Arašídové čatní (indický recept)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 919 kJ / 220 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,88 g |
Tuky | 23,06 g |
Vláknina | 1,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1,48 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pro Indy není čatní to, co známe my tady, pikantní sladko-kyselá omáčka nebo čalamáda ze směsi ovoce a zeleniny (když jsem jim vzala ochutnat naše meruňkové, švestkové a rajčatové čatní, zděsili se). Podobné omáčky také připravují, ale fermentované a mnohem výraznější chuti a nazývají je pickles. Čatní je hustý dip nebo omáčka připravená k přímému použití, ne k dlouhodobému skladování jako zavařenina. Nejoblíbenější čatní jsou kokosové, arašídové a koriandrové. Jedí se obvykle ke smaženým předkrmům nebo nejrůznějším plackám. Mně moc chutnají jako „omáčka“ jen tak s rýží nebo zeleninou. Jen pozor, ta pravá indická čatní jsou opravdu velmi pálivá.
Indové samozřejmě připravují čatní z celých arašídů, já jsem je zrovna neměla doma, tak jsem zkusila použít arašídové máslo a výsledek byl opravdu hodně podobný originálu, proto se s vámi dělím i o tento zrychlený postup.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2021 11:29
4. 5. 2016 09:12
4. 5. 2016 05:01
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 17 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 4 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 8 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 9 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 9 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 10 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 10 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Arónie je nejen krásná, ale i ceněná pro hodnotné plody, které se dají zpracovat různými způsoby
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: teplé arašídy indické čatní z cukety použití čatni jak skladovat arašidové máslo rajčatová rajta pouziti arasidove omacky indicke čotny arašídová omáčka indické
Suroviny: olej, římský kmín mletý, semínka hořčičná černá, chilli paprika čerstvá, koření kari, arašídy, máslo arašídové, voda
Arašídové čatní (indický recept)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BmJo
3 názory