: skopové maso koření na skopové maso vyvar ze skopoveho skopový vývar koření na jehněčího masa vývar ze skopového masa skopové s rýží jehněčí maso recepty skopové maso koření na skopové na maso jake koření na skopového masa skopový salám jaké koření na skopové maso jak uvařit skopové maso recept na skopové maso skopové maso nejlepší recepty skopové maso recept jak uvařit skopového masa doba pečení skopového přírodní jehněčí maso recept
Suroviny: maso skopové, kardamom, bujón zeleninový, koření tandori masala, máslo, pepř zelený, česnek, cibule, petržel, citron, skořice celá, sůl, mrkev, petržel, rýže předvařená
Skopové maso a Ia Dárius
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4yQg
0 názorů