Kombucha z kupované lahve Kombuchy
Suroviny
Porce: 1 SCOBY
Nutriční hodnoty
Energie | 14 643 kJ / 3 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 875,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Potřebujete začít s RAW (syrovou) Kombuchou, která není přefiltrovaná a obsahuje mateřskou houbu. Poznáte to především tím, že v ní bude na dně usazený kal. Vyhněte se Kombuche s příchutěmi.
SCOBY po každé várce narůstá nová vrstva a mění se jeho tvar dle tvaru sklenice.
Můžete experimentovat s různými druhy čajů, ale vyhněte se Earl Gray a bylinným čajům. Při třetí várce můžete snížit obsah cukru na 1 hrnek.
Kombucha není na konci kvašení příliž sladká.
Pokud vám kombucha nechutná, ale chcete stravu obohatit o její probiotika, tak ji můžete přidávat do smoothie nebo do salátů apod.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 1. 2024 16:10
8. 3. 2016 07:06
7. 3. 2016 09:27
6. 3. 2016 21:36
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 3 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 2 minutami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 8 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 2 hodinami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 3 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Kopr může mít v kuchyni všestranné použití. Nemusí být nutně jen součástí kulajdy a omáčky
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Další recepty
Tématické fráze: kombucha příprava priprava kombuchy kvasinky scoby kombucha recept scoby kombucha raw kombucha jak používat kombuchu kvašeny čaj kombucha ocet scoby scoby bakterie jak udělat kombucha jak si pripravir kombuchu kvasinek scoby kvasinek scoby příprava kombuchy z kupovaného nápoje kombucha s přchuti jak udelat kombuchu kombucha - jak si ji udělat jak se připravuje kombucha
Suroviny: kombucha, kombucha, voda, čaj černý, cukr, čaj, voda, čaj černý, cukr,
Kombucha z kupované lahve Kombuchy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/072y
4 názory