Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italský salát

Hodnocení receptu je 3,9 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 7. 2016 04:24

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Než mne napadnou zastánci "pravé italské kuchyně", že takto se v Itálii nevaří, tak uvádím, že recept už mám pár let z doby, kdy jsem v Itálii byla, salát máme moc rádi.

Patří tam sušená rajčata, ta mi došla, nahradila jsem je čerstvými

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

18. 2. 2021 01:17

Sýrů typu parmazán je spousta, jen se musí jmenovat jinak než ten "pravý" parmazán Parmigiano Regiano. Tento název je totiž zapsanou ochranou známkou pro sýry z Parmy a okolí. A pokud se dělá úplně stejný sýr v jiném regionu Itálie, nesmí se jmenovat parmazán (Parmigiano). U nás se dá běžně koupit Parmigiano Regiano, Grana Padano, Gran Moravia (dělají Italové na Moravě a prodávají hlavně v Itálii). Rozdíly nepoznáte, tedy kromě rozdílů v ceně. My jsme si oblíbili podobné sýry Pecorino (Pecorino Romano, Pecorino Toscano), ty jsou vyráběné z ovčího mléka a jsou trochu pikantnější. Jako náhražka parmazánu se dá použít také litevský sýr Džiugas, který je u nás také často k dostání. Když píšu "u nás", myslím tím supermarkety Lidl, Kaufland, Albert, Tesco …, tam je běžně kupujeme.

spagetka spagetka

20. 7. 2016 18:29

cathleen: ano, sekla jsem se, omlouvám se
magdalenka: doplnila jsem to do receptu, fakt tam patřej sušená rajčata, ta mi došla, takže jsem dala čerstvá
Na blbiny casina nereaguju.:-D:-D

casino casino

20. 7. 2016 11:06

Mi ten rcp přijde zvojtěný celý:-O
No, možná byla autorka v It. dááávno a trošku si už nepamatuje...;-)
Už ten poměr 1:1: pominu-li cenu, tak by to tedy byla síííla:-D ( a nepište mi, že ať si tam dám surovin podle sebe!)
Hlávkové zelí? A nebyl to spíše nějaký salát a spíše listový než hlávkový:-?
...a bohatě se sype sýrem fakt jen v Česku;-(

cathleen cathleen (moderátorka)

20. 7. 2016 10:09

hosta: netvrdím, že nepůjde:-) Jen mě napadlo, jestli se spagetka nesekla v názvu sýru, když píše, že je GM levnější než mozzarella.

hosta hosta

20. 7. 2016 09:57

cathleen: jako náhražka za parmazán možná:-) Sušená rajčata? vidím normální;-), ale se sušenými by mi taky chutnalo:yes:

magdalenka magdalenka

20. 7. 2016 09:37

Sušené naložené paradajky, alebo čerstvé, ako máš na fotke?

cathleen cathleen (moderátorka)

20. 7. 2016 09:00

Spagi, nespletla ses s náhražkou za mozzarellu (v Surovinách)? Gran Moravia jednak zcela jinak chutná (salát s ní bude podle mě jiný), ale hlavně je o dost dražší než mozzarella.;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: italský salát italský listový salát italske salaty italský zeleninový salát zálivky na listové saláty zálivka na listový salát italské zeleninové saláty italský salát s mozzarelou italské salámy zálivka na listové saláty pravý italský salát italský salát s mozzarellou italské zeleninové saláty veg. zalivka na italsky salat listovy salat zalivka recept na zálivku na listový salát salát z italského salátu saláty italské listové saláty mám ráda recepty top italske salaty

Suroviny: rajče sušené v oleji, okurka salátová, zelí hlávkové, olivy černé, bazalka čerstvá, parmazán, olej olivový, ocet balsamiko, sůl, pepř, cukr

TopRecepty.cz

Italský salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PV1l