Babiččina koprová omáčka
Koprová omáčka - jedněmi milovaná a druhými nenáviděná. A většinou za to mohou školní jídelny, kde ta nechuť vznikla. Ale tahle, poctivá se smetanou a žloutky, dobře ochucená a sladká - jen se sliny sbíhají.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 417 kJ / 2 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,78 g |
Tuky | 166,78 g |
Vláknina | 1,35 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 714 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 114,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podle České kuchařky Miloše Štěpničky
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 3. 2024 10:14
sanstefan: není snadné odhadnout, protože my koprovku milujeme Ale počítejte s přibližně 5 porcemi
9. 3. 2024 10:00
Prosím, kolik je to asi porcí? Vařím pro 2 lidi, takže max 4 porce a 1,5 litra mléka mi přijde moc. Poslední koprovka se mi nepovedla, takže bych rád recept vyzkoušel.
15. 5. 2023 09:01
Eviks33: díky
12. 5. 2023 13:29
Vynikající recept a skvělá chuť
26. 8. 2020 19:35
srettka: ty žloutky vyzkoušej, to je teprve ta babiččina koprovka, dělám stejně...různé "dietní" koprovky jsou podle mne nesmysl, stejně jako "dietní" svíčková na smetaně...dám si třeba malou porci a ne každý týden, ale POCHUTNÁM si.....
26. 8. 2020 14:41
cathleen: Tak to opravdu chci vyzkoušet, protože koprovku zrovna miluju. A není to tak dlouho, co jsem o ni mluvila s plnou pusou slin
26. 8. 2020 14:07
Marie Svarcova, srettka: děláme ji podle pana Štěpničky už pár let, je opravdu výborná. Ty žloutky omáčku ještě zahustí a dodají jí jemnost i pěknou barvu navíc - však je zkus přidat (a já ráda vyzkouším tvou radu s octem).
26. 8. 2020 13:04
Dělám podobně, jen ty žloutky jsem tam nikdy nedávala. Ale asi to vyzkouším, jestli to ještě nevylepší i tak výtečnou chuť. Všem koprovkařům dobrou chuť
P.S.Ještě jsem si vzpoměla, že kdo má rád kyselou, tak je chutnější ocet horký na přichucení.
P.S.Ještě jsem si vzpoměla, že kdo má rád kyselou, tak je chutnější ocet horký na přichucení.
26. 8. 2020 12:58
přesně tak ji dělám už 50 let , je skvělá ani maso nemusím mít.
19. 6. 2016 16:39
Koprovku tuze rádi, ovšem variantu s masem.
19. 6. 2016 13:37
Vypadá skvěle.a určitě i tak chutná..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 8 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 20 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 43 minutami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 46 minutami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 1 hodinou
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 1 hodinou
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 1 hodinou
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 2 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 3 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 4 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 4 hodinami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: koprovka z mléka koprovka recept koprovka babicina koprovka recepty koprovka babiččiny recepty koprová omáčka babiččina koprová omáčka koprovka s masem babičina koprová omáčka koprovka s hovězím masem recept koprovka koprovka s těstovinami koprovka s mlékem koprovka bez mleka priprava koprovky příprava koprovka recept na koprovku koprovka ze šlehačky babičina omáčka recept kprovka
Suroviny: máslo, mouka hladká, mléko, šlehačka, žloutek, sůl, vývar masový, cukr, ocet, kopr
Babiččina koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JxO2
11 názorů