Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Doma vyrobená šlehačka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

8. 3. 2016 13:01

Suroviny

Porce: 5-10

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 958 kJ / 2 619 kcal
Bílkoviny26,56 g
Tuky267,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 608 mg
Sodík 602 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy26,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Všem, kteří by chtěli odsuzovat ztužený tuk v receptu - je tam důležitý pro zvýšení tučnosti mléka a následné podržení ušlehané šlehačky. Tento recept pochází z mého dětství, kdy šlehačka byla v obchodě velmi sporadicky. Bylo to zhruba v roce 1963 (bylo mi asi 8 roků). My jsme doma v té době mixér neměli a tak jsem chodil se základní hmotou k matčině kolegyni z práce, tam to nechal ty 2 minuty mixovat a běžel jsem domů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

CERNAOVCE

9. 3. 2016 20:54

Ach ano, taky jsem musela chodit. Jen my jsme nadávali žádné vejce ani cukr. Chladit se to muselo minimálně 12 hodin.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: příprava šlehačky doma slehacka z mleka jak vyrobit jahodovou šlehačku jak vyrobit doma šlehačku z mléka z ceho vznikne slehacka ručně šlehaná šlehačka slehačka tučnost jak islehat s mleka slehacku aby se šlehačka ušlehala jak udelat doma šlehačku slehacka v prasku a kakao jak vznikne šlehačka slehacka uslehana elektrickym slehacem šlehačka ze ztuženého tuku domaci slehacka slehacka

Suroviny: mléko, cukr vanilkový, tuk ztužený, máslo, vejce, prášek kakaový

TopRecepty.cz

Doma vyrobená šlehačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/olAB