Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dršťkovka s morkovou kostí a cibulkou.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 4. 2009 14:42

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie4 816 kJ / 1 151 kcal
Bílkoviny195,09 g
Tuky13,92 g
Vláknina21,59 g
Cholesterol 950 mg
Sodík 479 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy53,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Polévku je nutné občas při stydnutí zamíchat a nenechávat pod policí, aby nezkysla. Vystydlou lze uchovat rozdělenou podle potřeby v MRAZÁKU na pak. Kdo chce ostřejší - může použít chilli. Při použití pozor na přidání jiného dochucovadla, mohla by polévka změnit chuť ( Pozor i na tekuté koření Vitanu). Však to znáte. !!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 11. 2010 18:19

Včerejší akci v Albertu opravdu nešlo odolat;-)kilo drštěk za 64,-kč:-))a dnes přikládám foto dobrůtky:-pkterou jsme právě dojedli:yes:
Vašíku,vaříme stejně,jen postup mám trošku odlišný ,na chuti to však nic nemění.Do hrnce ještě dávám vyvařit stonky libečku a celeru,hezky to voní po domě;-):-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 9. 2010 14:17

:-pDršťkovku milujeme:-p:-8
Když je možnost a náhodou jsou dršťky za 70,-kč,koupíme móóóc:-))a 3 a 9 l papiňáky jen syčí:-O:-))A na závěrečnou várku morkové kosti dodají opravdu to správé grády:-p1:yes::yes:

Dr.Holub

10. 11. 2009 19:02

Bibinko, díky za přivítání, budu se snažit.:-8

Bibinka Bibinka

10. 11. 2009 18:59

Dr.Holube, moc vás vítám mezi náma, ať se vám tu líbí, ať tu najdete hodně inspirace a dobrých receptů:-) Podpořil jste mužskou část(pořád ta řada roste), to je moc dobře. My se budeme těšit na recepty od vás a taky si přijďte popovídat do pokecu-každé téma vítáno:-!:-D:yes:

Dr.Holub

10. 11. 2009 18:50

Omlouvám se za překlepy a jdu vyměnit klávesnici.:-((

Dr.Holub

10. 11. 2009 18:48

V současné době je to asi nejdražší česká polévka. S nostalgií vzpomínám na jejich cenu 5 Kčs/kg. Za 25 Kčs jsem vařil pro sebe a přátele. Dnes také,ale je to jen za drštky(syrové) cca 350-400 Kč. Dělám podobně, jen nedávám chilli, ale pálivpo papriku,místo pastyrozmačkaný česnek a přidávám strouhanou kořenovou zeleninu.Je to moje nejmilejší polévk. Posílám Vám bodíka.

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 11. 2009 18:17

:yes::yes::-p

HankaPu HankaPu

28. 4. 2009 11:51

Huráááá, uhodla jsem, :yes: kalanchoe jsou moc pěkné kytičky a v překrásných barvách a dlouho kvetou:-):-):-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

28. 4. 2009 08:27

Jendo. Téměř v každé rodině se najde někdo, kdo dršťky nejí. U nás je to stejné. Zeťák má polévku rád a hodně horkou, ale bez Dršťěk. Přítel vnučky jí má rád chladnější (skoro studenou) a taky bez Dršťěk. A nám to nevadí, aspoň máme pořádně hustou. Tahle krabice zmražených co je na fotce je 1kg a stojí u nás u řezníka 103,-Kč. My uděláme pořádnej hrnec (s ohledem na nejedlíky Dršťěk) a já musím mít alespoň 3 bitelný porce k zamražení na pak HI HI HI.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

28. 4. 2009 08:15

Hani máš pravdu. Je to " Kalanchoe " . Mám rád všechny rostliny. A tahle se mi líbí a dal jsem jí ženě k 15.2. A stále ještě kvete i když už jsou některé kvítka uvadlá. Musím je malými nůžkami odstřihnou, aby nedělali ostudu a kytičce se ulevilo. Většinou dostává (od dcerky, zeťáka a vnučky brambořík, fialu, azalky a jiné), ale s touto nejsou dlouho problémy.

pipre pipre

27. 4. 2009 23:20

Vašku, tak tu bych si dala hned teď! Miluji dršťkovou a kromě toho morku (mohu zkusit) ji dělám podobně.Dávám bodík :yes::-*:-*

Jenda1 Jenda1

27. 4. 2009 19:19

Vašku, dobrá dršťkovka, to je dílo.;-) Má bývalá žena měla dršťkovou ráda, ale bez drštěk.:-S Já jsem se za mlada špíku (morku) přejedl a asi bych do toho nešel.:-(
Jenže je to dršťkovka a ta si bodík zaslouží.:-!:-)):yes::yes::yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

27. 4. 2009 18:18

Taky říkám, jako Špagetka, že když jsem kost nikdy nedávala, tak příště můžu přidat. Jinak :yes:

HankaPu HankaPu

27. 4. 2009 18:09

Vašíku, Vašíku polévka je určitě dobrá, zalitá sluníčkem a věřím ti, že ty držťky tam jsou, ale mě ještě zaujala jedna věc na tvé fotce, ta kytička na okně , není to kalanchoe:-? nebo která je to:-? za tu polévku máš určitě bod:yes::yes::-D

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

27. 4. 2009 16:03

Jani. Máš recht. Dneska u nás svítí slunce jako blbý. A to nám ráno od východu do kuchyně. Blejsk jsem vícekrát, ale nic jsem s tím ani na " Picasu" nemohl udělat, tak jsem to nechal.Ostatní se blejskaj ještě víc a vypadá to jako na srtřbrném jezeře Hi Hi . Holt mi musíte věřit, že tam jsou dršťky zkrytý. Ono to je taky dost mastný od tý morkový kosti(Byla velká). Jako v té pohádce. Moc bych za oka na polívce zlaťáku nedostal. Jedno velké kolo od hovězího morku.!!! HI HI :-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zadelavane drzky jak vařit držky jak dlouho vařit držky předvařené držky polevka z morkových kostí drztkova polevka jak dlouho varit kosti držšťková polévka jak dlouho vařit dršťky předvařené držtky zadělávané držky recept držťková polévka recept jak dlouho se vari morkove kosti aby polévka nezkysla jak dlouho se vaří držky jak dlouho se vaří syrové dršťky polévka z morkové kosti recept na zadělávané držky dršťkovka kalanchoe léčiva

Suroviny: dršťky, cibule, česnek, kost hovězí morková, masox, paprika sušená sladká, pepř, majoránka, sůl, pasta česneková, sádlo, mouka hladká

TopRecepty.cz

Dršťkovka s morkovou kostí a cibulkou.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P1rw