Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pacholík

Pacholík, smetánek, pramen zdraví z Posázaví, Lipánek - podobné svačinové dezerty, obsahující pod jiným jménem prakticky to samé. Jemný krém ze smetany a tvarohu. Připravit ho doma je jednoduchá záležitost.

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min + chlazení

10 min (10 min příprava, + chlazení)

6. 3. 2016 18:53

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 979 kJ / 951 kcal
Bílkoviny38,70 g
Tuky55,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 184 mg
Sodík 260 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy74,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Místo tvarohu používám quark, hustotou je někde mezi tvarohem baleným v alobalu a vaničkovým.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Miquel Miquel

1. 2. 2017 18:20

Irrena: Poznámku jsem uvedl, abych předešel otázkám jaký tvaroh použít, jestli vaničkový nebo kostku v alobalu ;-)
Co si pamatuju tak ten vaničkový býval hodně tekutý, quark je hustější, ale zase neni tak tuhý jako balený v alobalu.
Bydlím ve Španělsku tady je tvaroh takový hrudkovitý a i chuťově jiný, proto kupuji německý quark, který se nejvíce podobá tomu českému tvarohu.

Irrena Irrena

1. 2. 2017 15:50

Dobrota:yes::yes::yes::yes::yes: Nechápu poznámku že používáte Quark, což je vlastně německy tvaroh, to jako že ho kupujete v Německu?????

Hana Pátková

23. 3. 2016 20:41

super,to si dáme s vnučkou:-D

Marcela

20. 3. 2016 20:20

Když to dáte do mrazáku máte výbornou mrzlinu Míšu:-))

Miquel Miquel

9. 3. 2016 09:26

Děkuji :-K

mysulka mysulka

8. 3. 2016 18:44

Moc pěkné:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 3. 2016 20:53

No páni,Pacholík vypadá velice dobře:-K
Z mála nenáročných surovin jsi připravil rychlou a chutnou dobrotu:-p:yes:

Pepík nebo Iron

7. 3. 2016 18:39

Nevydržel!! musel bych na lednici dát řetěz,dělal jsem to s borůvkana a na tátu zase nezbylo.:-))

borůvka

7. 3. 2016 12:01

tento výtvor bych si taky dala, ale hlavně s borůvkama nebo ostružinama,s jahodama dělám hodně často jiné poháry

Miquel Miquel

7. 3. 2016 10:40

Díky za komentáře a hodnocení :-K Podle mého názoru se tento krém nejvíce podobá pacholíku, který si pamatuji z dětství, prodával se v průsvitném nažloutlém kelímku z umělé hmoty s víčkem ze stejného materiálu a červeným nápisem.

JINDŘIŠKA NIEMCOVÁ

6. 3. 2016 22:43

velice chutné.:-*:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 3. 2016 22:40

:-8 jak já bych si dala ;-):yes:

Ivana Ch

6. 3. 2016 19:30

:-p:-p:-p:-p:-p:yes::-K

zizala zizala (moderátorka)

6. 3. 2016 19:29

Krásně nafoceno jako vždycky :yes::-*

hosta hosta

6. 3. 2016 19:03

Krásný jednoduchý dezertík - máš nadání od Pánaboha:-)):yes: a cit pro kompozici:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pacholík pacholik z tvarohu recept domácí pacholík recept na domácí pacholík pacholík recept retro pacholik domácí smetánek recept podle hrušky recept na pacholíka tvarohový pacholík krem pacholik jak se dělá pacholík rezy pacholik domácí pacholík recept pacholík retro retro smetánek recepty recept pacholik pacholík z tvarohu dezert pacholik pacholik zákusek pacholik dezerty recepty

Suroviny: tvaroh měkký, smetana zakysaná, cukr moučkový, cukr vanilkový, kakao, jahody

TopRecepty.cz

Pacholík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/70ny