Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá mramorová bábovka

Nedělní odpoledne přímo vyzývá k tomu dát si voňavou kávu a k ní nějaký dobrý moučník. Mramorová bábovka je absolutní českou klasikou. S tímto snadným receptem ji budete mít (skoro) takovou, jak ji dělávala vaše babička.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

4. 5. 2009 19:58

Suroviny pro 1 kus

1 kus

hrnek = 250 ml

Nutriční hodnoty

Energie18 117 kJ / 4 330 kcal
Bílkoviny80,38 g
Tuky153,40 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 431 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy646,76 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Kávové mramorování můžeme samozřejmě vynechat, záleží jen na vaší chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

17. 2. 2010 15:15

Luci, nemusela by být ve škole, někde mají jarní prázdniny ;-)
Tohle je typické vyjadřování "náctiletých", skoro bych přísahala, že to od Jany nebyla legrace. Prostě si každou chvilku vzpomněla na něco dalšího a, protože bábovku nikdy sama nepekla, bylo to pro ni důležité...:-)

Lusinda79

17. 2. 2010 14:06

Prášek je na posypání, krystal opravdu spíš do čaje, já peču hl. z krupice, protože se dobře spojuje.

eva hubova eva hubova

17. 2. 2010 14:06

Do těsta velký:-))

Amira Amira

17. 2. 2010 14:04

Lusi, a jaký je rozdíl mezi cukr moučka a práškový? To je to samé, ne? Možná se ptám blbě, ale já používám všude pouze cukr moučka a krystal jen do čaje, jiný cukr nepoužívám, proto se ptám, jaký je v tom rozdíl.

Lusinda79

17. 2. 2010 13:58

Amira, já píšu NE práškový...ale klidně krupici, krystal, moučku, třtinový, umělé sladidlo nebo co kdo chce.Jinak pekla jsem v troubě Baumatic a snad by to šlo i v troubě zn.Mora....

Amira Amira

17. 2. 2010 13:53

Teď jeden opravdu vážně míněný dotaz. Proč pouze krupicový cukr, proč nemůže být moučkový? Jaký je v tom rozdíl? (rozdíl mezi cukry samozřejmě poznám, ale jaký je rozdíl ve výsledku?)

Pejli Pejli

17. 2. 2010 13:28

Lusííí, ted jak si to čtu, tak si mě pobavila! :yes:

Lusinda79

17. 2. 2010 13:12

Btw-třináctiletá by měla být v jedenáct dopoledne ve škole ;-)

Svetlana Svetlana

17. 2. 2010 12:34

:-K:yes::yes::yes:

Lusinda79

17. 2. 2010 12:33

Světluš klidně do sáčku, ale musíš se trefit, ať nemusíš vysávat.:-D

Svetlana Svetlana

17. 2. 2010 12:32

Lusi, a na kolik stupňů má předehřát troubu? A - může zbytek mouky vysypat zpátky do sáčku? (pŕosím tě nezabíjej mně :-D:-D:-D

Lusinda79

17. 2. 2010 12:31

;-)

Iljusa Iljusa

17. 2. 2010 12:31

Lucko :yes::-K

Lusinda79

17. 2. 2010 12:28

Pro Janu nereg.-Janičko, vezmi si kousek másla nebo tuku a pomocí prstů formu dobře vytři, všechny záhyby, aby se ti bábovka při vyklápění netrhala.Do vymazané formy si nasyp trochu obyčejné strouhanky nebo hrubé mouky a důkladně ji vysyp, zbytek strouhanky vysyp do koše.Nalej těsto.Troubu si předehřej a vlož do ní bábovku.Po cca 40 minutách opatrně píchni špejlí a pokud na ní nebudou zbytky těsta je hotovo, jinak přidej ještě asi pět minut.Hotovou bábovku polož i s formou na talíř a přikryj mokrou utěrkou a nech ji vychladnout, půjde ti pak krásně vyklopit.Bábovku můžeš pocukrovat práškovým cukrem.

Iljusa Iljusa

17. 2. 2010 12:24

Lucko - nechci tady rozpoutat diskusi - ale dotaz zní - Kam se měla Jana podívat - do hlavy té mladé dívky nebo snad do snáře? - jestli si dělá z tebe srandu :-?

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mramorova babovka mramorová bábovka recept bábovka mramorová recept na mramorovou babovku rychlá mramorová bábovka recept na jednoduchou bábovku recept mramorová bábovka mramorová bábovka na plech jak vyklepnout bábovku mramorová bábovka z hladké mouky babovka recept mramorova bábovka recept rychlá bábovka z hladké mouky dobra mramorova babovka recepty mramorová bábovka bábovka mramorová recept jednoduchá bábovka rychlá recept bábovka mramorová hrnková mramorová bábovka kdy vyklepnout bábovku

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, mléko, olej, cukr krupice, cukr vanilkový, prášek do pečiva, kakao, káva rozpustná, strouhanka

TopRecepty.cz

Jednoduchá mramorová bábovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j26R