Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)

Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce nahradí všechny drahé přípravky z lékárny.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odležení

30 min (30 min příprava, bez doby odležení)

29. 4. 2009 22:02

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno. Pokud je to onemocnění chronické a stále se vrací v určité době, je dobré užívat preventivně a tak se zabrání "rozjetí" nemoci!

Recept je z rodinné pokladnice našich receptů z bylinek, které se dědí po generace!!!

Sirup má velmi příjemnou chuť a výborný je také proti kašli!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

30. 5. 2012 21:48

Iva: Ivčo, ta šťáva nijak hustá není, tak to je vpořádku a ten výluh těch výhonků+cukru+citron, může mást a může být podobný ten fletor alkoholu, to se taky nic neděje, ale když to máš hotový, tak si nalej nějakej hlt a ochutnej to, pokud to bude třeba málo sladké, můžeš přivařit cukr-já to nedělám. Jo a ty už jsi to měla naložený tu celou dobu, co je psaná v receptu:-? Já bydlím v Jižních Čechách:-D:-))

Iva

30. 5. 2012 21:23

Děvčata u nás už jsou výhonky přerostlé,já už další nenatrhám, vy musíte bydlet někde na horách. Bibi, ještě mám jeden dotaz, dnes jsem to slila, čekala jsem tu šťávu hustější je to dost řídké, tak nevím zda je to dobře. A bylo to cítit tak nějak po alkoholu, tobě taky? Má to tak být? Nebylo v tom nic plesnivého, ani to nešumělo, ani nebublinkovalo, tak myslím že to není zkvašené. Trošku jsem z toho zmatená, aby to nebylo zkažené, ještě nikdy nikde jsem to nechutnala a tak nevím jak tomá chutnat. Díky

marcelka395 marcelka395

30. 5. 2012 20:31

Bibinka:děkuji moc za odpověď:-8;-)byla jsem na návštěvě u kamarádky a ta má živý plot ze smrčků,tak mi je tam synátor nastříhal;-)

Bibinka Bibinka

30. 5. 2012 20:29

marcelka395: Macku, já ten cukr vůbec nevážím, dám těch 5cm výhonků, cukr vezmu do dlaně a cukruju po celé ploše výhonků, někde třeba přidám a to až do naplnění sklenice, na něj citron a navrch dám citron a posypu cukrem-šup celofán a je to, včera jsem nakládala;-)

marcelka395 marcelka395

30. 5. 2012 19:32

Bibinka:mám prosbu:-8 kolik dáváš cukru na tuto várku,děkuji;-)

Bibinka Bibinka

29. 5. 2012 22:29

Iva: Ivčo, do toho plátna to vylij všechno a ono ti to bude odkapávat i z těch větviček. Já je zrovna odpoledne naložila;-)

Iva

29. 5. 2012 22:14

Díky Bibi za radu, ještě jsem se chtěla zeptat jestli mám výhonky odebrat a přecedit přes plátno jen tu tekutinu, nebo vylít do plátna všechno? Jsem zvědavá na chuť sirupu, ještě jsem smrkový nikdy nechutnala. Děkuji za tvůj čas. Přeji krásné dny.

Bibinka Bibinka

29. 5. 2012 09:06

Iva:Ivo, to je správně, někomu vyjde téměř průhledný, někdo mírně zabarvený a obojí je dobře-důležitý je, že ti nic neplesnivý a máš ho čistý. SUPR:yes:

Iva

28. 5. 2012 21:39

Pěkný večer, letos jsem naložila podle vašeho receptu sirup poprvé, mám tři velké sklenice. Tu první bych měla slévat tento týden, po 3 týdnech louhování. Sirup je průhledný je to tak správně? Čekala jsem nahnědlou tekutinu. Děkuji za odpověď.

Bibinka Bibinka

27. 5. 2012 21:28

Viktor: Viktore, žáddná voda se nedává, pustí to šťávu samo a takovou hustější, tak se neboj a tu pak sliješ do menší lahve. Kdyby si dal vodu, tak by ti to kysalo, nebo by to chytlo plíseň.Hlavně ty výhonky dobře omyj. Ať se ti podaří:yes:. Jdu zítra na výhonky;-)

Viktor

27. 5. 2012 17:07

Asi se to má zalít vodou. Citrón a jehličí šťávu nebytvoří, že?

balluuu123

20. 6. 2011 07:02

Jitka Bětíková: on Vám začne stejně kvasit, tak by se zkazil.. já měla jenom asi milimetrovou plíseň na jedný větvičce, která ani nebyla ponořená a stejně mi zkvasil a vylila jsem ho..:-(( no na poprvý se nezadařilo...

Jitka Bětíková

14. 6. 2011 19:24

Simona Kucerova: Paní Kučerová, děkuji. Jdu vylévat.. A příští rok s chutí do toho. ;-)

Simona Kucerova:

Simona Skolakova Simona Skolakova

14. 6. 2011 18:59

Jitka Bětíková:Jitko to bych neriskovala:no:

Jitka Bětíková

14. 6. 2011 18:46

Dobrý den, minulý rok jsme jej dělali poprvé a byl vynikající, užívaly ho všechny tři naše děti a opravdu pomáhal. Letos nám chytly výhonky lehkou plíseň (v obou pětilitrových sklenicích), manžel sice sirup scedil a dal do sklenic, ale já pořád váhám, jestli ho uchovávat, když tam byla plíseň. :-//
Používáte někdo takovýto sirup, prosím?
Děkuji za radu, Jitka B.

1 9 10 11 12 13 16

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sirup z jehličí sirup z mladého jehličí sirup ze smrkového jehličí med z jehličí smrčkový sirup sirup ze smrkového jehličí recept sirup z jehličí recept smrkové špičky recept na sirup z jehličí sirup z borovice recept borovicový sirup recept med z mladého jehličí med ze smrkového jehličí sirup ze smrcku borovicový med recept sirup z mladého jehličí recept med z borovice recept med z smrkového jehličí šťáva ze smrkových větviček smrčkový med

Suroviny: výhonky ze smrkových větviček, cukr krystal, citron bio

TopRecepty.cz

Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j25R