Jednoduchá mramorová bábovka
Nedělní odpoledne přímo vyzývá k tomu dát si voňavou kávu a k ní nějaký dobrý moučník. Mramorová bábovka je absolutní českou klasikou. S tímto snadným receptem ji budete mít (skoro) takovou, jak ji dělávala vaše babička.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
hrnek = 250 ml
Nutriční hodnoty
Energie | 18 117 kJ / 4 330 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,38 g |
Tuky | 153,40 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 431 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 646,76 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Kávové mramorování můžeme samozřejmě vynechat, záleží jen na vaší chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 2. 2010 15:15
Luci, nemusela by být ve škole, někde mají jarní prázdniny
Tohle je typické vyjadřování "náctiletých", skoro bych přísahala, že to od Jany nebyla legrace. Prostě si každou chvilku vzpomněla na něco dalšího a, protože bábovku nikdy sama nepekla, bylo to pro ni důležité...
Tohle je typické vyjadřování "náctiletých", skoro bych přísahala, že to od Jany nebyla legrace. Prostě si každou chvilku vzpomněla na něco dalšího a, protože bábovku nikdy sama nepekla, bylo to pro ni důležité...
17. 2. 2010 14:06
Prášek je na posypání, krystal opravdu spíš do čaje, já peču hl. z krupice, protože se dobře spojuje.
17. 2. 2010 14:06
Do těsta velký
17. 2. 2010 14:04
Lusi, a jaký je rozdíl mezi cukr moučka a práškový? To je to samé, ne? Možná se ptám blbě, ale já používám všude pouze cukr moučka a krystal jen do čaje, jiný cukr nepoužívám, proto se ptám, jaký je v tom rozdíl.
17. 2. 2010 13:58
Amira, já píšu NE práškový...ale klidně krupici, krystal, moučku, třtinový, umělé sladidlo nebo co kdo chce.Jinak pekla jsem v troubě Baumatic a snad by to šlo i v troubě zn.Mora....
17. 2. 2010 13:53
Teď jeden opravdu vážně míněný dotaz. Proč pouze krupicový cukr, proč nemůže být moučkový? Jaký je v tom rozdíl? (rozdíl mezi cukry samozřejmě poznám, ale jaký je rozdíl ve výsledku?)
17. 2. 2010 13:28
Lusííí, ted jak si to čtu, tak si mě pobavila!
17. 2. 2010 13:12
Btw-třináctiletá by měla být v jedenáct dopoledne ve škole
17. 2. 2010 12:34
17. 2. 2010 12:33
Světluš klidně do sáčku, ale musíš se trefit, ať nemusíš vysávat.
17. 2. 2010 12:32
Lusi, a na kolik stupňů má předehřát troubu? A - může zbytek mouky vysypat zpátky do sáčku? (pŕosím tě nezabíjej mně
17. 2. 2010 12:31
17. 2. 2010 12:31
Lucko
17. 2. 2010 12:28
Pro Janu nereg.-Janičko, vezmi si kousek másla nebo tuku a pomocí prstů formu dobře vytři, všechny záhyby, aby se ti bábovka při vyklápění netrhala.Do vymazané formy si nasyp trochu obyčejné strouhanky nebo hrubé mouky a důkladně ji vysyp, zbytek strouhanky vysyp do koše.Nalej těsto.Troubu si předehřej a vlož do ní bábovku.Po cca 40 minutách opatrně píchni špejlí a pokud na ní nebudou zbytky těsta je hotovo, jinak přidej ještě asi pět minut.Hotovou bábovku polož i s formou na talíř a přikryj mokrou utěrkou a nech ji vychladnout, půjde ti pak krásně vyklopit.Bábovku můžeš pocukrovat práškovým cukrem.
17. 2. 2010 12:24
Lucko - nechci tady rozpoutat diskusi - ale dotaz zní - Kam se měla Jana podívat - do hlavy té mladé dívky nebo snad do snáře? - jestli si dělá z tebe srandu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 1 hodinou
Křupavý hermelín
Přidáno před 1 hodinou
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Fit salát
Přidáno před 14 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 53 minutami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 2 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 4 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 11 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
3 tipy na chutnou bábovku: Vyměňte kakaové mramorování za svěží špenátové
Jak vyklopit bábovku z formy? Použijte osvědčené triky našich babiček a určitě se bábovka podaří
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Další recepty
Tématické fráze: mramorova babovka mramorová bábovka recept bábovka mramorová recept na mramorovou babovku rychlá mramorová bábovka recept na jednoduchou bábovku recept mramorová bábovka mramorová bábovka na plech jak vyklepnout bábovku mramorová bábovka z hladké mouky babovka recept mramorova bábovka recept rychlá bábovka z hladké mouky dobra mramorova babovka recepty mramorová bábovka bábovka mramorová recept jednoduchá bábovka rychlá recept bábovka mramorová hrnková mramorová bábovka kdy vyklepnout bábovku
Suroviny: mouka polohrubá, vejce, mléko, olej, cukr krupice, cukr vanilkový, prášek do pečiva, kakao, káva rozpustná, strouhanka
Jednoduchá mramorová bábovka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j26R
83 názorů